نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

4 آذر 1403 9:25 ب.ظ

مدیریت منابع بر مبنای تفکر ناب

مرور ادبیات مدیریت در حوزه های مختلف و بخشهای متنوع اقتصادی این موضوع را برجسته می کند که تکنیکهای قدیمی مدیریت همچنان پابرجا هستند و بصورت استاندارد هایی در آمده اند که به بخشهای مختلف یک سازمان واگذار شده است . این واگذاری با توجه به نوع فعالیت و نیز مقیاس سازمان انجام می شود .

اما برخی از تکنیکها و یا وظایف مدیران کماکان در همان سطح مدیریت ارشد باقی مانده است . از جمله آنها می توان به تصمیم گیری درباره تخصیص منابع ، بطور عام اشاره نمود و بطور خاص بازهم با توجه به حوزه و دامنه فعالیت ها به انواع منابع از منابع مالی تا انسانی و در زمان حاضر مدیریت داده ها بعنوان منابع تغذیه مدلهای کسب و کار می توان اشاره نمود .

این منابع به مدیریت ناب احتیاج دارن و این ناب بودن در پاسخ به این موضوع وقتی اهمیت خاص پیدا می کنند که چگونه روابط کاری را در زمانهای دشواری و مواجهه با بحران مدیریت کنیم؟

برای اینکه نابسامانی حاکم نشود، ارتباطات به موقع و اقدامات مناسب راه حل است و این امر با مدیریت منابع گره می خورد . از داده ها گرفته تا کارکنان و منابع مالی .

البته بسیاری از شما که این مطلب را می خوانید در این امر استاد هستید اما بحث ما این است که چالش همیشگی در یک سازمان تقسیم منابع و تعیین رابطه بین آنهاست که در حقیقت تعریف پایه ای برای سازماندهی است . یک سازمان پویا  مدیریت را درگیر این موضوع می نماید یا بعرت دیگر برای اینکه یک سازمان پویا داشته باشید درگیر این موضوع هستید .

ناب اندیشی یا تفکر ناب بستر فعالیت های مدیران است که چابکی سازمان را ایجاد می کند . باید بدانیم که

 هیچ راهی برای ایجاد و حفظ کار گروهی اثر بخش در جهت پویایی و تعالی سازمانی با رفتارهای ناکارآمد مدیریت وجود ندارد.

با توجه به این موضوعات راه هایی را که بر فرهنگ محیط کار اثر منفی گذاشته و بر خدمات مشتری، کیفیت، بهره وری، را تخریب می کنن ، باید شناسایی شوند که برخی از آنها در ذیل آمده است :

  • افراد ناامید خواهند شد .
  • بازدهی در تمامی بخشهای سازمان افت می نماید
  • کارکنان احترام بخود و دیگران را از دست خواهند داد.
  • کاهش سطح بهره وری باعث ضعف عملکرد مالی می شود.

و بسیاری عوارض دیگر رخ می دهند .     

برای جلوگیری از بروز این عوارض سازمانی و یا مدیریت آنها در صورت بروز تفکر ناب می گوید که باید مواردی مانند موارد زیر را انجام داد و محدود به آنها نبود :

  • افزایش دانش و مسئولیت شخصی کارکنان درجهت مشارکت
  • تنظیم ارتباطات منظم و مناسب برای ایجاد انگیزه همکاری
  • درگیر نمودن افرادی که توانایی های خاص دارند در موضوعات مهم سازمانی
  • ایجاد سیستمهای شناسایی و مدیریت منابع بصورت بهنگام

عالوه بر این مدیران باید خود را در موقعیتی قرار دهند که این نوع مسائل را بشناسند و نسبت به آن اقدام کنند.

بی شک در کشورمان مدیران زیادی وجود دارند که این موضوعات را می دانند اما تعهد به اینکه این موارد را به دیگران تسری دهند و آن را نگهبانی نمایند بسیار مهم است . البته این کار راحت نیست، بنابراین بایستی تا حدی که می توان آنها را به پیش بره و در هر سطحی از هر کسب و کاری، بزرگ یا کوچک آن را بکار گرفت .

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *