نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

15 اردیبهشت 1403 5:03 ب.ظ

نخستین دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار خراسان رضوی در کاشمر ایجاد می‌شود

نخستین دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار خراسان رضوی در کاشمر ایجاد می‌شود

۲۸-۴-۱۴۰۰-مشهد- ایرنا- معاون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: راه‌اندازی نخستین دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار استان، در قالب تصویب و ابلاغ سند آمایش راهبردی این مرکز آموزش عالی کلید خورد.

میثم مجیدی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، اجرای سند آمایش و راهبردی در مرکز آموزش عالی‌کاشمر را آغاز بزرگ‌ترین رویداد دانشگاهی کشور خواند و اظهار داشت: این مرکز آموزش عالی در سالیان اخیر همواره با تهدیدات مختلفی از جمله تعطیلی و یا ادغام در دیگر مراکز آموزشی مواجه بود که اکنون با تصویب و ابلاغ سند آمایش و راهبردی در آغاز مسیر تحول قرار گرفته است.

مدیر طرح آمایش مرکز آموزش عالی کاشمر با اشاره به دستاوردها این سند، افزود: تهیه این سند، به نوعی موجب شناسنامه‌دار شدن و هویت بخشیدن به مرکز آموزش عالی کاشمر شده و به این مرکز اجازه می‌دهد، در یک برنامه پنج ساله، تعداد اعضای هیات علمی خود را از ۱۵ نفر به حدود ۴۰ نفر برساند و این موضوع ضمن کمک به راه اندازی رشته های مختلف، سبب توسعه ساختار نیروی انسانی مرکز خواهد شد و ظرفیت قابل توجهی برای جذب کارکنان و کارشناسان بومی متخصص و دلسوز فراهم می‌کند.

وی دستاورد دیگر این سند را صدور مجوز ایجاد سه دانشکده شامل دانشکده آب و توسعه پایدار (با حداقل چهار گروه آموزشی)، دانشکده انرژی و توسعه پایدار (با حداقل چهار گروه آموزشی) و دانشکده جامعه و توسعه پایدار (با حداقل چهار گروه آموزشی) دانست و گفت: این طرح‌ریزی، برای نخستین بار در کشور اجرایی می‌شود و مرکز آموزش عالی کاشمر، نخستین دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار در ایران خواهد بود، در حالی که تاکنون تنها یک گروه آموزشی مصوب در این مرکز فعال بوده است.

وی گفت: با این تفاسیر مرکز آموزش عالی کاشمر، خواهد توانست از تنوع رشته‌های تحصیلی متناسب با نیازهای منطقه و نیازهای آتی کشور برخوردار باشد تا هم داوطلبان از یک دانشگاه بومی و نسبتاً جامع برای انتخاب‌های بیشتر بهره‌مند باشند و هم منطقه ترشیز و استان، از این ماموریت‌گرایی و تمرکز بر مسائل اساسی کشور، بهره مند شوند.

وی به اقدامات انجام شده در یکی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته، تدوین طرح جامع عمرانی پردیس دانشگاه کاشمر است که از سال ۹۷ آغاز شده و مشاوری برای مطالعه و امکان‌سنجی فضای کالبدی دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار انتخاب شد که اکنون این مطالعات به اتمام رسیده و در مرحله تصویب است. این مساله، قادر است فضای فیزیکی و کالبدی لازم را برای پیاده سازی طرح آمایش فراهم کند.

مجیدی تصریح کرد: با فعال‌سازی مرکز نوآوری ترشیز، سعی در بسترسازی لازم برای شتابدهی و خلق ایده های نوآورانه و ارتباط موثر با جامعه و صنعت شده و هم اینک در حال راه‌اندازی یکی از بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه‌های منطقه هستیم و به زودی عملیات ساخت پردیس مرکز با طرح توسعه پایدار آغاز می‌شود و طرح توجیهی ایجاد چند گروه پژوهشی نیز تهیه شده و در دستور کار هیات امنا قرار گرفته است.

علاوه بر مرکز آموزش عالی کاشمر، پنج واحد آموزش عالی دیگر با سه هزار دانشجو در این شهرستان فعالیت دارند.

شهرستان ۱۳۵ هزار نفری کاشمر، واقع در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد، به نوعی مرکزیت فرهنگی و اقتصادی جنوب غرب خراسان رضوی شامل شهرستان های کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ را با مجموع ۱۸۰ هزار نفر دارد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *