نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 8:01 ق.ظ

توسعه زیرساخت‌های فناورانه بازار سرمایه به کمک دانشگاه شریف

توسعه زیرساخت‌های فناورانه بازار سرمایه به کمک دانشگاه شریف

۲۷-۴-۱۴۰۰- به گزارش پول نیوز،به نقل از خبرگزاری صدا و سیما آقای محمدعلی دهقان دهنوی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی، فناوری، آموزشی و انتشاراتی سازمان بورس و اوراق بهادار و دانشگاه صنعتی شریف که امروز ۲۶ تیر برگزار شد، گفت: بازار سرمایه در میان بازار‌های مالی و همچنین در کل سیستم اقتصاد کشور و در زمینه‌های نوآوری و موضوع‌های مرتبط با مباحث علمی از جایگاه والایی برخوردار است و نهاد‌های مالی موجود در بازار سرمایه بر لبه فناوری قرار دارند.
وی با بیان اینکه بررسی و شناسایی ابزار‌ها و نهاد‌های مالی موجود در دنیا و همچنین بومی کردن این ابزار‌ها در داخل یکی از رسالت‌های سازمان بورس است، افزود: برقراری ارتباط میان دانشگاه شریف و سازمان بورس رخدادی مبارک است که زمینه هم افزایی قابل توجهی بین دانشگاه و صنعت مالی را ایجاد می‌کند.
دکتر دهقان دهنوی با اشاره به تجارب موفق این نوع همکاری‌ها طی سال‌های گذشته، تصریح کرد: سازمان بورس پیشتر با دانشگاه تهران تفاهم نامه مشترکی را به امضا رسانده بود که طی آن سامانه بومی برای معاملات بازار سرمایه طراحی شد. در حال حاضر مرحله طراحی این سامانه به انتها رسیده و نتایج تست‌های اولیه آن قابل‌قبول بوده است.
وی با اشاره به نقش موثر بازار سرمایه در تامین مالی نوآورانه و همچنین دستاورد‌های نوظهور شرکت‌های دانش‌بنیانی که مورد حمایت صندوق‌های جسورانه قرار گرفته‌اند، گفت: اگرچه صندوق‌های جسورانه طی دو سال اخیر رونق خوبی داشته و توانسته اند از منابع مالی مازادی برخوردار شوند، اما برخی شرکت‌های دانش بنیان به دلیل نداشتن ایده‌ها و طرح‌های سرمایه گذاری هنوز موفق به جذب این منابع مالی از بازار سرمایه نشده اند.
به گفته دهقان دهنوی، حضور دانشگاه شریف و همکاری سازمان بورس با این دانشگاه، بستر و منبع مناسبی است که می‌تواند این طرح‌ها را شناسایی و به منصه ظهور برساند.
وی خاطرنشان کرد: چنین پیوندی، کمک شایانی به سرمایه‌گذاری و تولید در کشور می‌کند و نفع همگانی را در پی دارد. از این جهت، بازار سرمایه آمادگی دارد از دانشگاه شریف کمک فکری، مشورتی و راهنمایی بگیرد. همچنین سازمان بورس مسایلی دارد که لازم است اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی روی آن کار کنند و پاسخ‌های علمی ارائه دهند.
دکتر مصطفی بهشتی سرشت، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار هم، در این آیین اظهار داشت: این تفاهم نامه همکاری، در راستای توسعه بازار سرمایه، اعم از توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی و فناوری و تکنولوژی و بهره بردن از توانمندی‌های علمی و ظرفیت‌های دانشگاهی کشور است.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه شریف اذعان داشت: دانشگاه شریف به عنوان دانشگاه مادر در حوزه فناوری و پژوهشی و همچنین فناوری‌های علوم رایانه‌ای و مرتبط با اطلاعات و ارتباطات، سرآمد دانشگاه‌های کشور است. از این روی، سازمان بورس در نظر دارد در حوزه توسعه زیرساخت‌های فناورانه بازار سرمایه از ظرفیت این دانشگاه بهره ببرد.
دکتر محمدحسن ابراهیمی سروعلیا، معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، دو مجموعه دانشگاه شریف و سازمان بورس را دو مجموعه بزرگ خواند و اظهار امیدواری کرد این تفاهم نامه منشاء اقدامات عملیاتی در بازار سرمایه شود.
دکتر محمود فتوحی، رییس دانشگاه شریف نیز در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری سازمان بورس و دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به فعالیت‌های این دانشگاه گفت: دانشگاه شریف ۱۳ دانشکده و ۱۲ هزار دانشجو دارد که تقریبا ۵۰ درصد از دانشجویان دانشگاه در مقاطع ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند. این موضوع نشان از پتانسیل بالای دانشگاه شریف در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی دارد.
وی اظهار داشت: اکنون تمرکز اصلی دانشگاه در حوزه آموزش، بر زمینه‌های میان رشته‌ای است و در همین مورد نیز اخیراً موسسه “فناوری‌های هم‌گرا” ایجاد شده است. یکی از اقداماتی که بی تردید امکان همکاری آن با سازمان بورس وجود دارد، مرکز “نوآوری سیستم‌های اطلاعاتی و امور داده” است که در همین موسسه در دست تاسیس است.
رییس دانشگاه شریف در زمینه پژوهش و فناوری به برنامه‌های راهبردی دانشگاه به اثربخشی اجتماعی آن اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاه در تلاش است ارتباط بیشتری با جامعه و صنعت برقرار کند؛ زیرا رسالت وجودی دانشگاه حل کردن مشکلات کشور و گسترش ارتباط صنعت و جامعه است.
وی ایجاد منطقه نوآوری شریف در اطراف دانشگاه را یکی دیگر از اقدامات پژوهشی این دانشگاه خواند و افزود: در این طرح، شرکت‌های دانش بنیان که می‌توانند از اساتید یا فارغ‌التحصیلان این دانشگاه نیز باشند، حضور دارند. در حال حاضر ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در این منطقه مستقر شده است که عمده فعالیت بسیاری از آن‌ها در حوزه فناوری اطلاعات (IT) است.
دکتر فتوحی با اشاره به اینکه یکی از زمینه‌های همکاری در این تفاهم نامه حوزه فناوری اطلاعات (IT) است، گفت: امکان همکاری‌های مختلفی در حوزه آموزش و پژوهش وجود دارد، که یکی از آن‌ها موضوع کاربرد فناوری‌های نوین فناوری اطلاعات (IT) است. در میان دانشکده‌های دانشگاه شریف، دانشکده مهندسی کامپیوتر و دانشکده مدیریت اقتصاد بیشترین همخوانی را با اقدام پیش‌رو دارند.
در ادامه این نشست، هرمزی‌نژاد، مدیر کل پژوهشی دانشگاه شریف به تأسیس مرکز نوآوری هوش مصنوعی اشاره کرد و بیان کرد: در این مرکز افراد مختلفی از فناوری اطلاعات (IT)، مهندسی برق، ریاضی به ویژه علوم داده و اقتصاد مستقر خواهند شد که از سازمان بورس نیز برای حضور در این مرکز دعوت به عمل می‌آید تا با سهولت بیشتری با دانشگاه و اساتید آن در ارتباط قرار گیرند.
وی با بیان اینکه این مرکز خدمات متفاوتی در حوزه سلامت و در ارتباط با تشخیص کووید ۱۹ بااستفاده از هوش مصنوعی ارائه کرده است، گفت: از هوش مصنوعی می‌توان برای عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه بهره برد.
تفاهم‌نامه امضا شده میان سازمان بورس و اوراق بهادار و دانشگاه صنعتی شریف، حوزه‌های متعددی مشتمل بر آموزش و فرهنگ‌سازی، مشاوره و پژوهش، انتشارات، توسعه فناوری و اقتصادی را دربرمی‌گیرد.
راه‌اندازی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت با استفاده از ظرفیت‌های علمی و اجرایی طرفین؛ همکاری در طراحی، تدوین و بازنگری سرفصل‌های دوره‌های MBA بازار سرمایه؛ همکاری در برگزاری سمینارها، همایش‌ها و دوره‌های تخصصی مرتبط با بازار سرمایه و اقتصاد هوشمند؛ برنامه‌ریزی و مشاوره جهت تولید محتوا‌های فرهنگ‌سازی و عمومی به منظور ارتقای سواد مالی در حوزه بازار سرمایه و همکاری و مشارکت در زمینۀ ترویج فرهنگ سهامداری و سرمایه‌گذاری در بورس از جمله حوزه‌های همکاری در زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی این تفاهم‌نامه است.
همچنین همکاری در زمینه توسعه فناوری‌های پیشرفته نظارت بر بازار سرمایه؛ همکاری در راه‌اندازی و توسعه آزمایشگاه تخصصی علوم مالی؛ استفاده از ظرفیت‌های آزمایشگاهی و فناوری دانشگاه جهت توسعه فناوری‌های تنظیم گری و حاکمیتی و همکاری در توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه از دیگر مفاد مطرح شده در این تفاهم نامه است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *