نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

18 فروردین 1404 12:38 ق.ظ

تغییرات آب و هوایی امنیت غذایی ۶۵ کشور را تهدید می‌کند

جوامع با هم برای جلب صید در جنتوما رایا، گورونتالو، اندونزی همکاری می‌کنند. SciDev Net3 اوت 2021

دانشمندان پیش بینی کرده‌اند که میلیون‌ها نفر در 65 کشور جهان، به ویژه در آفریقا و جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام، با افزایش سوء تغذیه به دلیل تغییرات آب و هوایی و صید بی رویه در صید ماهی مواجه می‌شوند.

بر اساس مطالعه‌ای که بیش از 800 گونه ماهی از بیش از 157 کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، تغییرات آب و هوایی و صید بی‌رویه می‌تواند منجر به کمبود شدید ریزمغذی‌های حیاتی از اقیانوس‌ها شود.

بر اساس مطالعه منتشر شده در این ماه (20 ژوئیه)، کشورهایی که ماهیگیری آن‌ها در معرض خطر بیشتری قرار دارد شامل کشورهای آفریقای جنوبی مانند موزامبیک و سیرالئون و کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه از جمله کامبوج، اندونزی، مالزی و تیمور است.

ایوا مایر، سرپرست و یکی از محققان ارشد تحقیق مرکز محیط زیست لنکستر، دانشگاه لنکستر، انگلستان در این باره می‌گوید: «کشورهایی که دارای منابع غنی از مواد مغذی هستند، در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب پذیرتر هستند، بیشتر کشورهای گرمسیری از شرق آسیا، اقیانوس آرام و جنوب صحرای آفریقا که کمبود ریزمغذی‌ها در آن‌ها بسیار شایع است. این نشان می‌دهد که پتانسیل نامشخصی برای شیلات برای کاهش شکاف تغذیه، به ویژه در میان جوامع ساحلی وجود دارد.»

مایر می‌گوید که این مطالعه تأثیر واضحی از تغییرات آب و هوایی بر روی دسترسی کلی ریزمغذی‌ها به 65 کشور دارد و در نتیجه تهدید امنیت غذایی میلیون‌ها نفر از مردم این کشورها می‌تواند تهدید شود.او توضیح می‌دهد که ماهی منبع خوبی از پروتئین و بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب است که اغلب در رژیم غذایی جمعیت ساحلی در سراسر جهان وجود ندارد.

او می‌افزاید: «دسترسی بیشتر ماهی‌ها به صورت محلی می‌تواند تأثیر زیادی بر امنیت غذایی جهانی داشته باشد و در کمک به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان با بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه مبارزه کند.»

محققان تأثیر ترکیبی تغییرات آب و هوا و صید بیش از حد بر روی ریز مغذی‌ها را با استفاده از داده‌های صید ماهی از 157 کشور در سال‌های 2010 تا 2014 تجزیه و تحلیل کردند.

این مطالعه می‌گوید: «تجزیه و تحلیل ما ضرورت تجمیع سیاست‌های شیلات، آب و هوا و مواد غذایی را برای تضمین سهم پایدار ریزمغذی‌های مشتق از ماهی در امنیت غذایی و تغذیه برجسته می‌کند.»

مایر به SciDev.Net می‌گوید که یک مطالعه قبلی نشان داد که تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به توزیع مجدد گسترده صید ماهی در سطح جهان با افت تا میزان 40درصد شود.

او خاطر نشان کرد: «ما باید راهی پیدا کنیم که تغذیه انسان را در هسته سیاست‌های شیلات قرار دهد. سیاست‌گذاران امنیت غذایی باید دقت داشته باشند که ماهی غذای غنی از مواد مغذی است و بر روی آن‌چه می‌توان برای افزایش دسترسی افراد به سوء تغذیه به ماهی انجام داد، کار کردند.»

ادوارد کیمانی، دانشمند ارشد تحقیقات، شیلات و اکولوژی آبزیان در موسسه تحقیقات دریایی و شیلات کنیا، می‌گوید که آثار اقتصادی کاهش تولید ماهیگیری شامل کاهش اشتغال و درآمد خانوارها و سایر فعالیت‌های حمایتی شیلات و کاهش تجارت و صادرات است. او توضیح می‌دهد: «تولید ماهی به محیط آبی وابسته است و تغییرات آب و هوایی به طور مستقیم بهره‌وری را مختل می‌کند.»

او می‌گوید: «این یک هشدار اولیه در مورد کاهش اثرات و همچنین ایجاد منابع جایگزین غذا و فعالیت‌های اقتصادی برای جبران ضرر ناشی از صید بی‌رویه و تغییرات آب و هوایی است.»

به گفته کیمانی، راهکارهای کاهش ماهیگیری بیش از حد، شامل توسعه سایر فعالیت‌های اقتصادی مانند گردشگری ساحلی و دریایی برای کاهش تعداد افرادی است که مستقیماً به ماهیگیری وابسته هستند و توسعه پرورش ماهی برای کاهش وابستگی به برداشت ماهی در طبیعت لازم است.

https://www.eco-business.com/

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *