۱۹-۱-۱۴۰۰ به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین بهرهبرداری از طرحهای توسعهای ناحیه نوآوری به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در ابتدای مراسم فتوحی، رئیس دانشگاه شریف در خصوص ناحیه نوآوری شریف گزارشی ارائه کرد و گفت: خداوند را شاکرم که امروز یکی از ایدههای بزرگ و اساسی دانشگاه صنعتی شریف برای ایجاد یک اکوسیستم جدید در کنار دانشگاه تحت عنوان ناحیه نوآوری شریف به ثمر نشسته و از آن رونمایی میشود برای ما در دانشگاه صنعتی شریف باعث مباهات است که این رونمایی در حضور ریاست محترم جمهور صورت میگیرد.
فتوحی افزود: این طرح که براساس یک مطالعه طولانی و برای تکمیل اقدامات قبلی دانشگاه در حوزه تجاریسازی دانش و ترویج کارآفرینی پیشنهاد و اجرا شده است تحول بزرگی را در توسعه و استقلال شرکتهای دانشبنیان و نیز نهادهای خدمت دهنده به این شرکتها در اطراف دانشگاه رقم میزند و علاوه بر ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، در بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. در برنامه راهبردی دانشگاه صنعتی شریف سرآمدی آموزش و تربیت نیروی انسانی، سرآمدی در پژوهش و فناوری و نیز سرآمدی در اثربخشی اجتماعی به عنوان سه هدف مهم و سرلوحه همه فعالیت مورد تایید قرار گرفته است. مشارکت دانشگاه در ایجاد ناحیه نوآوری شریف به طور مستقیم به دو هدف از سه هدف خود یعنی سرآمدی در پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی مرتبط است و به طور غیرمستقیم به هدف سوم یعنی سرآمدی در تربیت و آموزش نیروی انسانی کمک میکند.
رئیس دانشگاه شریف اظهار داشت: هماکنون بیش از ۵۰۰ شـرکت، ۱۵ شــتابدهنده، ۸ صندوق و شرکت سرمایهگذاری و ۱۰ مرکز نوآوری در ناحیه نوآوری شریف مستقر هستند. در شرکتهای مستقر در این ناحیه بیش از ۳ هزار نفر نیروی دانشی مشغول به کار هستند و مجموع فروش این شرکتها بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است. شرکتهای دانش بنیان مستقر در ناحیه نوآوری شریف، غالبا توسط دانشآموختگان، اعضای هیئت علمی دانشگاه و با همکاری فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها ایجاد شدهاند که به واقع از مظاهر تجلی ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه هستند.
وی افزود: ظرفیتسازی و فعالکردن کسبوکارهای دانشبنیان در اطراف دانشگاه نه تنها برای دانشجویان و دانش آموخته گان دانشگاه اشتغال ایجاد میکند بلکه فرصتهای شغلی جدیدی را برای سایر متقاضیان کار هم فراهم میسازد. بهعلاوه انتظار میرود توسعه ناحیهنوآوری شریف باعث رشد و توسعه زیرساختهای شهری و ارتقا و رفاه و آسایش مردم منطقه شود طرح توسعه نوآوری شریف براساس این اصل اساسی تاکنون پیشرفته است در آینده نیز پیگیری خواهد شد تا توسعه فعالیتها به دست بخش خصوصی و با محوریت بخش خصوصی انجام شود و دانشگاه باید در این زمینه نقش هدایت کننده و تسهیل کننده را داشته باشد.
فتوحی بیان کرد: دانشگاه در این مسیر به دو اصل مهم دیگر نیز توجه کرده است رفاه و آسایش مردم و ساکنین منطقه و صیانت از محیط زیست و حفظ بافت منطقه برای این منظور تعاملی جدی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مدیریت شهری و سرمایه گذاران بخش خصوصی شکل گرفته است و نتیجه این تعاملات اضافهشدن حدود ۷٠ هزار مترمربع فضا به زیرساختهای فناورانه ناحیه است بهعنوان مثال یکی از طرحهای توسعهای در ناحیه نوآوری شریف، احداث برج فناوری طرشت است که با زیربنای ۲۵ هزار متر مربع، محل استقرار و فعالیت بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان است. امید است زیست بوم ایجاد شده در این ناحیه که هسته اصلی آن را دانشگاه صنعتی شریف تشکیل میدهد نه تنها به عنوان یکی از الگوهای دانش بنیان در کشور تبدیل شود و جامعه و در کنار آن دانشگاه، از دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی آن منتفع شود بلکه بستری کلیدی در پشتیبانی از مسیر رشد و بالندگی کارآفرینان و ارزشآفرینان بوده و برطرفکننده موانع پیشروی آنها باشد.
رئیس دانشگاه شریف در انتهای سخنان خود گفت: در پایان لازم میدانم از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران، شهرداری منطقه ۲ تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی در تحقق این ماموریت تشکر و قدردانی نمایم.