نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 9:48 ب.ظ

اقتصاد سنتی، مدیریت سنتی

اقتصاد سنتی همیشه بد نیست همانگونه که اقتصاد مدرن همیشه خوب نیست. شاید برخی خرده بگیرند که اقتصاد یا سنتی است یا مدرن. ولی اعتقاد ما بر این است که هیچ‌گاه یک جامعه و اقتصاد آن بصورت یکدست نیست. اما زندگی در دنیایی که به سرعت از نظر فناوری به پیش می‌رود باید تغییراتی را بپذیرد .

اقتصاد سنتی سیستمی است که متکی به آداب و رسوم، تاریخ و اعتقادات زمان قدیم است و در آن سنت تصمیمات اقتصادی مانند تولید و توزیع را هدایت می‌کند. جوامع با اقتصاد سنتی که دیگر بسیار کم در دنیا دیده می‌شود ولی هنوز وجود دارد، با کشاورزی، ماهیگیری، شکار، جمع آوری دانه و یا ترکیبی از آن‌ها روزگار سپری می‌کنند.اکثریت اینگونه اقتصادهای سنتی در بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه فعالیت می‌کنند در حالیکه با مظاهر فناوری و وسایل آن از قبیل تلفن همراه آشنا هستند.

اقتصاددانان و تاریخ نویسان بر این باورند که همه اقتصادها روزگاری به عنوان اقتصادهای سنتی آغاز به کار کرده‌اند. اقتصادهای سنتی به مرور و طی فرایند تغییر تدریجی تبدیل به اقتصاد بازاری می‌شوند. در هر مقطع زمانی مدیریت اقتصادی متناسب حاکم است. در اقتصاد سنتی مدیریت سنتی و در اقتصاد مدرن مدیریت مدرن. در فرایند تحول و تغییر، این مدیریت است که در سیر تحول بایستی پیشتاز باشد و به گونه‌ای ارزش آفرین و با تکیه به سرمایه انسانی تغییر فرهنگ را بصورت درست هدایت نماید. اگر مدیران ارشد و عملیاتی برای این تغییر بر محورهای زیر عمل نمایند نتایج بهتری حاصل می‌شود.

حفظ تعادل در مسیر تغییر

باید از ارزش‌های سنت‌های به دست آمده و از تجربیات بزرگان علم و صنعت برای هدایت تغییرات و تصمیمات اقتصادی استفاده کرد.

حفظ منابع

اقتصاد سنتی با تکیه به منابع طبیعی و خام فروشی فعالیت می‌نماید. حفظ این منابع و برنامه‌ریزی تدریجی اما اثربخش، در شکل‌گیری سایر بخش‌ها بسیار مهم هستند و تلاش وسیعی را برای توسعه و حمایت می‌طلبند.

تنوع تولید

اقتصادهای سنتی به میزان زیاد تکیه بر رفع نیازهای داخلی دارند و آن‌چه را که نیاز دارند تولید می‌کنند. تنوع بخشی به تولید و خدمات در جریان تغییر به تامین منابع دیگری که نیاز است کمک می‌کند.  

افزایش بهره‌وری

اقتصادهای سنتی در جنبه‌های بسیار دارای بهره وری بالایی هستند اما در مرحله تغییر این امر دستخوش تغییر می‌شود و بایستی به شدت به آن توجه نمود و با استقرار سیستم‌های صحیح همانند سپری کردن از بروز ناهنجاری‌هایی که امکان وقوع دارد جلوگیری نمود.  

اگرچه در بسیاری جوامع طی چند دهه قبل شتاب سریعی در گریز از اقتصاد سنتی و دستیابی به اقتصاد مدرن وجود داشته است. رشد و توسعه در هریک از آن‌ها دارای جنبه‌های خاص خود می‌باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *