7 آوریل 2022 -چلسی اونگ
در 11 مه 2018، پسری در 11 مه 2018 در الله آباد هند در حال جستجوی باقیمانده مواد غذایی در بسته های پلی اتیلن در کنار جاده در الله آباد هند است. فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر گزارش داد که در سال 2021، بیش از 57 میلیون نفر در آسیا تحت تأثیر بلایای آب و هوایی قرار گرفتند.
سانجی کانوجیا | Afp | گتی ایماژ
آسیا، یکی از آسیب پذیرترین مناطق در برابر تغییرات اقلیمی، همچنین خانه بزرگ ترین عوامل گرمایش جهانی است.فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر گزارش داد که در سال 2021، بیش از 57 میلیون نفر در منطقه تحت تأثیر بلایای آب و هوایی قرار گرفتند.و خطری که آسیا با آن روبهرو است فقط رشد خواهد کرد.
طبق گزارش موسسه جهانی مک کینزی در سال 2020، در بدترین سناریو، تا سال 2050، اکثریت قابل توجهی از مردمی که در مناطقی با احتمال امواج مرگبار زندگی می کنند، در آسیا خواهند بود.
هیئت بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (IPCC) گزارشی را منتشر کرد که بسیار مورد انتظار بود و بیان کرد که تلاشهای کنونی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی کافی نیست.
جیم اسکی، رئیس مشترک گروه کاری IPCC، گفت: «اگر بخواهیم گرمایش زمین را به 1.5 درجه سانتی گراد محدود کنیم، اکنون یا هرگز امکان پذیر نیست. بدون کاهش فوری و عمیق انتشار گازهای گلخانه ای در همه بخش ها، غیرممکن خواهد بود.
با این حال، تلاشها برای کاهش این خطر در چندین جبهه کافی نبوده است – بهویژه وقتی صحبت از چین و هند میشود، دوکشور از سه شرکت کننده اصلی در انتشار گازهای گلخانهای جهانی علاوه بر ایالات متحده.
آسیا نقش مهمی در تلاشهای جهانی برای کربنزدایی دارد زیرا تقریباً نیمی از انتشار گازهای گلخانهای جهانی را تشکیل میدهد. با این حال، این منطقه تصویری ناهموار ارائه میدهد، با مقصر بودن و آسیبپذیری که در هر کشور به طور قابل توجهی متفاوت است.
چین و هند
در اجلاس سران COP26 سازمان ملل در سال گذشته، چین و هند تعهد خود را برای “حذف تدریجی” زغال سنگ تضعیف کردند. در عوض، آنها پیشنهاد کردند که منبع اصلی تغییرات آب و هوایی “کاهش تدریجی” شود.
با تشدید بحران آب و هوا، چنین حرکاتی زنگ خطر را به صدا در می آورد. IPCC در ماه فوریه تکرار کرد که تغییرات افزایشی و واکنشی دیگر کافی نیست – دیدگاهی که دانشمندان نیز تکرار کرده اند.
بر اساس گزارش سال 2021 شرکت تحقیقاتی و مشاوره Rhodium Group، در سال 2019، انتشار گازهای گلخانه ای چین برای اولین بار از انتشار گازهای گلخانه ای در کل جهان توسعه یافته فراتر رفت.
دیمیتری دی بوئر، نماینده ارشد ClientEarth China، یک موسسه خیریه زیست محیطی، اذعان کرد که چین تلاش های خود را برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی افزایش داده است – با تعهد به توقف ساخت نیروگاه های زغال سنگ در خارج از کشور و حمایت از سایر کشورها در توسعه سیستم های انرژی تجدید پذیر.
با این حال، وی خاطرنشان کرد که اقتصاد چین همچنان به شدت به زغال سنگ متکی است که ممکن است مانع پیشرفت آن شود.
به طور مشابه، گابریل لاو، استاد بازنشسته در دانشگاه چینی هنگ کنگ، نیز پیشرفت چین را به رسمیت شناخت. اما او گفت که باید توجه بیشتری به منابع انرژی های تجدیدپذیر، اقدامات حفاظتی گسترده تر و آموزش مردم شود.
انتظار می رود هند به نوبه خود شاهد بیشترین افزایش تقاضای انرژی در سراسر جهان طی 20 سال آینده باشد. طبق گزارش IQAir، یک شرکت فناوری کیفیت هوای سوئیسی، هیچ یک از شهرهای این کشور دستورالعملهای کیفیت هوای سازمان بهداشت جهانی را رعایت نکردند.
آویناش کومار، مدیر کمپین آب و هوا در Greenpeace India، یک سازمان غیرانتفاعی به CNBC گفت، در حالی که هدف انتشار خالص صفر هند تا سال 2070 در مسیر درستی قرار دارد، این کشور همچنان برای دستیابی به اهداف خود به “سختی، تمرین خوب و برابری” نیاز دارد.
او افزود که علاوه بر مشوق های دولتی، انتقال انرژی کشور نیز باید توسط صنایع بزرگ انجام شود.
او گفت: “تعیین ضرب الاجل 50 سال دیگر به هیچ وجه یک کافی نیست – ما دیگر آن گزینه را نداریم.” با پروژههای جدید سوختهای فسیلی، معادن روباز و کاهش قوانین زیستمحیطی، نمیتوان مثل همیشه کار کرد.»