نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 12:23 ق.ظ

صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر آغاز بکار کرد

۲۴-۱-۱۴۰۰
به گزارش روابط عمومی روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، یکی دیگر از صندوق‌های پژوهش و فناوری با سهامداری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و به منظور تامین نیاز مالی طرح‌های فناورانه و پروژه‌های شرکت‌های دانشگاهی با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس شد. 
بر اساس این گزارش، صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر وابسته به دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جلسه ۴۷ کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری مورخ ۳۰ اردیبهشت ۹۹ به تصویب رسیده و در فروردین ماه سال جاری ثبت رسمی شد. 
ترتیب سهامداری در این صندوق علاوه بر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، شامل شرکت سرمایه‌گذاری فناوری تک وستا پیشرو در حوزه IT و فناوری اطلاعات و همچنین شرکت مشاوره مالی تابان خرد فعال در حوزه سرمایه‌گذاری و امور مالی است. این صندوق با سرمایه ۱۰ میلیارد تومان آغاز بکار کرد.
  معاون پژوهشی دانشگاه خبرداد:
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به زودی راه اندازی می شود

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: به زودی فعالیت پارک علم و فناوری این دانشگاه آغاز می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر حسین حسینی تودشکی در افتتاحیه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از وزارت علوم درخواست داشت که مرکز نوآوری این دانشگاه تبدیل به پارک علم و فناوری شود که این درخواست عملیاتی شده است.
وی افزود: مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اخذ شده و این موضوع در دستور کار جلسه آینده شورای گسترش وزارت علوم قرار گرفته است که مراحل نهایی طی شود.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: همچنین با تلاش های صورت گرفته توانستیم در بودجه سال جاری ردیف اختصاصی برای پارک علم و فناوری دانشگاه تعیین کنیم.
حسینی تودشکی اظهار داشت: با راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر شاهد تحول و رونق جدیدی در حوزه نوآوری و فناوری دانشگاه خواهیم بود.
دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم گفت: در دانشگاه موضوع توسعه شرکت های دانش بنیان مورد توجه است و اکنون به مقام نخست در تعداد شرکت های دانش بنیان در میان دانشگاه های کشور دست یافته ایم.
وی افزود: در حال حاضر ۳۱۵ شرکت دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعال هستند که همچنان نیز شاهد تقاضا برای استقرار شرکت دانش بنیان در دانشگاه هستیم.
وی با اشاره به مدل های بسیار خوب حمایتی از شرکت های دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: باتوجه به این حمایت ها شاهد رشد شرکت های دانش بنیان در دانشگاه بوده ایم‌.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: درحال حاضر ۸ دانشکده دانشگاه دارای مرکز نوآوری هستند که در سال جاری برنامه داریم بر تعداد این مراکز بیافزاییم.
  مدیر فناوری و توسعه نوآوری  دانشگاه خبرداد:
راه اندازی ۶ مرکز جدید نوآوری در دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال ۱۴۰۰

مدیر فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برنامه داریم تا پایان سال جاری ۶ مرکز نوآری جدید در دانشکده های این دانشگاه ایجاد کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علی نیکبخت در مراسم افتتاح صندوق پژوهش وفناوری امیرکبیر گفت: پس از راه اندازی برج  فناوری دانشگاه جهش خوبی در تشکیل شرکت ها و مراکز رشد در دانشگاه داشتیم.
وی اظهار داشت: تا پایان سال ۹۹ تعداد ۳۱۵ تیم در قالب پیش رشد، رشد و دانش بنیان در این دانشگاه حضور داشتند که این مراکز توانسته اند بیش از هزار و ۴۰۰ شغل ایجاد کنند.
مدیر فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: میزان فروش شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد این دانشگاه برای سال ۹۹ بیش از ۱۵۰ میلیارد است.
نیکبخت خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ تعداد ۴ مرکزنوآوری در دانشکده های این دانشگاه راه اندازی شد که در سال ۹۹ نیز ۳ مرکز جدید به مراکز قبلی افزوده شد و برنامه داریم تا پایان سال جاری ۶ مرکز نوآری دیگر نیز در دانشکده های این دانشگاه ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: یکی از مراکزنوآوری پیشرفته مربوط به دانشکده مهندسی کامپیوتر است که امیداوریم طی چندماه آینده این مرکز افتتاح شود.
مدیر فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: همچنین برنامه داریم در مراکز نوآوری دانشکده ها با کمک بخش خصوصی بحث نوآوری را توسعه بیشتری دهیم.
نیکبخت اظهار داشت: توسعه زیرساخت ها و اخذ مجوز پارک علم و فناوری دو برنامه جامع این دانشگاه در زمینه توسعه نوآوری است.
وی ادامه داد: همچنین توجه به تجاری سازی محصولات فناورانه و نوآورانه شرکت های دانش بنیان دانشگاه مورد توجه است.
مدیر فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: برج فناوری شماره ۳ دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد. برج فناوری شماره ۵ دانشگاه نیز قرار است طی چندسال آینده به بهره برداری برسد.
 دکترهدی عابدی رئیس صندوق پژوهش و فناوری  امیرکبیر نیز در این مراسم گفت: صندوق پژوهش و فناوری  امیرکبیر با سرمایه ثبتی ۱۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است .
رییس صندوق پژوهش و فناوری  امیرکبیر اظهار داشت: آیین نامه ها ودستورالعمل های لازم این صندوق تصویب و چارت سازمانی آن نیز تهیه شده است.
عابدی تاکیدکرد: رفع چالش های مالی دانشگاه و شرکت های دانش بنیان دانشگاه از اهداف راه اندازی این صندوق است.   آشنایی با صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر
صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه امیرکبیر با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد تومانی با حضور دکتر سید احمد معتمدی ، دکتر وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ، دکتر حسین حسینی تودشکی معاون پژوهشی دانشگاه و دکتر علی نیکبخت مدیر فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه به‌صورت رسمی آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، ایجاد نظام تامین مالی نوآورانه را یکی از اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد و گفت: شرایط شرکت‌های دانش‌بنیان با ۸ سال گذشته قابل مقایسه نیست. مکانیزم‌های مشخصی که این شرکت‌ها در آن فعالیت می‌کنند مشخص و اجرایی شده است. علاوه بر نظام کارکردی، نظام مالی این شرکت‌ها نیز با ابزارهای طراحی شده متنوع و به‌روز شده است. 
وی افزود: در همه گزارش‌های اقتصادی در حوزه کسب و کار همواره اولین مشکل کسب و کارها بحث تامین مالی است که فارغ از دارایی‌های مالی، شرکت به یک جریان نقدینگی یا سرمایه در گردش نیاز دارد. 
وحدت ادامه داد: ما در دو سال گذشته و در نسل سوم تیم مدیریتی صندوق نوآوری و شکوفایی، نظام تامین مالی در اکوسیستم نوآوری کشور را ایجاد کردیم و مسئول هدایت و راه‌اندازی نظام تامین مالی جدید را بر عهده گرفتیم. در این دو سال قریب به ۱۲ بانک را با ادبیات حوزه نوآوری آشنا کردیم و آنها با رگولاتوری ما قریب به ۵ هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده و به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات پرداخت کرده‌اند. به عنوان مثال امروز یک ال‌سی با بانک تجارت با نرخ ۸ درصد برای هر پرونده تا سقف ۵۰ میلیارد تومان باز کردیم و قرارداد آن نیز با شرکت ملی نفت ایران امضا شد. ما از این طریق قصد داریم به حوزه نفت ورود کرده و مسیر نفوذ شرکت‌های دانش بنیان به این حوزه را فراهم کنیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی به ابزارهای دیگر نوآورانه نظام تامین مالی اکوسیستم اشاره کرد و گفت: بانک یکی از اجزای تامین مالی نوآوری در کشور است اما در نظام بورسی ۸ صندوق جسورانه بورسی با سرمایه ۹۰۰ میلیارد تومان و با مشارکت ۴۰ تا ۶۰ درصدی صندوق نوآوری برای حمایت از استارت‌آپ‌های کوچک تشکیل شده است. صندوق‌های پژوهش و فناوری می‌توانند مدیران این صندوق‌های بورسی را دعوت کرده و مانند رویداد «دوشنبه‌های استارت‌آپی» مجموعه‌های فناور مناسب را برای سرمایه گذاری به آنها معرفی کنند. شیوه کار صندوق‌های جسورانه بورسی نیز به این شکل است که سرمایه‌گذاری می‌کنند و سهام می‌خرند. ما نیز هیچ مداخله‌ای در اقدامات آنها نداریم و فقط در طرح‌ها سرمایه‌گذاری کردیم.
وحدت در ادامه تصریح کرد: از این ۸ صندوق بورسی ۴ صندوق پذیره‌نویسی کرده‌اند. این صندوق‌ها محدودیت دانش بنیانی ندارند و ظرفیت بسیار خوبی برای شرکت‌هایی هستند که به سرمایه‌ای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان نیاز دارند. همچنین اوراق نوآوری نیز در شورای عالی بورس با برند نوآوری تصویب شده که صندوق نوآوری نقش رکن ضامن این شرکت‌ها را ایفا می‌کند و در حال حاضر ۵ پرونده آماده ارائه در بورس داریم.
طرح دیگری که رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد نظام تامین مالی نوآورانه صندوق در حوزه بورس معرفی کرد، «جمع‌سپاری» بود. دکتر وحدت در این زمینه گفت: ۴ شرکت مجوز سکو گرفتند و می‌توانند پذیره‌نویسی انجام دهند و ما در قالب این طرح ۸۰ درصد از آورده افراد را بیمه می‌کنیم. 
وی در ادامه بر ظرفیت صندوق‌های پژوهش و فناوری در تامین مالی حوزه نوآوری در کشور تاکید کرد و گفت: در گذشته تنها در ۱۳ استان این صندوق‌ها شکل گرفته بودند اما امروز در تمام استان‌های کشور صندوق پژوهش و فناوری داریم. ما در صندوق نوآوری از این صندوق‌های پژوهش با اعطای خط اعتباری حمایت می‌کنیم و انتظار داریم که هیچ درخواست زیر ۵۰۰ میلیون تومان در هیچ استانی باقی نمانده و به صندوق نوآوری نیز مراجعه نکنند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *