نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

24 مهر 1403 3:45 ب.ظ

این صحنه عادی برای مردم است !!!!

متن:

به کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژنده خود را !

زباله گردی ،کرونای اقصاد قابل مشاهده بدون چشم مسلح

یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ بسیاری از نشریات روزانه نوشتند. با ممنوعیت زباله‌گردی کودکان در تهران تشریح شد. با وجود ۴۰۰۰ کودک زباله‌گرد مردم زباله‌گردی کودکان را به ۱۳۷ اطلاع دهند.

در همین رابطه معاون شهردار تهران جزئیات دستورالعمل مقابله با بکارگیری کودکان در فرآیند جمع آوری پسماند تهران را تشریح کرد.

محمدرضا جوادی یگانه در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام جزئیات ابلاغیه دستورالعمل بخشنامه مقابله با بکارگیری کودکان در فرآیند جمع آوری پسماند تهران از سوی شهردار پایتخت گفت: موضوع کار کودکان موضوعی پیچیده و چند بعدی است و به همین دلیل بسیاری از اقداماتی که در این سالها انجام شده، موفق نبوده و روز به روز به تعداد کودکان کار در حوزه دستفروشی و تکدی‌گری نیز اضافه شده است چرا که این فعالیت کودکان به دلیل فقر ایجاد می شود و خانواده‌ها برای کسب درآمد فرزندان خود را برای تصدی گری و … به خیابان‌ها می فرستند.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران تلاش کرده که در سال‌های اخیر موضوعاتی را که به فقر بر می گردد به صورت تک بعدی و خطی نگاه نکند اظهار کرد: مسئله ما زیست انسانی مردم است و فقرا نیز حق استفاده از شهر را دارند.

عمده کودکان زباله‌گرد ایرانی نیستند و در گودهای خارج تهران زندگی می‌کنند .

وی با بیان اینکه بیش از یک سال با برگزاری جلسات مختلف با مجموعه‌های داخل شهرداری، خارج از شهرداری و سمن‌ها به بررسی موضوع کودکان کار پرداختیم گفت: بررسی‌ها نشان داد که معمولا این کودکان در جمع‌های کوچک خانوادگی کار می کنند و معمولا از کشور افغانستان و از شهر هرات آمدند که بر اساس روابط خانوادگی در گاراژها و گودهای خارج از تهران دور یکدیگر جمع شده و مشغول زباله گردی هستند.

وی افزود: همچنین بررسی‌ها نشان می دهد که این افراد معمولا ظهرها سوار خودرو شده و به تهران می‌آیند و هر پنج الی شش خیابان در اختیار یک گروه است که موظف هستند مخازن این خیابان‌ها را گشته و پسماند خشک آن را بردارند و معمولا تا ساعت ۱۲ تا ۲ بامداد نیز فعال هستند و بعد از آن به همراه زباله‌هایشان توسط خودروهای پوشیده شده به گاراژها برگردانده می شوند و صبح ها نیز به تفکیک زباله مشغول هستند.

پیمانکاران شهرداری، مشتری‌ زباله‌های کودکان کار

وی با بیان اینکه معمولا پیمانکار پسماند خشک شهرداری مشتری این زباله‌ها است، گفت: از آنجایی که گودها و گاراژهای آنها خارج از شهر تهران است نمی توانیم در مورد محل فعالیت آنها اقدامی انجام دهیم اما می توانیم بر روی پیمانکار شهرداری نظارت داشته باشیم.

جوادی یگانه با بیان اینکه طبق قراردادی که شهرداری با پیمانکار پسماند خشک امضاء می کند، پیمانکار موظف به تفکیک است افزود: پیمانکار باید با استقرار غرفه یا ماشین‌های ملودی‌دار اقدام به جمع آوری زباله‌های خشک کند و همچنین حق استفاده از اتباع و کودکان کمتر از ۱۵ سال را نیز ندارد اما به صورت غیررسمی پیمانکار این اقدامات را انجام می دهد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با موضوع کودکان زباله گرد، گفت: جلسات زیادی با ذینفعان مختلف در داخل و خارج شهرداری برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برخی از مشکلات مربوط به زباله گردی به پدیده ارزش بالای آنها و به اصطلاح طلای کثیف بودن آن بر می گردد. هر چند که میزان زباله ها از حدود هفت الی هشت هزار تن به پنج هزار تن رسیده است اما باز شاهد زباله گردی کودکان هستیم.

شیوه جمع‌آوری زباله اصلاح می‌شود

وی با بیان اینکه قطعا با پیمانکارانی که از کودکان در فرآیند زباله گردی استفاده می کنند برخورد می کنیم بیان کرد: شیوه جمع آوری زباله نیز اشتباه است و در نظر داریم که این شیوه را نیز اصلاح کنیم و ریشه‌ای با این پدیده برخورد خواهد می شود و همچنین در مورد فعالیت این مخازن نیز اصلاحاتی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه کودک کار محصول فقر است اما کودک زباله گرد محصول یک اتفاق نادرست و نشأت گرفته از سوءاستفاده است، افزود: ما مخازن زباله داریم که اصطلاحا در آن پول است و باید این فرآیند اصلاح شود چرا که می بینید در شهرهایی مثل شیراز و اصفهان که مدل جمع آوریشان متکی بر مخازن نیست ما کودک زباله گرد نمی بینیم و باید اصلاحاتی در خصوص جمع آوری پسماند در شهرداری ایجاد شود.

این روزها پس از گذشت حدود یکماه از این خبر هیچ تغییری در این وضعیت مشاهده نشده و همه بکار خود مشغولند و زباله گرد ها جان ندارند که بخندند و همچنان سرشان در زباله است و مردم هم نگران آنها و خودشان هستند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *