نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

23 بهمن 1403 4:52 ب.ظ

یک نفس نزدیکتر به درمان آلزایمراز طریق گاز زنون

یک نفس نزدیکتر به درمان آلزایمراز طریق گاز زنون

اندی کوربلی -29 ژانویه 2025-گاز زنون یک بیهوشی عمومی رایج است – اعتبار، CC 2.0. عکس آیساف توسط رایلان کی آلبرایت، افسر ارشد نیروی هوایی ایالات متحده

مشخص شده است که یک بیهوشی عمومی دارای مزیت بالقوه تحریک کننده یک اثر محافظت کننده عصبی در برابر بیماری آلزایمر است.

زنون یک گاز بی رنگ و بی بو است که برای اهداف بسیاری در علم مورد استفاده قرار می گیرد، اما مطالعه اخیر روی موش ها نشان داد که این گاز سیستم ایمنی ساکن مغز را تحریک می کند که می تواند در برابر آلزایمر محافظت کند و منجر به کاهش التهاب عصبی و به حداقل رساندن آتروفی مغز شود و حالت های عصبی محافظ را تقویت کند.

بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری تخریب کننده عصبی در انسان است. داروهایی که این گیره‌ها را از بین می‌برند، نمی‌توانند پیشرفت بیماری را کاهش دهند، که تصور می‌شود ناشی از تجمع پروتئین‌های سمی به نام تاو و بتا آمیلوئید در مغز است. در نتیجه، نه عامل و نه درمان به خوبی درک نشده است.

میکروگلیا، رایج ترین سلول ایمنی مغز، نقش مهمی در جلوگیری از زوال شناختی در طول زندگی ایفا می کند و همراه با مایع نخاعی مغزی، در واقع به حذف پروتئین های تاو و آمیلوئید کمک می کند.

گاز زنون استنشاقی در آزمایشگاه بریگهام و بیمارستان زنان برای درمان مدل موش آلزایمر یافت شد که در آن یک گروه از تجمع تاو و گروه دوم از تجمع بتا آمیلوئید رنج می بردند.

به نظر می‌رسید که گاز زنون که می‌توانست از سد خونی مغزی عبور کند، موش‌ها را به سمت بالا هدایت می‌کرد، که به ویژه در ساختن و نگهداری از لانه‌هایشان فعال شد. بررسی‌های پس از آزمایش نشان داد که این گاز باعث ایجاد و افزایش پاسخ میکروگلیال محافظی می‌شود که نمونه‌ای از آن است که پروتئین‌های تاو و بتا آمیلوئید را پاک می‌کند.

اولگ بوتوفسکی، نویسنده ارشد و همکار، دکترا و مدیر آزمایشگاهی که این تحقیق در Brigham and Women’s انجام شد، گفت: «این یک کشف بسیار جدید است که نشان می‌دهد استنشاق یک گاز بی‌اثر می‌تواند چنین اثر محافظتی عصبی عمیقی داشته باشد.یکی از محدودیت‌های اصلی در زمینه تحقیقات و درمان بیماری آلزایمر این است که طراحی داروهایی که بتوانند از سد خونی مغزی عبور کنند بسیار دشوار است، اما گاز زنون این کار را انجام می‌دهد. ما مشتاقانه منتظر آزمایش این رویکرد جدید در انسان هستیم.»

دیوید ام. هولتزمن، نویسنده ارشد و همکار، گفت: «هیجان‌انگیز است که در هر دو مدل حیوانی که جنبه‌های مختلف بیماری آلزایمر را مدل‌سازی می‌کنند، آسیب‌شناسی آمیلوئید در یک مدل و آسیب‌شناسی تاو در مدل دیگر، که زنون در هر دو موقعیت اثرات محافظتی داشته است.

داوطلبان سالم در حال حاضر برای آزمایش فاز 1 در مورد دوز و ایمنی در بیمارستان ثبت نام می شوند Sci Tech Daily گزارش می دهد که تیم همچنین در حال ابداع فناوری هایی برای کمک به استفاده موثرتر از گاز زنون و همچنین بازیافت احتمالی آن است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *