نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 5:05 ق.ظ

قارچ‌ها حافظه دارند، شکل‌ها را یاد می‌گیرند، می‌توانند تصمیم بگیرند و مشکلات را حل کنند.

قارچ‌ها حافظه دارند، شکل‌ها را یاد می‌گیرند، می‌توانند تصمیم بگیرند و مشکلات را حل کنند.

اندی کوربلی -15 اکتبر 2024-اعتبار – دکتر فوکوساوا و همکاران، منتشر شد.

آیا موجودات بدون مغز هنوز هم می توانند نشانه های هوش را نشان دهند؟ محققان دانشگاه توهوکو هنگام انجام مطالعه ای برای اندازه گیری فرآیندهای تصمیم گیری در قارچ ها این سوال را در ذهن داشتند.

در حالی که ممکن است شبیه داستان های علمی تخیلی به نظر برسد، این سطح از شناخت پایه حتی در قارچ هایی که این اشکال را در بالا ایجاد کرده اند نیز امکان پذیر است.

یو فوکاساوا از دانشگاه توهوکو به تیم مطبوعاتی دانشگاه خود گفت: “شما از اینکه چقدر قارچ ها توانایی دارند شگفت زده خواهید شد.” آنها خاطرات دارند، یاد می گیرند و می توانند تصمیم بگیرند. رک و پوست کنده، تفاوت در نحوه حل مشکلات در مقایسه با انسان‌ها، شگفت‌انگیز است.»

توجه به این واقعیت که قارچ‌ها نه تنها پادشاه زندگی خود هستند، بلکه شبیه به حیوانات هستند تا گیاهان، در آگاهی عمومی، به ویژه در میان دانشمندان، در حال رشد است.

قارچ‌ها با آزاد کردن هاگ‌ها رشد می‌کنند که می‌توانند جوانه بزنند و رشته‌های عنکبوتی بلند زیرزمینی به نام میسلیوم را تشکیل دهند. ما معمولا فقط قارچ های ریز را روی سطح می بینیم بدون اینکه متوجه باشیم که شبکه وسیعی از میسلیوم های به هم پیوسته در زیر آن وجود دارد. میسلیوم‌های منفرد در 900 هکتار زمین رشد می‌کنند – یک موجود زنده که بیش از 2000 هکتار امتداد دارد.

از طریق این شبکه است که می توان اطلاعات را به اشتراک گذاشت، تا حدودی مانند اتصالات عصبی در مغز، و GNN پیش از این گزارش داده بود که سیگنال های الکتریکی بسیار شبیه به واژگان انسانی در طول شبکه های میسلیوم شناسایی شده اند.

مطالعه حاضر بررسی کرد که چگونه یک شبکه میسلیوم در حال پوسیدگی چوب به دو موقعیت مختلف پاسخ می‌دهد: بلوک‌های چوبی قرار گرفته در یک دایره در مقابل آرایش X. برای مثال، اگر قارچ‌ها مهارت‌های تصمیم‌گیری را از خود نشان نمی‌دادند، بدون توجه به موقعیت بلوک‌ها به سادگی از یک نقطه مرکزی پخش می‌شوند. قابل توجه است که این چیزی نیست که محققان شاهد آن بودند.

برای آرایش X، درجه درگیری میسلیوم در بیرونی ترین چهار بلوک بیشتر بود. فرض بر این بود که این به این دلیل است که بیرونی‌ترین بلوک‌ها می‌توانند به عنوان “پستگاه” برای شبکه میسلیوم برای شروع سفرهای جستجوی علوفه عمل کنند، بنابراین اتصالات متراکم‌تری در مقایسه با پنج بلوک داخل X مورد نیاز بود.

در آرایش دایره ای، درجه استعمار میسلیوم در هر بلوک مشخص یکسان بود. با این حال، تمام فضای خالی داخل دایره روشن باقی ماند. پیشنهاد شد که شبکه میسلیوم فایده ای در گسترش بیش از حد خود در یک منطقه از قبل پرجمعیت نمی بیند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که شبکه میسلیوم قادر است اطلاعاتی را در مورد محیط اطراف خود در سراسر شبکه به اشتراک بگذارد و بر اساس شکل، جهت رشد خود را تغییر دهد.

به عنوان مثال، برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در رشد در مرکز دایره، هر نوک میسلیوم باید دارای اطلاعاتی باشد مبنی بر اینکه مرکز دایره مکانی نابخردانه برای رشد است – که فقط می تواند از اطلاعات سلول های میسلیوم روی طرف دیگر دایره به دست آورد.

درک ما از دنیای اسرارآمیز قارچ ها محدود است، به خصوص زمانی که با دانش ما از گیاهان و حیوانات مقایسه شود. این تحقیق به ما کمک می کند تا درک بهتری از نحوه عملکرد اکوسیستم های زیستی و چگونگی تکامل انواع مختلف شناخت در موجودات داشته باشیم.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *