کریس یانگ – 21 ژانویه 2022 – JasonDoly/iStock
بر اساس گزارش رویترز، اینتل قرار است 20 میلیارد دلار در یک سایت جدید عظیم تولید تراشه های نیمه هادی در نزدیکی کلمبوس، اوهایو سرمایه گذاری کند.
این خبر در حالی منتشر می شود که یک تحلیلگر اعلام می کند که چین که در سال های اخیر سرمایه گذاری زیادی در فناوری نیمه هادی انجام داده است، “سه یا چهار نسل” تا رسیدن به لبه برش تولید نیمه هادی ها فاصله دارد.
برنامه های تولید بلندپروازانه اینتل
سرمایه گذاری جدید اینتل به سمت ساخت دو کارخانه جدید تولید نیمه هادی خواهد رفت و 3000 شغل دائمی جدید را در سایت 1000 هکتاری در، اوهایو ایجاد می کند. رویترز توضیح می دهد که سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری می تواند اولین گام در ساخت یک مجتمع هشت کارخانه ای باشد که می تواند ده ها میلیارد دلار هزینه اضافی داشته باشد.
اینتل همچنین اخیراً برنامههایی را برای یک سایت دانشگاهی دیگر در ایالات متحده اعلام کرد که ساخت آن قبل از پایان سال آغاز خواهد شد. گزارش ها حاکی از آن است که سایت جدید می تواند 100 میلیارد دلار هزینه داشته باشد و در نهایت 10000 نفر را استخدام کند.
تولیدکنندگان تراشه در سرتاسر جهان دیوانهوار در تلاش هستند تا تولید خود را در بحبوحه کمبود تراشههای جهانی که به دلیل تقاضای گسترده و اختلال زنجیره تامین ناشی از همهگیری ایجاد شده، افزایش دهند. اینتل همچنین در تلاش است تا جایگاه خود را به عنوان یک رهبر جهانی در تولید کوچکترین و سریعترین فناوریهای نیمهرسانا، که اخیراً توسط پیشرو فعلی، TSMC مستقر در تایوان، در اختیار گرفته است، به دست آورد.
تولید چین «سه یا چهار نسل عقبتر» از رهبران جهان است
با توجه به اینکه دولت بایدن قصد دارد کنگره را متقاعد کند که بودجه 52 میلیارد دلاری را برای تقویت تولید تراشه در ایالات متحده تصویب کند، چین همچنین قصد دارد به یک رهبر جهانی در تولید نیمه هادی تبدیل شود.
با این حال، در مصاحبه اخیر با CNBC، معاون گروه شرکت بین المللی داده، رئیس ماریو مورالس، گفت: “من هنوز معتقدم که [چین] احتمالاً سه یا چهار نسل از آنچه پیشرو در نظر گرفته می شود عقب است. بنابراین، ما در مورد 16 نانومتر یا 14 نانومتر و پایین تر صحبت می کنیم. اکثر آن ها عمدتاً از تایوان و کره و تا حدی در ایالات متحده با اینتل می آیند.”
چین در پی تحریم های شدید اخیر ایالات متحده علیه شرکت های فناوری چینی از جمله سازنده تراشه SMIC و شرکت مخابراتی هوآوی، قصد دارد خودکفایی خود را از طریق تولید تراشه افزایش دهد. به گفته مورالس، چین در حال حاضر ظرفیت “پشتیبانی از 28 نانومتری را دارد و آنها نمونه برداری 14 نانومتری را آغاز کرده اند.” با این حال، او استدلال میکند که اکوسیستم چین در حال حاضر در موقعیتی قرار ندارد که این قابلیت را افزایش دهد و آنها به شرکای جهانی برای کمک به کاهش هزینه تولید نیاز دارند.