۲۷-۷-۱۴۰۰- مشهد- ایرنا- رییس پژوهشگاه صنعت نفت کشور گفت: خلاقیت و نوآوری کلیدواژه اصلی اقتصاد دانشبنیان محسوب میشود و مراکز رشد و نوآوری نیازمند انسانهای خلاق است.
جعفر توفیقی روز سهشنبه در همایش ملی فناوریهای پیشرفته در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که به صورت ویدئوکنفرانس در دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد افزود: امروز همه دانشگاهها باید در نظام حکمرانی خود تجدیدنظر کنند و به سوی تربیت انسانهای خلاق بروند.
وی ادامه داد: استقلال در مدیریت و فرایندهای داخلی اولین گام در استقلال دانشگاهها به شمار میرود که این امر در قانون چهارم توسعه مصوب شده اما تاکنون در عمل و پیادهسازی با موانع و مشکلات مواجه است.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت کشور با بیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان نیز باید در نظام حکمرانی خود تجدیدنظر کند گفت: امروز اعضای هیات علمی دانشگاهها باید در تفکر و قابلیتها بازبینی و بازسازی انجام دهند و در نظام برنامهریزی آموزشی، پژوهشی و درسی تحول ایجاد کنند.
وی دانشگاهها را در معرض انتظارات وسیع دانست و افزود: این انتظارها باید درست مطرح شوند و مجموعه دانشگاهی نیز در کشور باید در انتظار این تحول بوده و خود را سازگار و منعطف نماید تا پاسخگوی نیازهای جامعه و ارائه راهحلها باشد.
توفیقی بابیان اینکه امروز جامعه از دانشگاه علاوه بر دانش تخصصی شایستگی و مهارت دانشجو را نیز انتظار دارد ادامه داد: دانشآموختگان دانشگاهی باید با استفاده از استعدادها و توانمندیها نسبت به توسعه پایدار متعهد بوده و توانایی مدیریت کسبوکار را داشته باشند.
وی گفت: امروز جامعه نیازمند پژوهشهای بنیادی بوده و از دانشگاه میخواهد با پژوهشهای کاربردی مشکلات جامعه و صنعت را حل کند لذا دانشگاه علاوه بر حضور در حوزه توسعه فناوری باید در زمینه فناوریهای نوظهور نیز آیندهنگری پژوهشی داشته باشد.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت کشور افزود: دانشگاه امروز به بازیگر اصلی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تبدیل شده و جامعه انتظار دارد دانشگاه محور توسعه و تغییر قرار گیرد و عناصر توسعه در آن وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: امروز راهحل مشکلات و چالشهای فراگیر در سطح جهان از مسیر دانش و راهحلهای دانشگاهی عبور میکند و سیاستمدار و قانونگذار برای مشکلگشایی باید به اعضای هیاتعلمی دانشگاهها اتکا کند.
۸۰ مقاله به این همایش ارسال شد
دبیر همایش ملی فناوریهای پیشرفته در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نیز گفت: ۸۰ مقاله در ۲ بخش پوستر و سخنرانی با محورهای مهندسی مخازن، مهندسی حفاری، مهندسی بهرهبرداری، مهندسی اکتشاف و زمینشناسی، ژئومکانیک نفت، انتقال و ذخیرهسازی و محورهای حوزه مهندسی شیمی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
سید مسعود موسوی کندومان، هدف از برگزاری این همایش را تبیین ارتباط میان صنعت و دانشگاه دانست و افزود: شرکتکنندگان در این همایش از دانشگاههای تهران، فردوسی، قوچان، کاشان و دیگر مؤسسات آموزش عالی هستند و از ۱۰ دانشجوی برتر در این همایش یک روزه تجلیل خواهد شد.
وی ادامه داد: مجوز برگزاری چهار همایش ملی برای سال جاری و اولین کنفرانس بینالمللی در سال ۱۴۰۱ برای دانشگاه صنعتی قوچان اخذ شده است.