نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 3:19 ب.ظ

رویداد «اینوماین ۳» برگزار می‌شود

۵-۴-۱۴۰۰ به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای حمایت از فناوران و صاحبان ایده‌های نوآورانه، اهمیت توجه به هم‌افزایی ایده‌پردازان و صاحبان مسئله و همچنین رویکرد تعاملی بازیگران این حوزه و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی، سومین جشنواره ایده‌های ارزش‌آفرین معدن و صنایع معدنی میزبان ایده‌های نوآورانه و فناوری‌های حوزه لیزر، فوتونیک، مواد پیشرفته و ساخت شده است.


رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با فناوری‌های بومی

این جشنواره در سال جاری میزبان صد‌ها ایده نوآورانه در حوزه فناوری و بخش‌های مختلف مورد حمایت معاونت علمی و فناوری است به طوری که امید اصغری رئیس موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری این جشنواره مشارکت فناورانه دارد، گفت: اینوماین با هدف تامین نیاز‌های فناورانه صنعت معدن در حالی سومین دوره خود را در مردادماه سال جاری برگزار می‌کند که نسبت به دوره نخست، که تیرماه ۱۳۹۷ برگزار شد دست‌خوش تحولات جدی شده و بخش‌های فناورانه آن پررنگ‌تر از پیش است.

وی با بیان اینکه کمیت و کیفیت ایده‌های ایده‌های ارسالی به این دوره با وجود محدودیت‌ها رشد قابل توجهی را تجربه کرده است؛ افزود: در دوره نخست صرفاً ۱۱۳ ایده دریافت شد که در نهایت ۱۰ ایده برتر، معرفی و برای شتابدهی و تجاری‌سازی حمایت شدند. اما در دومین دوره تلاش کردیم بر غنای فناورانه این رویداد بیفزاییم تا ایده‌های منتخب مسیری را طراحی کنیم تا این ایده‌ها ابتر نمانند.

وی اظهار کرد: رویداد اینوماین ۳ در حالی میزبان بیش از ۱۰۰ ایده نوآورانه شده است و دریافت ایده‌ها همچنان ادامه دارد که دوره پیشین آن در بهمن ماه سال ۹۸ آغاز شد.

اصغری، یونیدرو را مهم‌ترین تکیه‌گاه برگزاری این رویداد برای بازاردهی و تجاری‌سازی ایده‌های معدنی دانست و ادامه داد: مرکز نوآوری ایمینو با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بستری فراهم کرد تا ایده‌های برتر انتخاب شده در رویداد اینوماین ابتر نمانند و به مسیر تجاری سازی وارد شوند؛ بنابراین مرکز نوآوری ایمینو ایده‌های نوآورانه اینوماین را به صنایع و بازار محصولات می‌رساند.


تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه معدن

اصغری با اشاره به این نکته که در اینوماین ۳ فرصت برای ایجاد شبکه‌ای از ایده‌های برتر برای رفع هرکدام از نیاز‌های صنعتی فراهم شده است؛ ادامه داد: در دور سوم این رویداد تلاش شده است بخش‌های مختلفی برای ارتباط بهتر میان طرف عرضه و تقاضای فناوری‌ها ایجاد شود. در یک سو فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپ‌های فناور در حوزه‌های مانند لیزر، فوتونیک، مکانیک، معدن و مهندسی هستند و در سوی تقاضای فناوری، شرکت‌هایی حضور دارند که در صنایع معدنی نیاز‌های فناورانه دارند.


حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فناوری‌های معدنی

در دوره‌های پیشین رویداد اینوماین علاوه بر بخش مسابقه ایده، نمایشگاهی از ۷۰ شرکت دانش بنیان فعال در معدن و صنایع معدنی برگزار شد. دبیر سومین دوره این رویداد، از حضور گسترده‌تر شرکت‌های دانش‌‎بنیان و خلاق در دوره سوم اینوماین گفت و ادامه داد: یکی از اتفاقات جدید ارائه نیاز‌های فناورانه بود که توسط ۷ شرکت برتر حوزه معدنی صورت گرفت، به طوری‌که نیازهای خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق و ایده پردازان ارائه کردند. این بخش در سال جاری به صورت گسترده‌تری برگزار می‌شود.

اصغری با بیان این‌که رویداد‌های تعامل بین کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان و خلاق با صنعتگران حوزه معدن پیش‌بینی شده است؛ اظهار کرد: قرار است ۱۸۰ نشست بین کسب‌وکار‌ها (B۲B) بین شرکت‌های صنعتی و فعالان خلاق و دانش‌‌بنیان برگزار شود. حاصل این نشست‌ها در اینوماین ۲، امضای بیش از ۸۰ تفاهم نامه همکاری فناورانه بود که در سال جاری نیز در ابعاد گسترده‌تری برگزار خواهد شد.

اصغری با اشاره به به اینکه ۱۵ ایده برتر در اینوماین ۲ شناسایی شد که مرکز نوآوری ایمینو غربالگری را صورت داد، افزود: این طرح‌های نوآورانه متناسب با سطح فناوری و امکاناتی که ایمینو برای ارتقای ایده تا تجاری سازی در اختیار دارد ارائه می‌شود.

فرصتی برای حل نیاز‌های فناورانه به شکل مجازی
این رویداد، سال گذشته به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد، اما در سال جاری با حفظ ساختار دوره‌های قبلی، تلاش کرد ضمن ارتقای درون‌ساختاری، تعداد بیش‌تر از نیاز‌های صنعتی را با فناوری‌ها پوشش دهد.

اصغری با بیان این‌که این ایده‌ها حوزه‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت معدن را در بر می‌گیرد، ادامه داد: بخش‌های گوناگون معدن از اکستشاف و برداشت با استفاده از پرنده‌های بدون سرنشین، هوش مصنوعی در مدل‌سازی، ارزیابی معدنی، اکتشاف کانسارها، استفاده از گاز‌های حاصل از کارخانجات فرآوری مس برای افزایش راندمان لیچینگ مس و همچنین سامانه‌ای برای ارائه خدمات مختلف خدمات معدنی و شناسایی فناوری‌های معدنی را شامل می‌شود.


پیوند هوشمند و خودکار ایده‌های نوآورانه به صنعت
رئیس یونیدرو با اشاره به ارتقای سازوکار دریافت ایده‌ها در اینوماین ۳ بیان می‌کند: در این دوره شاهد تحول در معیار‌های ارزیابی ایده‌ها و سنجش آمادگی فناورانه هستیم، به طوری‌که ارزیابی به صورت هوشمند و خودکار، متناسب با نیاز‌هایی که هر کدام از صنایع دارند، صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: این ایده‌های فناورانه، متناسب با سطح آمادگی فناورانه و کمکی که می‌توانند به تکمیل زنجیره نوآوری و فناوری داشته باشند، به هریک از بخش‌های زیست‌بوم نوآوری از جمله پارک‌های فناوری، مراکز نوآوری، شتابدهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسوارنه متصل می‌شوند.


بیان دو دقیقه‌ای مسأله‌های فناورانه
اما یکی دیگر از تحولاتی که به این رویداد در دوره سومش اضافه شده، شناسایی نیاز‌ها و چالش بخش‌های معدن است. اصغری، هدف از این تغییر را ارائه نیاز‌های هریک از صنایع در سریع‌ترین زمان ممکن به فناوران می‌داند و ادامه می‌دهد: بخش‌های معدن اگر چالش یا نیاز به حل مساله‌ای فناورانه پیدا کردند، می‌توانند در این رویداد به مدت دو دقیقه نیازشان را مطرح کنند. از تمامی چالش‌های معرفی شده از سوی صنعت، بانک اطلاعاتی ایجاد خواهد شد که در اختیار یایده پردازان قرار خواهد گرفت.

به گفته رئیس یونیدرو، این کار در قالب دبیرخانه دائمی رصد شده، به ایده پردازان منتقل می‌شود تا فعالان فناور و پژوهشگرران، جای پرداختن به ایده‌های انتزاعی بر روی نیاز‌های واقعی و اولویت‌های حال حاضر این صنعت تمرکز کنند.

«هکاتون» رقابتی برای شناسایی نوآوری‌ها
در اینوماین ۳ رویداد هکاتون معدن نیاز‌ها و مسائل حوزه معدن را با رقابت میان شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپ‌ها رفع می‌کند. اصغری با بیان اینکه هکاتون یکی رویداد متعارف در دنیا است که از تلفیق دو واژه هک و ماراتون حاصل می‌شود، ادامه داد: در بخش مهمی از رویداد اینوماین ۳، شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور در ۲ روز مساله‌های مطرح شده را با پاسخ گفتن به سؤالات مطرح شده حل می‌کنند.

وی با بیان اینکه رویداد هکاتون، با الگو گرفتن از نمونه‌های موفق، مشکلات موضوعات و چالش‌های فناورانه در معدن را هدف قرار می‌دهد، افزود: در این رویداد مسائلی مانند پردازش تصویر، تعمیر و نگهداری ماشین آلا، سنجش، پیش بینی، تعمیر و نگهداری، در قالب سوالاتی ساده شده به ایده پردازان عرضه می‌شود؛ ایده پردازان با به کارگیری هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات، می‌کوشند مسأله را در بازه زمانی مشخص شده حل کنند.

پس از این زمان، پاسخ‌های آنان بررسی و تحلیل شده و تیم‌های توانمندی را که نسبت به بازار و صنعت معدن شناختی نداشته باشند، اما در حوزه فناوریشان توانمند هستند نیاز صنعت معدن را پاسخ می‌گوید: رئیس ایمیدرو با یادآوری اینکه هکاتون در مرحله طرح سؤال است، ادامه می‌دهد: نخستین هفته مردادماه، این رویداد برگزار و پیش بینی می‌شود حداقل ۲۵۰ تیم حرفه‌ای مشارکت کنند.

به گفته اصغری، صورت مساله‌ها دریافت شده و توسط پلتفرمی پاسخ‌های دریافت شده را در لحظه بررسی کرده و نتایج را اعلام می‌کند و ارزیابی هر پاسخ نسبت به سوال مطرح شده مشخص می‌شود.


وی با بیان اینکه میزگرد‌های تخصصی در بخش جنبی رویداد اینوماین ۳ در نظر گرفته شده است؛ ادامه داد: فعالان صنایع سنگ آهن و فولاد با توجه به ظرفیتی که در کشور در زنجیره اکتشاف و تولید سنگ آهن دارند، تجربیاتشان را به اشتراک می‌گذارند همچنین میزگرد‌ها در حوزه‌های دیگری، چون سنگ‌های ساختمانی، فلزات آهنی و فلزات غیر آهنی و غیره، فرصتی است تا از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان در راستای توسعه ظرفیت‌ها استفاده شود.

فعالان زیست‌بوم نوآوری معدنی زیر یک سقف

فناوری‌های پیشرفته معدنی از جمله هوش مصنوعی، داده‌های کلان و شبیه‌سازی سه‌بعدی، اینترنت اشیا و واقعیت مجازی، بخشی از اولویت‌های فناورانه اینوماین ۳ است.

علاوه بر ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز نوآوری یونیدرو، دانشگاه تهران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت‌های صنعتی فعال در حوزه معادن و صنایع معدنی در این جشنواره مشارکت دارند.

در سومین دوره این رویداد تلاش شده است ضمن ایجاد استقبال گسترده فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری معدن، نقش تخصصی هریک از بخش‌های این زنجیره به صورت تخصصی تعریف شده و تمامی بخش‌های زنجیره فناوری معدن را زیر یک سقف گرد هم بیایند.

این جشنواره مانند جشنواره پیشین شامل بخش مسابقه ایده، نمایشگاه توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه نیاز‌های فناورانه سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ صنعتی خواهد بود.

گفتنی است؛ ایده‌پردازان و صاحبان‌نظران می‌توانند تا ۱۵ تیرماه سال جاری، ایده‌ها و چالش‌های خود را به مرکز نوآوری یونیدرو ارسال یا برای کسب اطلاعات بیش‌تر و ارسال مستقیم ایده‌ها به وب‌سایت اختصاصی جشنواره مراجعه کنند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *