1399/11/6
دکتر سید محمد شبیری با عنوان اینکه شرط بقای آینده بشریت، سواد محیطزیستی، توانایی فهم اصول اساسی شناخت محیط زیست و زندگی کردن بر پایه آنهاست، گفت: کسب سواد محیطزیستی، مستلزم آموزش و تربیتی است که فهم حیات را در قلب برنامه های خرد و کلان زندگی انسانها جای می دهد؛ تحصیل سواد محیطزیستی، نخستین گام در راه دستیابی به پایداری است.
به گزارش روابط عمومی، رئیس کرسی یونسکو در آموزش محیط زیست در دومین جشنواره و چهارمین همایش ملی آموزش محیط زیست که امروز در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزارشد، افزود: ما باید دانش محیطزیستی خود را برای طراحی مجدد و اساسی فناوری ها و نهاد های اجتماعی خود به کار ببندیم تا خلاء و شکاف بین طرح ها و عملکردهای انسانی و سیستم های پایدار محیطزیستی را پر کنیم.
وی تاکید کرد: برای یادآوری تکلیف همگانی برای آموزش محیطزیست و یاددهی- یادگیری در این زمینه، برگزاری این رویدادهای ملی، ضروری به نظر میرسد تا بخشی از ذهنیت جامعه و عملکرد حاکمیت را به خود مشغول سازد.
رئيس پژوهشكده محيطزيست و توسعه پايدار دانشگاه پيام نور همچنین افزود: بسیاری از تهدیدهای محیط زیستی، تخریب منابع و آلودهسازی محیط، پیامد رفتارهای انسانی است و دیدگاه افراد در خصوص محیطزیست، نقش مهمی در شکل گیری رفتارهای محیطزیستی مطلوب آنها دارد.
وی راه برون رفت از مشکلاتی پیچیده و به هم وابسته که برخی آن را به بحران تشبیه کردهاند را تغییر طرز فکر و عمل دانست.
وی ابراز امیدواری کرد: این تلاش و رویداد ملی بتواند گامی در نهادینه ساختن وظیفه آموزش و ترویج همگانی محیط زیست، تبدیل دانشگاه پیام نور به قطب ملی و بین المللی آموزشهای الکترونیکی و ترکیبی محیطزیستی در راستاي تحقق بند (ي) ماده 80 برنامه ششم توسعه و پایه ای برای ادامه روند تلاشهای انجام شده در این زمینه باشد.