نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

7 آذر 1403 4:26 ق.ظ

ساخت رصد خانه ملی حرکت علمی بزرگی را در کشور شکل می‌دهد

http://media.dolat.ir/uploads/org/160380724858387100.jpg

سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه ایران در حوزه نجوم سابقه قدیمی دارد، افزود: غفلت تاریخی در حوزه نجوم وجود دارد. با توجه به سابقه کشور در این حوزه اما هیچ وقت تلسکوپ‌هایی با این ابعاد در داخل ساخته نشده است.

رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق همچنین بیان کرد: تمام اجزا وتجهیزات وتلسکوب  این رصدخانه ایران ساخت  هستند  بجز اینه ان  که با همت و توانمندی تیمی از دانشمندان وسازندگان ایرانی به این دستاورد رسیده‌ایم. دانش فوق العاده ای در دنیا از نظر بزرگی آینه و کیفیت عکس هایی که می گیرد وجود دارد.

ستاری با اشاره به انتخاب مکان این رصد خانه گفت: قله گرکش در کاشان از بهترین نقاط برای رصد و ساخت این مرکز محسوب می‌شود. مکان یابی برای ساخت رصد خانه ملی ایران ۵ سال زمان برد و از میان ۸۰ قله این نقطه انتخاب شد. تلسکوپ اصلی این پروژه بیش از ۱۰۰ تن وزن  وقطر اینه ان ۳ متر هست وساخت ان که خود اقدام بزرگی است.

رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین ادامه داد: این اقدام و ساخت رصد خانه ملی یک روند علمی را در کشور ایجاد می‌کند. تعدادی زیادی از دانشمندان دنیا برای رصد به این مرکز خواهند آمد و تبادل علمی خوبی میان محققان در این حوزه شکل می‌گیرد. نیاز است نیروی انسانی خوبی نیز در داخل کشور برای استفاده از این رصد خانه تربیت شود. گرچه در حال حاضر نیز نیروی انسانی خوبی در این حوزه مشغول فعالیت است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: در پایین قله نیز مجموعه ای حرفه ای از رصد سرا و مرکز تحقیقات ساخته خواهد شد. این رصد خانه در شبکه رصد دنیا قرار می گیرد و پدیده‌های مهم نجومی دنیا را در کنار سایر رصد خانه‌های دنیا دنبال می‌کند.

گام‌هایی استوار در کاشان

بر اساس این گزارش، کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی ایران امروز، میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شد. سفری که در آن از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق این شهر بازدید و گام‌هایی استوار برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری برداشته شد.

ستاری در نخستین بخش از این سفر یک روزه به دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان رفت. در این مرکز از سرای نوآوری فرش بازدید کرد. این سرای نوآوری شامل آزمایشگاه تخصصی فرش ماشینی، مرکز تحقیقات فرش ماشینی و لابراتورطراحی فرش ماشینی است. در این مرکز قطعات ماشین آلات فرش ماشینی توسط فناوران بومی‌سازی می‌شود.

همچنین رونمایی از جرثقیل تلسکوپی شرکت صنعت اندیشه مدار از دیگر برنامه‌ها در دانشگاه آزاد بود. این جرثقیل نخستین محصول ایران ساخت است که به صورت کامل توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد.

بازدید از شرکت‌های دانش‌بنیان و نمایشگاه محصولات آنها در پارک علم و فناوری غیاث‌الدین جمشید کاشانی بخش دیگر برنامه این سفر است. در این بخش استودیو شبکه علم و فناوری افتتاح می‌شود. این استودیو قرار است در حوزه تولید محتوا خدماتی را ارائه دهد. حمایت از استارتاپ‌های حوزه تولید محتوا و آموزش در این حوزه نیز فعالیت‌های دیگری است که این مرکز انجام می‌دهد.

بازدید از رصد خانه ملی ایران یکی از بخش‌های این سفر بود. رصدخانه ملی ایران  طراحی و احداث شده است، در سه بخش شامل ایستگاه یک، دو و سه، واقع در قله گرکش در ارتفاع ۳۶۰۰ در شهر کامو از توابع قمصر کاشان در شهرستان کاشان واقع است.

طراحی و ساخت و بهره‌برداری از یک رصدخانه بزرگ علاوه بر تأثیری که بر توسعه علمی کشور و بالابردن جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان خواهد داشت، موجب پا گرفتن و رشد برخی از صنایع و فناوری‌های پیشرفته در کشور خواهد شد.

http://dolat.ir

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *