کنفرانس بینالمللی iMat یکی از مهمترین اجتماعات متخصصین مواد، متالورژی و معدن به منظور ارائه ی دستاوردهای علمی، تکنولوژیهای نوین و محصولات جدید بینالمللی در منطقه خاورمیانه است.
این کنفرانس در ابتدا از سال 2007 با همت انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران به ریاست دکتر محمود نیلی احمدآبادی و انجمن علمی ریختهگری ایران به ریاست دکتر جلال حجازی با هدف ایجاد زمینه مطلوب جهت ارائه تواناییهای روزافزون دانشجویان و صنایع مرتبط آغاز به کار نمود. پس از گذشت شش سال و با توجه به استقبال روزافزون مخاطبین این کنفراس، در سال 2012 برای اولین بار در سطح بینالمللی برگزار شد و توانست زمینهساز ایجاد محیطی جهت ارائه دستاوردهای روز دنیا و به اشتراک گذاشتن دانش و تخصص شود.
iMat2017 در گامی نوین، برخاسته از تجربیات دورههای گذشته و برای اولین بار بصورت مستقل، زمینهای مناسب فراهم آورد تا بیش از 1000 دانشجو از سراسر دنیا را گرد هم آورده و طی دو روز در هتل المپیک تهران به ارائه بیش از 550 مقاله بپردازند. همچنین نمایشگاه iMat2017 زمینهای شد تا صنایع متالورژی از ایران و سایر کشورها در مورد بازار صنایع مختلف متالورژی، مشارکت کرده و قراردادهای تجاری را منعقد کرده و همچنین علم و تکنولوژی مرتبط با صنایع متالورژی را تبادل کنند تا افق روشنی برای ایران و منطقه خاورمیانه ترسیم نماید.
iMat2018 با بهرهگیری از تجربیات اساتید، صنعتگران و محققین به مدت دو روز و در مصلی تهران در مسیری جدید گام نهاد تا زمینهی ارتباط هرچه بیشتر زنجیرهی معدن و متالورژی فراهم شود و همچنین ارتباط تنگاتنگی بین دانشجویان، محققین و صاحبان صنایع برقرار گردد. برگزاری نمایشگاههای بزرگ مهندسی مواد و متالورژی و همچنین فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران در حاشیهی کنفرانس، این فرصت را فراهم آورد تا شرکتکنندگان و خصوصا محققین امکان ارائهی یافتههای خود به صاحبان صنایع را یافته و نسبت به جذب سرمایهگذار برای طرحهای خود اقدام نمایند. در این دوره از کنفرانس بیش از 650 مقاله علمی و صنعتی توسط اعضای محترم هیئت علمی دانشگاهها، دانشجویان و صنعتگران به دبیرخانه کنفرانس ارسال گردید.
کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی در هشتمین دوره خود (iMat2019) در سطح وسیع بینالمللی و با حضور 30 مهمان خارجی از کشورهای آلمان، ترکیه، اسپانیا، رومانی، پاکستان، استرالیا، آفریقای جنوبی، کانادا برگزار گردید که به ارائه مقالات و ایفاد سخنرانی پرداختند، برگزار شد. در این دوره از کنفرانس بالغ بر 800 مقاله به دبیرخآنه ارسال شد که در نهایت 500 مقاله برای ارائه در کنفرانس پذیرفته گردید.
هماکنون دبیرخانهی نهمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat2020) آغاز به کار کرده و در تلاش است زمینهی مناسبی برای حضور و اشتراک نظرات علمی و فنیِ اساتید، اعضای محترم هیئت علمی، دانشجویان، صنعتگران و تمامی علاقهمندان حوزهی مواد، متالورژی و معدن فراهم آورد. این دوره از کنفرانس به دلیل شیوع ویروس کرونا بصورت آنلاین و غیرحضوری برگزار میگردد.