نصیریقیداری گفت: اکوسیستم جدید نوآوری فناوری و اشتغالزایی با ویژگیهای خاص پارکهای دانشگاهی و پتانسیلهای دانشگاه تدوین خواهد شد.
۱۹-۱-۱۴۰۱- سعدالله نصیریقیداری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برنامههای دانشگاه شهید بهشتی در راستای تحقق شعار سال خاطرنشان کرد: این مرکز آموزشی با پرهیز از سطحینگری و ظاهرسازی، به دو نقش مهم تاکید دارد؛ مورد اول نقش آموزش دانشگاهی در اشتغالآفرینی است، در واقع با فرض مهیا بودن شرایط کسب و کار در کشور از جمله امید، آرامش و امنیت، سرمایهگذاری، و فناوری، آموزش دانشگاهی از روشهایی میتواند در اشتغالآفرینی نقش موثری ایفا کند. تمرکز بر رشتههای پایهای و مورد نیاز حال و آینده کشور، توقف سرمایهگذاری بر روی رشتههای نامرتبط، بازنگری و بهروزرسانی برنامههای درسی متناسب با بازار کار، افزایش کیفیت آموزشی و تاکید بر یادگیری درست و کامل برنامه درسی و تجهیز آزمایشگاهها و کارگاههای آموزشی به منظور اجرای کامل دروس عملی از روشهای مهم تحقق شعار سال در حوزه آموزش است.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: جذب، حفظ و ارتقای آن دسته از اعضای هیئت علمی که در این زمینه میتوانند موثر واقع شوند، تداوم اجرای طرح تواتمندسازی و اشتغالپذیری دانشجویان کارشناسی (توانش)، ارتباط بیشتر دانشجو با محیط کار در دوره تحصیل از طریق اجرای درست و کامل دورههای کارآموزی و کارورزی و تقویت مراکز نوآوری در دانشکده ها و پژوهشکدهها از دیگر روشهایی است که میشود در عرصه آموزش به تحقق شعار سال منجر شود.
وی پارکهای علموفناوری را نقش مهم دیگری در تقویت ساختار اکوسیستم دانشبنیان دانست و تاکید کرد: در پارک برای توسعه شرکتهای دانشبنیان همراه با اشتغالزایی مواردی برنامهریزی شده است که با توجه به وجود آزمایشگاههای تخصصی و پتانسیل بالای علمی در آنها، تاسیس شرکتهای ارایه خدمات دانشبنیان با رعایت استانداردهای بینالمللی مانند ایزو ۱۷۰۲۵ مورد توجه جدی است. همچنین توسعه شرکتهای با موضوع علوم انسانی که دانشگاه ظرفیت لازم برای آن را دارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که شرکتهای این مورد مانند فنی مهندسی رشد نداشته است، توسعه و تقویت این شرکتها در برنامه امسال قرار دارد.
نصیری قیداری برای رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان، افزایش ارتباط واحدهای مختلف دانشگاه با صنعت و جامعه را امری ضروری دانست و گفت: همزمان با اجرای برنامههای یاد شده، اکوسیستم جدید نوآوری فناوری و اشتغالزایی با ویژگیهای خاص پارکهای دانشگاهی و پتانسیلهای دانشگاه تدوین خواهد شد. ضمن اینکه در راستای روانسازی فعالیت شرکتهای دانشبنیان از طریق تصحیح فرآیندهای اداری و استفاده از تسهیلات غیرمالی مانند شفافسازی معافیتهای مالیاتی اقدام خواهد شد.