۱۴۰۳/۱۰/۲۶
سامانه کاوانیتا (پلتفرم تمام دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان)، اولین پلتفرم دیجیتال و هوشمند حسابرسی و ریسک فناوری اطلاعات، که توسط پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی شده بود، رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سامانه کاوانیتا (پلتفرم تمام دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان) در حاشیه نخستین سمپوزیوم حسابرسی فناوری اطلاعات که با محوریت چالشها و فرصت های توسعه حسابرسی فناوری اطلاعات با حضور رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اساتید، مدیران و کارشناسان بانک مرکزی و فعالان حوزه بانکی ، نفت و گاز، فولاد و شهرداری برگزار شد، رونمایی شد.
پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در سالجاری به عنوان برترین پژوهشکده انتخاب شده است، در قالب تفاهم اولیه مشترک با بانک مرکزی و پیاده سازی سند حداقل الزامات ناظر بر ریسک فناوری اطلاعات بانکی، سامانه کاوانیتا (پلتفرم تمام دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان) را برای مدیریت ریسک و حسابرسی فناوری اطلاعات بانکی طراحی و رونمایی کرد و در حال اختصاصی سازی آن رفع نیازهای حوزه بانکی است.
این سامانه قرار است ریسک های موسسات اعتباری را شناسایی سپس با استفاده از خبرگان و هوش مصنوعی برای رفع آن راهکارهای عملیاتی بومی پیشنهاد کند.
سامانه کاوانیتا که توسط پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی شد، قرار است کار حسابرسی فناوری اطلاعات و ارزیابی ریسک موسسات اعتباری را انجام دهد.
بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ سامانه کاوانیتا که مجهز به سیستم هوش مصنوعی بسیار قوی است کار ارزیابی تمامی موسسات بانکی کل کشور را انجام خواهد داد. این سامانه پس از ارائه خدمت در حوزه بانکی به ارائه خدمت به تمامی صنایع از جمله انرژی، نفت و گار و فولاد خواهد پرداخت.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
ضرورت فعالیت در حوزه فناوری های پیشرفته و استفاده از این فناوری ها در کشور
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیربا بیان اینکه باید کم کم به سمت فناوری های پیشرفته و استفاده از این فناوری ها در حوزه های مختلف حرکت کنیم، گفت: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیربه منظور تامین تجهیزات مورد نیاز ارائه خدمات، یک ابررایانه بزرگی راه اندازی کردیم که می توان از خدمات این ابررایانه در حوزه های فناوری اطلاعات استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در همایش حسابرسی فناوری اطلاعات و رونمایی از سامانه کاوانیتا(پلتفرم تمام دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان) که در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان یک دانشگاه فنی ومهندسی متشکل از ۱۰ دانشکده، ۲۰ پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی است که اغلب در حوزه های فنی و مهندسی فعالیت می کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از پژوهشکده های فعال دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پژوهشکده فناوری سلامت است که در زمینه های مختلف فعالیت می کند یکی از مباحث فعالیت این پژوهشکده برگزاری برنامه های مختلف علمی کوتاه مدت می باشد. این پژوهشکده دارای یک برنامه فعالیت وسیعی است که در حوزه بحث سلامت، شناسایی بیماری ها تا مباحث مرتبط با فناوری ها و موارد مربوط به آن خدمات قابل توجهی ارئه می دهد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرخاطر نشان کرد: اهتمام دانشگاه این است که از ظرفیت های موجود حداکثراستفاده را داشته باشد و بیشترین خدمات را در بخش های مختلف در ارتباط با صنعت ارائه دهد. به همین دلیل طی تفاهم نامه ای که با شرکت ملی انفرماتیک تعاملات بانک مرکزی با محوریت فعالیت پژوهشکده سلامت منعقد شد، قرار شد یک سری کمک های ویژه ای در ارتباط با پیاده سازی سند حداقل الزامات ناظر بر ریسک فناوری اطلاعات موسسات اعتباری را انجام دهیم. همچنین برنامه ریزی صورت گرفت تا این نوع نشست های کوتاه مدت بین دانشگاه و بانک مرکزی شکل بگیرد.
رهایی اظهار کرد: درادامه تفاهم نامه فوق، ما سامانه کاوانیتا( پلتفرم تمام دیجیتال حکمرانی و مدیریت هوشمند سازمان) را طراحی کردیم. امیدواریم این سامانه به روند فعالیت های علمی کمک و ارائه بهتر خدمات کمک کند.
رهایی همچنین خاطر نشان کرد: نظام بانکی و فعالیت هایی که در نظام بانکی و اعتبارات صورت می گیرد امروز به عنوان محور فعالیت های اقتصادی کشور است با شرایطی که امروز داریم و دوران گذاری که طی می کنیم. باید کم کم به سمت فناوری های پیشرفته و استفاده از این فناوری ها در حوزه های مختلف حرکت کنیم. برگزاری این برنامه ها حتما به فعالین موجود در این نظام کمک می کند تا سطح اطلاعات و آگاهی های آنها برای ارائه خدمات بهتر افزایش یابد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرتاکید کرد: جدا از فعالیت های حوزه فناوری اطلاعات و آی تی، یکی از محورهای اصلی فعالیت ما در این دانشگاه هوش مصنوعی است که پژوهشکده بزرگ هوش مصنوعی را نیز در دانشگاه راه اندازی کردیم که امروزه به بسیاری از سازمان های مختلف ملی اعم از معاونت علمی ریاست جمهوری تا بخش های دفاعی و خدماتی مثل بنیاد مستضعفان خدمات ارائه می شود. امیدوارم بتوانیم از این ابزار مهم به بهترین نحو استفاده کنیم و روند کار در سطح پیشرفته ادامه یابد.
دکتر رهایی همچنین اظهار کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیربه منظور تامین تجهیزات مورد نیاز ارائه خدمات یک ابررایانه بزرگی را از سال ۱۳۹۲ راه اندازی کردیم به تدریج این ابررایانه تجهیز و توسعه پیدا کرد. به طوریکه امروزه به عنوان بزرگترین ابررایانه نظام آموزشی کشور فعالیت می کند. می توان از این ابزار در زمینه مباحثی که در زمینه فناوری اطلاعات مطرح می شود استفاده کرد.
دکتر رهایی اشاره ای به مهم ترین فعالیت های پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیراشاره کرد و گفت: این پژوهشکده در یک بخش در حوزه پژوهش و فناوری فعالیت می کند که طراحی ابزار مورد نیاز بانک ها نظیر طراحی فناوری اطلاعات بر اساس مدل های مختلف ترکیبی از این نوع فعالیت های پژوهشی و فناوری پژوهشکده است.
به گفته وی، در بخش دوم فعالیت پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر توانمندسازی و آموزش است که برگزاری دوره های آموزشی با سازمان های مختلف نظام صنفی از این نوع فعالیت ها می باشد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرادامه داد: امیدواریم با این همتی که بین همکاران وجود دارد بتوانیم از ظرفیت این مرکز آموزشی که بیش از ۷۰ سال قدمت انجام فعالیت های علمی دارد، بتوانیم استفاده کنیم تا خدماتی که به مردم ارائه می شود منظم تر، مطلوب تو و با کیفیت بالاتر باشد.
معاون پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
از تمامی ایده های فناورانه حمایت می کنیم/تشکیل دبیرخانه دائمی حسابرسی فناوری اطلاعات
معاون پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر از تشکیل دبیرخانه دائمی حسابرسی فناوری اطلاعات در این پژوهشکده خبر داد و گفت: از تمامی ایده های فناورانه حوزه سلامت و بانک ها که قابلیت تبدیل شدن به محصول تجاری را داشته باشد حمایت می کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر مصطفی بهمن آبادی در سمپوزیوم حسابرسی فناوری اطلاعات و رونمایی از سامانه کاوانیتا(پلتفرم تمام دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان) تاکید کرد: امسال برای اولین بار سمپوزیوم فناوری اطلاعات برای توانمندسازی و نهادینه سازی حسابرسی فناوری با کمک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و فعالان این حوزه در کشور تشکیل شده است و قصد داریم دبیرخانه دائمی آن را در دانشگاه تشکیل و هر سال این سمپوزیوم را برگزار کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: فعالیت دبیرخانه دائمی سمپوزیوم فناوری اطلاعات در طول سال به گونه ای خواهد بود که با مجموعه های مختلف رایزنی خواهد کرد تا مباحث و چالش های حوزه حسابرسی فناوری است را احصا و برای آن راهکار مناسب پیدا کند در نهایت این راهکار به دولت و مجلس پیشنهاد داده می شود تا بتوانیم این حوزه را در کشور توسعه دهیم.
بهمن آبادی خاطر نشان کرد: پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر که امسال به عنوان برترین دانشگاه شناخته شد در حوزه های مختلف سلامت شامل مهندسی پزشکی، بیورزونانس، سلامت هوشمند وپردازش سیگنال زیستی و دو حوزه غیر سلامت اعم از پدافندغیرعامل و فناوری های نوین بانک و بیمه فعالیت می کند.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته این دانشگاه ۴ پژوهشکده در حوزه سلامت داشت که حدود ۸ سال پیش این پژوهشکده ها ادغام شد و در کشور شکل گرفت.
بهمن آبادی به مهم ترین برنامه پژوهشکده جدید فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و تاکید کرد: مهم ترین فعالیت هایی که در این پژوهشکده اعم از سلامت، بانک و بیمه انجام می دهیم این است که از ایده هایی که منجر به محصول شود حمایت می کنیم. یعنی از ایده های حوزه سلامت و فناوری بانک ها حمایت می کنیم تا این ایده ها به محصول تجاری تبدل و در نهایت وارد باز شود.
معاون پژوهشکده فناوری سلامت دانشگاه صنعتی امیرکبیرخاطر نشان کرد: تمامی مراجعین از همه مراکز کشور به شرطی که ایده آنها قابلیت تبدیل شدن به فناوری را داشته باشد و دردی از جامعه رفع کند را مورد حمایت قرار می دهیم. اینگونه نیست که صرفا از ایده های دانشجویان امیرکبیر پشتیبانی صورت بگیرد.