نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

11 آذر 1403 11:26 ب.ظ

عدم تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد بدون تحول دیجیتال

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد دیجیتال و ورود به عرصه انقلاب صنعتی نسل چهارم، میزان بهره‌ وری را افزایش می‌ دهد و رشد هشت درصدی اقتصاد بدون تحول همه‌ جانبه دیجیتال در کشور محقق نخواهد شد.

علی‌اصغر انصاری

1-9-1403

به گزارش سیتنا، علی‌اصغر انصاری در آیین اختتامیه «رویداد هفته انقلاب صنعتی چهارم» در اصفهان گفت: برنامه توسعه هفتم توجه ویژه‌ای به افزایش بهره‌وری در تمام حوزه‌ها دارد که لازمه تحقق آن توجه به تحول دیجیتال در همه زمینه‌هاست.

وی ادامه داد: کشور در حوزه اقتصاد کلان با چالش‌هایی مواجه است که برای حل آنها، باید زمینه استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت‌ها فراهم شود که لازمه آن بهره‌گیری از تحول دیجیتال در هر دو حوزه اقتصاد کلان و در سطح بنگاه‌هاست و در بخش صنعت، ورود فعالان این حوزه به عرصه انقلاب صنعتی چهارم ضرورت دارد.

انصاری خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، دستگاه‌های دولتی مکلف‌اند برنامه‌های هوشمندسازی و تحول دیجیتال خود را بصورت پروژه‌های اثرگذار انجام دهند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز باید رشد سالانه اقتصادی آنها را رصد، اندازه‌گیری و اعلام کند که امیدواریم فعالان بخش خصوص در این زمینه با وزارتخانه همکاری کنند.

معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌ها از رویکردهای برنامه هفتم توسعه است و تمام دستگاه‌های دولتی مکلف‌اند برای اجرای احکام خود با بخش خصوصی مشارکت کنند و سازمان نظام صنفی رایانه بعنوان بخش خصوصی می‌تواند به سازمان‌ها و نهادهای دولتی در زمینه تحقق تحول دیجیتال بر اساس سند تحول بخشی یاری برساند.

وی افزود: همکاری با نظام صنفی رایانه کشور و سایر بخش های غیردولتی فعال در حوزه‌های فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داد و امیدواریم با استفاده از این ظرفیت بتوانیم زمینه‌ساز رشد اقتصاد دیجیتال در کشور باشیم.

معاون سیاستگذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بیشتر نظامات فنی و اجرایی و اسناد بالادستی برای تحقق تحول دیجیتال توسط وزارت ارتباطات و فناوری تدوین و به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است.

انصاری یادآور شد: رشد اقتصاد دیجیتال موجب افزایش تولید ناخالص ملی می‌شود از این رو وزارت ارتباطات برای توسعه این بخش، طرح‌های جامعی تهیه کرده و در وزارتخانه ۳۲ جز از احکام مرتبط با فناوری اطلاعات در برنامه هفتم، مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و نتایج آن به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعلام شده است.

وی اضافه کرد: مهمترین چالش در زمینه تحقق اقتصاد دیجیتال، تامین مالی و سرمایه‌گذاری در این بخش است و برگزاری رویدادهایی مانند «رویداد هفته انقلاب صنعتی چهارم» برای معرفی ظرفیت‌های این حوزه و جذب سرمایه‌گذار مناسب است.

بنابراین گزارش نسل چهارم انقلاب صنعتی که از آن بعنوان «رُنسانس جدید صنعتی بر اساس تحوّل دیجیتال» یاد می‌شود بر مبنای ورود هوش مصنوعی در صنایع استوار است و شرکت‌های پیشرو در جهان سال‌هاست به این نتیجه رسیده‌اند که تحقق بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها از این طریق هوشمندسازی فرایندها و تصمیم گیری‌های مسیر صنعت تحصیل می‌شود.

رویداد «هفته انقلاب صنعتی چهارم» با هدف فراگیر کردن گفتمانِ میان بخش خصوصی و دولتی در حوزه چالش‌ها و فرصت‌های فراروی انقلاب چهارم صنعتی به همت نظام صنفی رایانه استان اصفهان برگزار شد.

اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی، صنعتی‌ترین استان کشور به‌شمار می‌آید و سهم آن در صنعت کشور ۱۱ درصد، سرمایه‌گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *