اسفند ۵, ۱۴۰۲
آیین اعطای جایزه ملی فناوری نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) با حضور وزیر علوم، معاون علمی رئیس جمهور، استاندار و رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با محوریت فناوریهای نوظهور و پیشرفته برگزار شد. در پایان این رویداد، از ۱۱ شرکت برگزیده در ۴ بخش متفاوت تجلیل به عمل آمد.
به گزارش دیدبان فردا به نقل از روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، آیین اعطای جایزه ملی فناوری نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، استاندار اصفهان، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان و فناور در هتل عباسی اصفهان برگزار شد.
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در ابتدای این رویداد اظهار کرد: این جایزه اهداف مختلفی را دنبال میکند که یکی از آنها اضافه کردن محصولات دانشبنیان به سبد محصولات کشور و هدف دیگر ورود شرکتها و صنایع بزرگ به فناوریهای نوظهور است.
وی افزود: استان اصفهان به عنوان استانی که در عرصه فناوری پیشتاز بوده، «اولین»های بسیاری را در این عرصه به وجود آورده است. اولین شهرک علمی و تحقیقاتی ایران، اولین مرکز رشد فناوری، اولین پارک علم و فناوری، اولین منطقه ویژه علم و فناوری و اولین جشنواره کارآفرینی و فنآفرینی با نام شیخ بهایی در این استان ایجاد شده است. همچنین اولین مرکز منطقه ای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری یونسکو (IRIS) در اصفهان قرار دارد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: شعار این جایزه یعنی «ایران پیشرفته با فناوریهای نوظهور» نیز مربوط به شرکتهای بزرگ عرصه فناوری است که از سطح فناوری بالایی برخوردار بودهاند و اقدامات متعدد بسیاری در زمینه محصولات دانشبنیان انجام دادهاند.
وی با اشاره به سه محور این رویداد اظهار کرد: «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت نسل ۴»، «زیست فناوری و مهندسی زیستی» و «اتصالپذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» در اولین دوره این رویاد به عنوان محورهای اصلی انتخاب شدند که در دورههای آینده تغییر خواهند کرد و به بخشهای دیگری از مجموعه فناوریهای نوظهور و پیشرفته پرداخته میشود.
مصلحی خاطرنشان کرد: ۲۴۰ شرکت در مرحله اولیه ثبت نام کردند و پس از ۴ مرحله داوری، ۳۰ شرکت به مرحله نهایی راه یافتند که در نهایت ۳ شرکت در هر محور و مجموعا ۹ شرکت برنده خواهند شد. جایزه ملی فناوری نکست تلاش میکند با تایید مسیر حرکت برندگان، بر اعتبار آنها بیفزاید.
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست با اشاره به توجه ویژه به تولید دانشبنیان در برنامه توسعه هفتم اظهار کرد: امروز هدف برگزاری رویدادهایی مانند جایزه ملی فناوری نکست این است که پرچم فناوری کشور به اهتزاز درآید و برج فناوری کشور نیز همانند برج علم، در منطقه خودنمایی کند. بنابراین میتوان برگزاری چنین جایزهای را نماد یک نوع تفکر و برنامه جدید دانست.
وی گفت: در برنامه توسعه هفتم توجه ویژهای به تولید دانشبنیانها شده است. در دولت مردمی سیزدهم همه میدانیم که تفرقه هدر دادن انرژیهای کشور است و وحدت رمز پیروزی است. ما تکههای یک پازل هستیم و همه برای یک هدف تلاش میکنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در این وزارتخانه، برای فناوریهایی تا سطح ۵ و ۶ بسترسازی میکنیم و با پذیرش افراد صاحب ایده در پارکهای علم و فناوری، ارائه تسهیلات از طریق صندوق پژوهش و فناوری، شتابدهندهها، اختصاص فضا و اقداماتی از این دست به رشد آنها کمک میکنیم.
زلفی گل افزود: باید توجه داشت که بحث زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان، بحثی بسیار مهم است. این عرصه در جاهایی وقفه داشت، اما با طرح معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در شورای عالی راهبری فناوری، اخیراً شرکتهای دانشبنیان به سه سطح نوپا، نوآور و فناور تقسیم شدند و هر کدام بر اساس تواناییهایی که دارند مورد حمایتهای ویژه قرار میگیرند. در واقع، اینگونه اقدامات و رقابتهای فناوری یک جهتدهی و جریانسازی برای عرضه فناوری در کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دانشگاهها در عرصه تولید علم با ایجاد مرجعیت علمی به دستیابی به علوم نوظهور و نوپدید کمک میکنند. ما برای نیاز محور کردن دانشگاهها «سامانه نظام ایدهها و نیازها» (نان) را طراحی کردیم.
روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، نیز با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان یکی از پرافتخارترین مجموعههای علمی و فناوری کشور گفت: فناوری در هیچ کجا آشیانهای بهتر از شرکتهای فناور پیشرو ندارد و تمام شرکتهایی که در رویداد نکست شرکت کردهاند، شرکتهای تراز فناور دانشبنیان هستند.
وی افزود: اگر امروز شرکتهای دانشبنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند، به واسطه اقداماتی است که بیست سال پیش انجام شدهاند. بنابراین لازم است امروز نیز زیرساختهایی ایجاد شود که بسترساز توسعه فناوری در سالهای آینده باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور با اشاره به وجود یک پارادایم فکری طراحی شده در این معاونت اظهار کرد: ما نیاز داریم که مراکز بزرگ فاخر با زیرساختهای عظیم داشته باشیم که محل آفرینش و تولید فناوری باشد. امیدوار هستیم تا دو سال آینده چهار مرکز آفرینش و فناوری در کشور ایجاد شود.
شقایق حقجوی جوانمردی، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز تأکید بر لزوم توسعه فناوری اظهار کرد: با توسعه فناوری مقدمهای برای تولید محصولات فناورانه جدید بسیاری است. با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد فناوری در تحقیق و توسعه بنگاههای بزرگ اقتصادی توسعه مییابد، جایزه ملی فناوری نکست و همه امکانات معاونت علمی ریاست جمهوری برای حمایت از این شرکتها در مسیر توسعه فناوری بسیج شده است.
حقجوی جوانمرد اظهار کرد: در همه جای دنیا شرکتهای بزرگ پیشران تحقیق و توسعه هستند و مانند لوکوموتیو، شرکتهای کوچکتر را نیز با خود همراه میکنند. این یکی از مهمترین سیاستهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در دوره جدید است. به بیان دیگر این معاونت تبدیل کردن شرکتها به شرکای اصلی در توسعه فناوری را دنبال میکند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: علاوه بر جوایزی که پیشتر برای این رویداد اعلام شده بود، با همکاری معاون رئیس جمهور جایزه ویژهای تحت عنوان «پیشگامی و تداوم تحقیق و توسعه» نیز تعریف شد که به دو شرکت برتر در زمینه تداوم و تحقیق و توسعه تعلق گرفته است.
حقجوی جوانمرد با بیان اینکه حداقل ۲۰ برنامه جدید برای توسعه فناوری در معاونت علمی برنامهریزی شده است، اظهار کرد: همه ابزارهای این معاونت برای تحقق این مهم در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور است.
در بخش پایانی آیین اعطای جوایز اولین رویداد ملی فناوری نکست، ۱۱ شرکت برگزیده در ۴ بخش متفاوت معرفی و تجلیل شدند.
در حوزه «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت ۴» شرکت مد فناوران پلاس رتبه اول، پردازش اطلاعات مالی پارت رتبه دوم و شرکت پگاه داده کاوان شریف رتبه سوم را از آن خود کردند.
در حوزه «اتصال پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» شرکتهای توسعه صنایع پرتونگار پرشیا، صنایع ارتباطی پایا به عنوان شرکت اول و دوم و شرکتهای ملک آسمانها و زمین نقش جهان و گروه نوآور امید فضا رتبه سوم مشترک را در اولین رویداد جایزه ملی فناوری نکست به دست آوردند.
در بخش «زیست فناوری و زیست مهندسی» شرکتهای داروسازی روناک (روناژن)، ایده آل تشخیص آتیه و نوآوران زیست گستر ارگ به ترتیب رتبه اول تا سوم را در اولین دوره جایزه ملی فناوری نکست را از آن خود کردند.
پس از اعلام شرکتهای برگزیده اول تا سوم در سه بخش محوری رویداد، دو جایزه ویژه نیز با عنوان «جایزه ویژه پیشگامی و تداوم تحقیق و توسعه» به پاس توجه ویژه و پایدار به تحقیق و توسعه به شرکتهای «نوآوران رباتیک و پزشکی سینا» و «توسعه بن دا فناور» تعلق گرفت.