22-7-1402
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) از اقدام این مؤسسه برای طراحی یک نظام رتبهبندی نوآورانه با نام «نظام رتبهبندی اثربخشی پژوهش مؤسسات آموزشی-پژوهشی» خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)،سید احمد فاضلزاده در هفتمین جلسه کمیته اجرایی سکوهای علم و فناوری که با حضور محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) برگزار شد، سکوهای علم و فناوری را که شامل سامانههای نظام ایدهها و نیازها (نان)، درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان(دانا) و گروه سرآمدان علمی و فناوری و دیپلماسی علمی میشود، فرصتی بسیار ارزشمند برای مؤسسه ISC معرفی کرد و این سکوهای علم و فناوری را برای یکپارچهسازی حوزه فناوری و نوآوری کشور لازم و ضروری دانست.
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) گزارشی از فعالیتهای ملی و تعاملات بینالمللی مؤسسه ISC و همچنین فعالیتهای سکوهای علم و فناوری ارائه داد.
وی در ابتدا درباره فعالیت بینالمللی اخیر مؤسسه ISC گفت: با توجه به اینکه گسترش تعاملات بینالمللی و دیپلماسی علمی به عنوان یک راهبرد در دوره مدیریت جدید در مؤسسه اتخاذ شده است، در این راستا با حضور در اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه در کشور ژاپن و دیدار با رئیس این اجلاس، برگزاری کارگاههای تخصصی برای کشورهای غرب آسیا در شهر شیراز و همچنین عضویت ISC در انجمن علوم و فناوری در جامعه جهانی STS در دست اقدام قرار گرفت.
* در دستور کار قرار دادن طراحی یک نظام رتبهبندی نوآورانه
رئیس ISC درباره رتبهبندی اثربخشی پژوهش و فناوری ISC گفت: با توجه به ماموریت مؤسسه ISC در راستای رصد و پایش علم و فناوری کشور و کشورهای اسلامی و همچنین ریلگذاری تحقیقات بر اساس اولویتهای پژوهشی و فناوری کشور، طراحی یک نظام رتبهبندی نوآورانه با نام «نظام رتبهبندی اثربخشی پژوهش مؤسسات آموزشی-پژوهشی» را در دستور کار قرار داده است.
فاضل زاده گفت: مطالعات اولیه برای تدوین روششناسی این رتبهبندی، با تهیه فهرستی از اولویتها و چالشهای اساسی کشور آغاز شده است و طی فراخوان از تمامی محققان و اساتید کشور درخواست شده است شاخصهای مد نظر خود را ارائه دهند.
در این جلسه، آخرین آمار مشارکت دانشگاهها و دستگاههای اجرایی در سامانه نظام ایدهها و نیاز ها ارائه شد که بر این اساس تا کنون ۱۰ هزار نیاز و ۲ هزار ایده در سامانه ثبت شده است. همچنین ۱۰۰۰ تقاضای ثبت پارسا در طرح استاد محوری توسط دانشگاهها وجود داشته است که دانشگاه صنعتی اصفهان با ثبت ۱۷۱ پارسا رکورد دار طرح استاد محوری است.
رئیس مؤسسه ISC گفت: درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان (دانا) که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط مقام عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد، تا کنون کارگاههای آموزشی مختلفی برای دانشگاهها و اعضای هیأت علمی برای معرفی این سامانه برگزار شده است. خوشبختانه با استقبال اعضای هیأت علمی برای فعالسازی و تکمیل پروفایل خود در سامانه مواجه شدهایم و تا کنون ۷۲۰۰ پژوهشگر پروفایل خود را در این سامانه تکمیل کردهاند.