نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 12:21 ق.ظ

مزایای بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی در صنعت آموزش

7-3-1402 به نقل از جام جم آنلاین

title

ما در بخش تحول دیجیتال تلاش می‌کنیم تا بهره گیری از هوش مصنوعی در صنایع و مشاغل را بررسی و بیان کنیم. در این قسمت ما از ویژگی‌‌ها و مزایای هوش مصنوعی در صنعت آموزش براتتانن می‌گوییم و شک نداریم که شما که در صنعت آموزش فعالیت می‌کنید با دیدن این مزایا هرچه سریعتر اقدام به بهره گیری از AI خواهید کرد. برخی از کاربردهای اصلی AI در آموزش و یادگیری به این شرح هست:

نویسنده کیوان نقره‌کار – کارآفرین ملی در حوزه آموزش و فناوری

۱- تجزیه و تحلیل داده‌ها:
AI می‌تواند به آموزشگاه‌ها و مدارس کمک کند تا داده‌های آموزشی را تحلیل کنند و رفتار و عملکرد دانش‌آموزان را بررسی کنند. با این کار، می‌توان بهترین روش آموزش را شناسایی کرد.

۲- سفارشی‌سازی آموزش و یادگیری:
حالا که بهترین روش آموزشی شناسایی شد پس می‌توان دانش‌آموز را به روشی سفارشی شده و مختص خودش آموزش داد تا بهترین برآیند آموزشی برایش مهیا کرد.

۳- سیستم‌های هوشمند:
AI می‌تواند در سیستم‌های هوشمند جهت آموزش برای دانش‌آموزان با نیازهای خاص به افراد ناتوان یا کم توان کمک شایانی کند کودکان و بزرگسالانی که از لحاظ ذهنی یا جسمی دارای تفاوت با عموم جامعه هستند با بهره گیری از هوش مصنوعی در آموزش می‌توانند از حداکثر مزایای یادگیری استفاده کنند.

۴- ارزیابی دانش‌آموزان:
AI می‌تواند در ارزیابی دانش‌آموزان مفید باشد. به جای این‌که صرفا با نمره پایان دوره اموزشی یا فقط با نتیجه یک کنکور، رتبه و نمره آنها مشخص شود حالا با تحلیل داده‌های آموزشی و رفتار دانش‌آموزان در طول مدت یادگیری و آموزش می‌توان بهترین نمره را برای او لحاظ کرد.

۵- ایجاد محتوای آموزشی:
AI می‌تواند در ایجاد محتوای آموزشی مفید باشد. با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری عمیق، می‌توان محتوای آموزشی بهتری را برای دانش‌آموزان ایجاد کرد. و طبیعی است که این دقت تا جایی است که می‌توان با استفاده از تحلیل داده‌های آموزشی و رفتار دانش‌آموزان، محتوای آموزشی را به روشی سفارشی و متناسب برای هر دانش‌آموز ایجاد کرد.

۶- ارتباط با دانش‌آموزان:
AI می‌تواند در ارتباط با دانش‌آموزان مفید باشد. با استفاده از ربات‌های چت و سیستم‌های خودکار، می‌توان با دانش‌آموزان در ارتباط بود و به آنها راهنمایی‌ها و آموزش‌های مکملی ارائه شود بنابراین ایجاد سیستم‌های هوشمند، سفارشی‌سازی آموزش و ارزیابی دانش‌آموزان، ایجاد محتوای آموزشی، ارتباط با دانش‌آموزان و دیگر کاربردهای AI همگی تحول و بهبود یادگیری را در صنعت آموزش ایجاد کرد و به دانش‌آموزان بهترین تجربه آموزشی را ارائه داد. که همه اینها باعث اثر بخشی آموزش و بیشتر کردن لذت یادگیری برای آموزش گیرندگان و آموزش‌دهندگان خواهد داشت که در نتیجه درآمد و سود فعالیت‌های آموزشی را بیش از پیش می‌کند.

اما حالا سوال اینجاست که به نظر شما با پیشرفت هرچه بیشتر هوش مصنوعی در صنعت آموزش، آیا نیاز به معلمان و مدارس و آموزشگاه‌‌ها به صفر می‌رسد ؟ و آیا یک کامپیوتر دارای هوش مصنوعی به تنهایی نقش مدرسه و معلم را ایفا می‌کند؟ نظر شما چیست؟

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *