14-10-1401
در راستای حمایت از پژوهشهای بین رشتهای و چندرشتهای برای حل مسائل و پاسخ به نیازهای کشور و همچنین پرداختن به پژوهشهای تحولآفرین و فرصتساز، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) فراخوان ویژهای را تحت عنوان خوشههای پژوهشی چندتخصصی با محوریت اساتید برجسته کشور و تشکیل تیمهای چندرشتهای اعلام میکند.
بنابر این گزارش «خوشه پژوهشی چندتخصصی» گروهی تخصصی شامل اعضای هیأت علمی دانشگاه، اعضای هیأت علمی دستیار پژوهشی، پژوهشگران پسادکتری، دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسان آزمایشگاه که با یک برنامه پژوهشی چندتخصصی و پیشرو در راستای اولویتهای پژوهشی کشور تشکیل شده است.
این گروه های پژوهشی تخصصی در راستای اهدافی همچون «توسعه و هدایت پژوهشهای دانشگاهی و پیشرو به سمت اولویتهای علمی و نیازهای کشور و مسائل نوپدید»، «توسعه ارتباطات علمی بینالمللی در عرصههای نوپدید و پیشرو» همچنین «افزایش اشتغال پایدار و دانشبنیان در بین دانشآموختگان دانشگاهها و سوقدادن آنها بهسوی توسعه فناوری» برنامه های پژوهشی خود را به صندوق ارسال می کنند.
در این فراخوان از چهارده (۱۴) زمینه تشکیل خوشههای پژوهشی چندتخصصی در فراخوان اول (۱۴۰۱) به شرح زیر حمایت می شود.
۱ – زیست پزشکی سلولی و مولکولی
۲ – مغز پژوهی
۳- توسعه کلاندادههای زیستی
۴- علوم داده و محاسبات
۵ – انرژیهای تجدیدپذیر
۶ – اپتیک، محاسبات و اطلاعات کوانتمی
۷ – سامانههای پیچیده و هوش مصنوعی
۸- محیطزیست و تغییرات اقلیمی
۹- دارو و سلامت
۱۰- حسگرها و تستهای سریع
۱۱ – کاتالیست، بیوکاتالیست و آنزیم
۱۲ – حفظ تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی
۱۳- زمینشناسی اقتصادی، نفت و گاز
۱۴- زمینساخت و پهنهبندی خطر زلزله
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محورهای این فراخوان اینجا را کلیک کنید
خاطر نشان می سازد در انتخاب نهایی خوشههای دریافتکننده این اعتبار پژوهشی، پرداختن به نیازها و موضوعات پژوهشی روز و تحولآفرین و کیفیت فعالیت علمی ۵ سال اخیر درخواستکنندگان مدنظر قرار میگیرد. همچنین پیشبینی میشود ۵ تا ۱۰ خوشه در سال ۱۴۰۱ تشکیل شود و این تعداد در بازه ۵ ساله بهتدریج افزایش یابد.
بهازای هر خوشه اعتباری برای مدت ۳ سال تخصیص مییابد. تمدید سالانه بر اساس ارزیابی سالانه خواهد بود. تمدید پس از سال سوم، حداکثر تا سال پنجم در شرایط خاص و پس از ارزیابی دستاوردها ممکن میباشد. سقف مبلغ حمایت از هر خوشه در سال اول ۱۰ میلیارد ریال و در سالهای بعد با تعدیل بر اساس شرایط تورم خواهد بود.
جهت مشاهده شیوهنامه و فرم پیشنهاده تشکیل خوشههای پژوهشی چند تخصصی و حوزههای علمی بر روی عبارات مدنظر کلیک نمایید.
در ضمن بهمنظور آشنایی پژوهشگران با اهداف و شیوه تهیه پیشنهاده این فراخوان، کارگاه مجازی در تاریخ ۲۱ دیماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۳ الی ۱۵ در بستر نرم افزار اسکای روم برگزار می شود.
جهت حضور در این کارگاه از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/pr اقدام نمایید.
جهت پاسخ گویی به پرسش های احتمالی با شماره ۰۲۱۸۲۱۶۱۱۱۲ تماس حاصل فرمایید.