به نقل ازباشگاه خبرگزاران جوان 1401-5-22
نادر طیبی در جلسه کمیسیون تخصصی انرژی، محیط زیست، صنایع پالایشی و پتروشیمی گفت: توجه به طرح منطقه ویژه گاز در استان در راستای عملیاتی شدن طرح با همکاری میان شرکت ملی گاز، بخش خصوصی و متخصصان، مشارکت منطقه ویژه اقتصادی و ورود مجموعههای تخصصی در راستای کمک به ارائه خدمات هرچه بهتر به فعالان حوزه نفت و گاز برای استان و کشور بسیار مثبت و تاثیرگذار خواهد بود.
او گف: توافقها و تفاهم نامههای پیشین طرح منطقه ویژه گاز جهت کمک و برطرف شدن نیازهای ویژه در حوزه گاز و مزایایی از جمله شناخت و اتصال فعالین حوزه گاز در سطح استان هستند.
طیبی گفت: همچنین توجه به شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه انرژی به خصوص در زمینه گاز با توجه به اهمیت و کاربردی بودن این شرکت ها، لزوم حضور شرکتها در کنار صنایع بزرگ در استان ضروری است.
او گفت: بر اساس نیاز و ضرورت توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و فناور در استان تفاهم نامهای جهت پیشبرد منطقه ویژه انرژی گاز انجام شود تا حل مشکل و ارائه راهکار از سمت شرکتهای دانش بنیان و فناور به خوبی اتفاق افتد.
طیبی گفت: به منظور توسعه و گسترش فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان که مرحله رشد اولیه را طی کرده اند، منطقه ویژه اقتصادی مشوقها و تسهیلاتی جهت حمایت از این شرکتهای فناور در نظر دارد.
او گفت: در راستای هماهنگی و پیشبرد موضوع مرکز نوآوری و فناوری صنعت گاز شرکت گاز استان فارس دفتر مشترک جهت برگزاری جلسات ماهیانه تشکیل شود.
طیبی با بیان اینکه تسهیلات منطقه ویژه اقتصادی به شرکتهای دانش بنیانی که از مرکز فناوری شرکت گاز به مرحله رشد و تجاری سازی در زمینه فعالیت خود رسیده اند گفت: در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان؛ منطقه ویژه اقتصادی شیراز، واگذاری زمین با تخفیف ۲۰ الی ۲۵ درصد را به شرکتهای دانش بنیان را در دستور کار دارد.
طیبی، در خصوص موضوع نیروگاههای خودتامین که از گاز استفاده کرده و تامین برق میکنند، انشعاب گاز جهت واحدهای صنعتی منطقه ویژه که در حال حاضر نیازمند این انرژی و شرایط جهت استفاده از برق تولید شده نیروگاههای خودتامین و اختصاص برق تولیدی به صنعتگران نیز مواردی را ارائه کرد.
در ادامه این جلسه علی اکبر میدانشاهی مدیرعامل شرکت ملی گاز استان فارس نیز گفت: اهداف تاسیس مرکز نوآوری و فناوری صنعت گاز شرکت گاز استان فارس را دستیابی به فناوریهای پیشرفته در حوزه نفت و گاز، تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای حاصل از فروش آنها، افزایش بهره وری در حوزههای مختلف صنعت نفت و گاز در جهت رشد تولید ناخالص ملی است.
او گفت: هم اکنون بخش قابل توجهی از ظرفیتهای پارکهای فناوری مورد استفاده قرار نگرفته است و تنها با همکاری بیشتر صنایع و شتاب دهندههای استانی است که میتوان روند رو به رشد این شرکتها را توسعه داد.
میدانشاهی گفت: بر اساس نیاز و ضرورت توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و فناور در استان تفاهم نامهای جهت پیشبرد منطقه ویژه انرژی گاز انجام شود تا حل مشکل و ارائه راهکار از سمت شرکتهای دانش بنیان و فناور به خوبی اتفاق افتد.
او گفت: با افتتاح این دفتر در راستای تحقق شعار سال و تقویت و توسعه همکاری فناورانه، میتوان بستر و فرصت بهره برداری از توانمندیهای واحدهای نوآور و فناور و استفاده ساختارمند از ظرفیتها و تواناییهای علمی ـ پژوهشی در حوزه گاز ایجاد کرد.
میدانشاهی، بر هم افزایی همه دستگاههای مرتبط از فعالان حوزه گاز، دانشگاهیان و متخصصان این عرصه در به نتیجه رسیدن اهداف و برنامههای مرکز فناوری در استان تاکید کرد.
او گفت: برای ایجاد مرکز نوآوری و فناوری صنعت گاز شرکت گاز استان فارس؛ اهمیت و ضرورت ایجاد ارتباط بین ارکان مختلف بر پایه شناخت صنعت گاز در به نتیجه رسیدن فعالیتها مهم و ضروری است و این درحالی است که اجرایی شدن یک برنامه مدون پایدار هرچند در مقیاس کم، اما موثر و مفید در بهینه سازی مصرف انرژی از اقدامات این مرکز است.
میدانشاهی گفت: برنامههایی از جمله مذاکره و رایزنی برای تامین زمین مورد نیاز در شهرک صنعتی بزرگ شیراز جهت استقرار شرکتهای دانش بنیان و فناور در زمینه گاز، تشکیل جلسات لزم با سازمان برنامه و بودجه در استان برای بررسی تامین زیرساختهای مالی مورد نیاز و تعریف بودجه، پیگیری مفاد تفاهم نامههای تاسیس پارک صنعت گاز فارس با حضور مسئولان کشوری و استانی و نمایندگان مجلس برای این مرکز پیش بینی شده است.