نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 7:01 ب.ظ

تحول دیجیتال منجر به کاهش مراجعات حضوری به شعب تأمین اجتماعی می‌شود

تحول دیجیتال منجر به کاهش مراجعات حضوری به شعب تأمین اجتماعی می‌شود

مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین و اثرگذارترین مجموعه‌های این سازمان در اواخر سال 98، ایجاد شد و دو حوزه “فناوری اطلاعات” و “آمار” سازمان، با رویکرد هم افزایی و اثرگذاری در کنار یکدیگر قرار گرفتند.

با توجه به نگاه ویژه مدیران ارشد سازمان تامین اجتماعی، ضرورت توسعه خدمات غیرحضوری و تسریع در اجرای برنامه‌های عملیاتی، طرح‌های اولویت دار و پروژه‌ها در این مرکز به شکل چشمگیری افزایش یافت و نهایتاً گسترش خدمات الکترونیک و تسهیل و آسان سازی دسترسی مخاطبین به سرویس‌های سازمان در اولویت برنامه‌های این حوزه قرار گرفت.
عملیاتی سازی طرح 3070 که بر اساس آن 30 خدمت مهم و پر مخاطب سازمان تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری در دسترس مردم قرار گرفته است، تا حداقل 70 میلیون مراجعه به شعب و کارگزاری‌ها کاهش یابد، یکی از مهمترین اقدمات این مجموعه در طی یکسال اخیر است. همچنین پروژه‌های مهمی همچون:
– پروژه حذف دفترچه
– توسعه طرح نسخه الکترونیک
– توسعه مرکز ارتباطات مردمی 1420
– ارتقاء زیرساخت‌های شبکه
–  ارتقاء و تامین امنیت داده‌ها و سامانه‌ها
– افزایش ظرفیت مراکز داده (DATA CENTER)
– افزایش ارتباط سیستمی میان سازمان و سایر نهادها و ارگان‌ها
– ارتقاء سطح کیفیت سرویسهای غیرحضوری و ارائه آن از طریق درگاه‌های مختلف (تحت وب، موبایل محور، USSD و … ) در حوزه بیمه و درمان
– یکپارچه سازی و هوشمند سازی فرآیندها، تولید داده‌های ارزشمند برای تصمیم گیری‌های مدیران ارشد و کاهش هزینه‌های عملیاتی
و … تنها بخش اندکی از برنامه‌ها و طرح‌های کلیدی در حال اجرا در حوزه فناوری اطلاعات،آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی است.
علی اکبر ربیع زاده، رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامین اجتماعی می‌گوید: با پیاده سازی و اجرای این برنامه‌ها در حوزه تحول دیجیتال، حجم قابل توجهی از مراجعات حضوری بیمه شدگان به شعب تامین اجتماعی کاسته شده و پیش بینی می‌‌شود که در بازه زمانی نه چندان دور، مراجعات حضوری برای اخذ بسیاری از سرویس‌ها به حداقل رسیده و افزایش میزان رضایتمندی آحاد مخاطبین (بیمه شدگان، مستمری بگیران، کارفرمایان و …) را در پی داشته است.
ربیع زاده می‌افزاید: همچنین بسیاری از خدمات به صورت برخط و آنلاین در اختیار مخاطبین قرار گرفته و افراد به راحتی می‌توانند با استفاده از تلفن همراه، تبلت و یا کامپیوتر و با چند کلیک ساده از بسیاری از سرویس‌های سازمان تامین اجتماعی (به عنوان مثال انعقاد قراداد بیمه اختیاری و حرف و مشاغل آزاد) بهره‌مند شوند. برخی از خدمات نیز مانند پرداخت هدیه ازدواج بدون مراجعه حضوری و درخواست و صرفاً با ثبت برخی اطلاعات در سامانه خدمات غیرحضوری مانند شماره حساب بانکی و با کنترل احراز شرایط که آن هم به صورت دیجیتالی از طریق ارتباط با سامانه ثبت احوال کشور انجام می‌شود. پرداخت حق بیمه و احتساب دوران خدمت سربازی به عنوان سابقه بیمه یکی دیگر از خدمات است که به صورت کاملا غیرحضوری ارائه می‌شود و نیازی به مراجعه افراد برای دریافت این خدمت نخواهد بود. غیرحضوری شدن این خدمت به بیمه شدگان تأمین اجتماعی از طریق تبادل اطلاعات با سازمان نظام وظیفه انجام شده و شرط استفاده غیرحضوری از این خدمت داشتن کارت پایان خدمت هوشمند است.
مجموعه این اقدامات در بلند مدت مزایای بسیاری چون کاهش ترافیک، کاهش مسافت، کاهش چرخه انتقال ویرویس کرونا، کاهش انتظار مراجعین بصورت حضوری، عدم محدودیت مکانی در دریافت خدمت و در نهایت افزایش رضایتمندی مخاطبین سازمان را به همراه داشته است.
از طرفی اخیراً رویکرد و سیاست سازمان تامین اجتماعی به گونه‌ای است که سعی در محاسبه قیمت تمام شده خدمات و سطح بندی ارائه خدمات دارد، بر همین اساس حوزه‌های بیمه‌ای، درمانی، بودجه‌بندی و سایر بخشها، درگیر مسائلی هستند که پایه آن داشتن اطلاعات آماری است. ادامه این روند ایجاد داشبوردهای مدیریتی، ساخت انبار داده‌ها در داخل سازمان، کشف تقلب و واکشی اطلاعات است که از برنامه‌های اولویت‌دار حوزه آمار،اطلاعات و محاسبات محسوب می‌ شود که در افزایش کیفیت داده‌ها و تسریع در ارائه اطلاعات‌ بسیار موثر است.
از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار حوزه آمار،اطلاعات و محاسبات سازمان تامین اجتماعی می‌توان به هوش تجاری (BI) و ایجاد داشبوردهای مدیریتی و همچنین ساخت «انباره داده» در داخل این سازمان اشاره کرد که به افزایش کیفیت داده‌ها و تسریع در ارائه اطلاعات‌ کمک می‌کند. همچنین طراحی و ایجاد داشبوردهای مدیریتی متعدد با استفاده از هوش تجاری (BI) و به منظور کنترل و نظارت سیستمی، در دستور کار این حوزه قرار داشته و در حال پیگیری است.
در حال حاضر داشبوردهای سرویس‌های طرح 3070 در حوزه فنی بیمه شدگان (سربازی، هدیه ازدواج، بیکاری، کفن و دفن، حرف و مشاغل آزاد و …)، درآمد (تقسیط بدهی، مفاصاحساب، ابلاغ، اعتراض کارفرما و …)، مستمری‌ها (بازماندگان، بازنشستگان، فرزندان اناث و …) و نام نویسی (استعلام بیمه‌ای، افراد تبعی و …)، داروهای پر مصرف، بیماران پرهزینه، همپوشانی بیمه‌ای، نسخه الکترونیک، کارتابل مغایرت و … فعال هستند که با طراحی‌های جدید، این زنجیره کامل‌تر خواهد شد. همچنین در یک سال اخیر سازمان موفق به ایجاد انباره داده اطلاعات هویتی بیمه شدگان، سوابق و تلفیق آنها شده است که این اقدام را می‌توان در شمار ارزشمندترین برنامه‌های این سازمان در یکسال گذشته دانست.
مجموعه‌ اقدامات انجام شده و در دست اقدام در حوزه های فناوری اطلاعات و آمار، با هوشمند کردن مدیریت مجموعه، زمینه‌ تحقق بیش از پیش اهداف سازمان را در ایجاد رضایتمندی مخاطبین و شرکای اجتماعی، اعم از “بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و کارفرمایان” و نیز تحقق بیش از پیش اصول و سیاست‌های نظام جامع تامین اجتماعی فراهم آورده است. بدیهی است به ثمر رسیدن این تلاش‌ها نیازمند کمک، همدلی و همکاری تمامی مدیران و نیروهای خبره درون و بیرون سازمان است و البته، تداوم آن در سالهای پیش رو.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *