نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

3 آذر 1403 1:18 ق.ظ

با همکاری دانشگاه صنعتی شریف ابزارهای نمودارنگار چاه‌های تولید صنعت نفت بومی‌سازی شد

https://www.nioc.ir/Picture/ShowObjectPicture.aspx?Direction=h&ObjectType=NEWS&ObjectID=1adb5c4e-ead4-4009-be3f-1bd8e66f356f&ID=7e783a46-2d33-47ee-9543-d0549b297832

۱۳۹۹/۸/۲۴

ابزارهای نمودارنگار چاه‌های تولیدی با هم‌افزایی میان شرکت ملی حفاری ایران، مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه صنعتی شریف به دست محققان داخلی ساخته شد و دومین آزمون میدانی خود را با موفقیت در چاه شماره ۱۸ اهواز پشت سرگذاشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران در حاشیه آزمون میدانی ابزارهای نمودارنگار چاه ها که با حضور محققان پژوهشکده الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف، نمایندگان پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، رؤسا و کارشناسان اداره کل خدمات نمودارگیری شرکت ملی حفاری ایران و کارشناسان مهندسی بهره‌برداری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شد، گفت: ساخت ابزارهای نمودارگیری درون‌چاهی و سامانه سطحی بر اساس قرارداد پژوهشی در مرکز تحقیقات فناوری نمودارگیری در دانشگاه صنعتی شریف محقق شده است.

علی دقایقی افزود: ابزارهای نمودارنگار چاه های تولیدی که ابزارهای تخصصی هستند، روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۲۰ و ۲۱ آبان‌ماه) آزمون میدانی را پس از بررسی‌های فنی و رفع برخی ایرادهای مشاهده شده در مراحل پیشین با موفقیت کامل پشت سرگذاشت و به‌طور رسمی در چرخه عملیات نمودارگیری قرار گرفت.

وی تأکید کرد: ابزار نمودارنگار در زمینه مطالعه و بررسی مهندسی مخازن نفت و گاز برای مشاهده پارامترهای تولیدی از جمله مقدار تولید نفت، گاز و آب در اعماق مختلف چاه‌های تولیدی کاربرد دارد و شامل حسگرهای متفاوتی همچون سنجش چگالی، دبی سیال، میزان اشباع آب، فشار و دما در پروفایل چاه است و داده های دریافتی از اعماق چاه به‌صورت برخط در سامانه سطحی قابل مشاهده است. دستیابی به دانش فنی این ابزار برای دانشگاه و این شرکت بسیار با اهمیت بوده و دو مجموعه ابزار در حال انجام آزمون میدانی هستند.

دقایقی با اشاره به اینکه فناوری ابزارهای نمودارنگار سال‌های متمادی در انحصار شرکت‌های بزرگ چندملیتی غربی بوده است، افزود: این فناوری در تجربه‌ای موفق از همکاری‌های صنعت و دانشگاه حاصل و این تجهیزات بر اساس فناوری روزآمد به‌ویژه در علوم الکترونیک و رایانه ساخته شده است و قابلیت اندازه‌گیری‌های بسیار دقیق و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی را در شرایط دشوار درون چاهی با تحمل فشار تا ۲۰ هزار پوند بر اینچ مربع و دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت دارند.

وی از سوابق همکاری علمی پژوهشی بین دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ملی حفاری ایران به ساخت سامانه سطحی نمودارگیری از چاه‌های حفره باز اشاره کرد و گفت: این همکاری‌ها همسو با سیاست‌های اتکا به توان داخلی و با حمایت‌های معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت همچنین مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و پژوهش شرکت ملی حفاری ایران انجام می‌شود و با تأسیس مرکز تحقیقات فناوری نمودارگیری در دانشگاه صنعتی شریف، منجر به تولید تجهیزات کاربردی برای صنعت نفت کشور شده است. https://www.nioc.ir

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *