سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردكانيان» روز سهشنبه در حاشیه آيين بهرهبرداري از دو پروژه ساز و كاري صنعت برق كشور در بيست و چهارمين هفته از پويش #هرهفته_الف_ب_ايران، در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح برق امید از ابتدای آبانماه سالجاری اظهار کرد: این طرح مانند طرحهای دیگر در ابتدای راه خودش طبیعتا میتواند با برداشتها و اهداف متفاوتی برای دیگران همراه باشد، اما قطعا در طول مسیر ابعاد و مسیر اصلی خودش را نشان میدهد.
وی افزود: هدف اصلی طرف برق امید، اصلاح مصرف است یعنی وزارت نیرو بنا دارد که در ابعاد مختلف وضعیت مصرف انرژی را به سمت بهتر شدن سوق دهد و برای بهتر شدن مصرف انرژی باید به تمام بخشها اعم از خانگی، صنعتی و غیره توجه کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: یکی از این بخشهایی که باید به سمت اصلاح حرکت کند، بخش خانگی است و از آنجایی که عمدتا تمام بخشها روز خود را از خانه شروع میکنند، هر اصلاحی در مصرف آب و برق از واحد خانواده میتواند موجب تاثیر سایر بخشها از این اصلاح شود.
وی با اشاره به مصرف بالای پر مصرفها یادآور شد: در واحد خانواده ما مشترکانی با عنوان پر مصرف داریم که شاید نصف مشترکان کممصرف باشند، اما مصرف انرژی آنها ۶ برابر مصرف مشترکان کممصرف است.
اردکانیان تاکید کرد: ما با اجرای این طرح میخواهیم قشر پرمصرفها را به حضور در جمع خوشمصرفها تشویق کنیم و با تشویق کممصرفها به ماندن در همین سطح مصرفی نیز پذیرای گروههای جدید باشند.
وی با بیان اینکه طرح برق امید از ابتدای آبانماه اعمال خواهد شد، گفت: برآوردی که همکاران من از عملکرد مشترکان داشتند، از حدود ۲۹ میلیون مشترک خانگی ۸.۴ دهم میلیون مشترک در مناطق مختلف کشور جزو دسته کممصرفها هستند و تا زمانی که به حد مشخص و تعریف شده پایبند باشند، قبض صادر شده برای آنها صفر خواهد بود.
وزیر نیرو با اشاره به اثر این طرح در صنایع نیز گفت: وقتی مردم مصرف خود را به سمت اصلاح پیش ببرند، صنعت برق را از سرمایه گذاری سنگین بینیاز میکنند و این صنعت را در عبور از قلهای که هر ساله با عنوان اوج بار یا پیک تابستان مرتفع میشد، یاری میکنند.
وی ادامه داد: رقمی را که صنعت برق توانسته با اجرای این طرح صرفهجویی کند، میتوان در سایر پروژها، نوسازی و بهبود استفاده کرد.
اردکانیان با اشاره به یادداشت تفاهم سه بخشی ایران و عراق در صنعت برق، یادآور شد: بخش نخست این یادداشت تفاهم که مربوط به سنکرون شبکه برق ایران و عراق بود در موعد مقرر (یکم نوامبر ۲۰۱۹) انجام شد.
وی افزود: دو بخش دیگر که شامل بخش نیروگاهی و نوسازی تجهیزات و کاهش تلفات شبکه برق عراق میشود نیز از سمت ما آماده انجام است و منتظر طرف عراقی هستیم.
وزیر نیرو “مالیات پنهان” را واژهای در مقابل “یارانه پنهان” دانست و اظهار کرد: ما یارانه پنهان را میدهیم و هر جا که بتوانیم کاری را با بهرهوری بیشتر، کالایی را با هزینه کمتر و خدمتی را در زمان کوتاهتر به مردم عرضه کنیم و اگر این اتفاقات با تاخیر انجام شود، گویا مالیات گرفتن به این معناست که بابت آن دیرکرد، هزینهای را برای مردم تحمیل میکنیم.
وی افزود: میبایست هدف ما این باشد که از اصلیترین، کمیابترین و تجدیدناپذیرترین سرمایه (وقت و زمان) در هر صنفی بهترین بهرهوری را داشته باشیم.