نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

21 مهر 1404 8:07 ب.ظ

کارآگاهان مواد غذایی با کلاهبرداری در ماهیگیری مبارزه می‌کنند

کارآگاهان مواد غذایی با کلاهبرداری در ماهیگیری مبارزه می‌کنند

08/09/2025 – نوشته جرمی ویلکس – کپی رایت یورونیوز

برترین متخصصان ایمنی مواد غذایی اروپا برای مقابله با کلاهبرداری با هم متحد می‌شوند. یورونیوز در این مجموعه ویژه آنها را دنبال می‌کند: کارآگاهان مواد غذایی. در قسمت اول، با تیمی آشنا می‌شویم که با معاملات ماهی در ماهیگیری مبارزه می‌کند.

سالانه بیش از سه میلیون تن ماهی در اروپا صید و فروخته می‌شود و همه چیزهایی که در سراسر قاره معامله می‌شود دقیقاً همان چیزی نیست که ادعا می‌شود. این بخش اغلب با سوالاتی در مورد قابلیت ردیابی، شفافیت و کلاهبرداری روبرو است. ماهی ممکن است در مناطقی که ماهیگیری به حالت تعلیق درآمده است یا در زمانی از سال که مجاز نیست، صید شود. ممکن است با استفاده از نوعی ابزار صید شده باشد که خلاف قوانین است، یا ممکن است دارای گواهینامه جعلی باشد.

علاوه بر این، قراردادهای نامگذاری برای ابزار و تکنیک‌های ماهیگیری در سراسر اروپا استاندارد نشده‌اند. این پیچیدگی‌ها به چالش حفظ قابلیت ردیابی و شفافیت در زنجیره‌های تأمین بین‌المللی می‌افزایند.

بنابراین، کارآگاهان مواد غذایی، ترول باکجورد ریدر و کارولینا گرون، در حال کار بر روی راه‌حلی برای دشوارتر کردن کلاهبرداری در ماهیگیری هستند. کارولینا بر مدیریت کیفیت در کارخانه فرآوری ماهی اسپرسن در کوزالین، در شمال لهستان، و همچنین کارخانه‌های آنها در بریتانیا، ویتنام و دانمارک نظارت دارد. او می‌گوید که این کلاهبرداری معمولاً قبل از رسیدن پالت‌های ماهی منجمد به کارخانه آنها رخ می‌دهد. او به یورونیوز می‌گوید: «ما مطمئن هستیم که این چه ماهی است، می‌توانیم آن را تشخیص دهیم. اما نمی‌توانیم فقط با نگاه کردن به آن تأیید کنیم که از کجا آمده و با کدام ابزار صید صید شده است، یا در چه دوره‌ای.»

پر کردن شکاف‌ها در زنجیره تأمین

ترولز و کارولینا اکنون با هم همکاری می‌کنند تا این شکاف‌ها را در دانش خود در طول زنجیره تأمین پر کنند. ترولز اذعان می‌کند: «فکر می‌کنم مشکل اصلی اطلاعات این است که اگر وجود داشته باشد، دسترسی به آن دشوار است. بنابراین، برای هر واحدی که باید مطالعه کنیم، کمی کار کارآگاهی است.»

هدف نهایی آنها توسعه یک قالب دیجیتال ضد دستکاری برای نوع جدیدی از گذرنامه محصول است که ماهی را از دریا تا سوپرمارکت دنبال می‌کند.

کارولینا توضیح می‌دهد که امروزه، بدون وجود گذرنامه دیجیتال محصول و با وجود یک سیستم ERP پیشرفته، پیگیری اینکه کدام ماهی وارد کدام محصول شده است، بسیار زمان‌بر است.

ترولز نتیجه می‌گیرد: «امید است کاری که ما انجام می‌دهیم به یک استاندارد در سطح صنعت تبدیل شود، جایی که همه بازیگران در تمام زنجیره‌های تأمین مختلف در صنعت شیلات بتوانند اطلاعات را به روشی استاندارد جمع‌آوری و به اشتراک بگذارند، به طوری که وقتی ماهی را در بشقاب خود می‌بینید، دقیقاً می‌دانید که چیست و به طور پایدار صید شده است.» یورونیوز، کارآگاهان غذا را می‌سازد

مجموعه کارآگاهان غذا، کارهای انجام شده توسط پروژه واتسون اتحادیه اروپا را که توسط برنامه Horizon Europe تأمین مالی می‌شود، پوشش می‌دهد. یورونیوز به همراه ۴۶ شریک دیگر اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا از صنعت و دانشگاه، عضو کنسرسیوم پروژه واتسون است. واتسون قصد دارد ابزارهای بهتری را برای شناسایی و جلوگیری از تقلب در مواد غذایی در اختیار مقامات ایمنی مواد غذایی قرار دهد.

https://www.euronews.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *