نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

27 مهر 1404 11:44 ق.ظ

تولید کاکائو در لیبریا باعث جنگل‌زدایی گسترده می‌شود و فعالان اروپا وارد عمل می شوند.

تولید کاکائو در لیبریا باعث جنگل‌زدایی گسترده می‌شود و فعالان اروپا وارد عمل می شوند.

یک کشاورز در حال باز کردن غلاف کاکائو در دیوو، ساحل عاج غربی-مرکزی، ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳.

۰۸/۱۰/۲۰۲۵ – عکس از سوفی گارسیا-نوشته هانا داکتر لوب

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تولید کاکائو باعث جنگل‌زدایی غیرقانونی در لیبریا می‌شود.تولید کاکائو خسارت زیادی به محیط زیست وارد می‌کند. کشاورزان اغلب جنگل‌های گرمسیری را برای کاشت درختان جدید از بین می‌برند و باعث آسیب‌های زیست‌محیطی قابل توجهی می‌شوند.

حقیقات جدیدی از انجمن حفاظت از ابتکارات توسعه اجتماعی و جنگل (IDEF)، یک سازمان غیرانتفاعی ساحل عاج، مقیاس گسترده چنین جنگل‌زدایی را در لیبریا نشان می‌دهد.این گزارش از اتحادیه اروپا، بزرگترین واردکننده کاکائو در جهان، می‌خواهد که اقدامی انجام دهد.

ساحل عاج بزرگترین صادرکننده دانه‌های کاکائو در جهان است. اما دهه‌ها وابستگی به این صنعت، محیط زیست را مختل کرده است. جنگل‌زدایی گسترده و کودهای شیمیایی، خاک را تضعیف کرده و تولیدکنندگان را به جستجوی جای دیگری سوق داده است.

جنگل‌زدایی طبق قانون لیبریا غیرقانونی است، اما این امر مانع از تلاش تولیدکنندگان برای ایجاد مزارع جدید کاکائو در آنجا نشده است. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که از سال ۲۰۲۰، بیش از ۳۸۰۰۰ نفر در منطقه گراند گده، که با ساحل عاج هم‌مرز است، ثبت نام کرده‌اند.طبق گزارش دیده‌بان جهانی جنگل، در سال ۲۰۲۴، این کشور ۱۶۲۰۰۰ هکتار از جنگل‌های طبیعی خود را از دست داد.

گزارش IDEF سطوح «عظیمی» از جنگل‌زدایی در لیبریا را به دلیل تولید کاکائو نشان داد. تنها در منطقه گرند گده، از سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۵۰۰۰۰۰ هکتار از جنگل‌های اولیه پاکسازی و به مزارع کاکائو تبدیل شده‌اند.

باکاری ترائوره، مدیر اجرایی IDEF، در یک بیانیه مطبوعاتی می‌گوید: «میزان جنگل‌زدایی بسیار زیاد است. در مناطقی که ما بازدید کردیم، همه خانواده‌ها قطعات جنگلی از ۵۰ تا ۳۰۰ هکتار را واگذار کرده بودند، در حالی که در گزارش قبلی ما در سال گذشته ۸ یا ۱۰ هکتار بود.»

این گزارش فقط آسیب‌های زیست‌محیطی را نشان نمی‌داد. محققان روند رو به رشد قاچاق انسان، استثمار و کار کودکان را برجسته کردند. بسیاری از افراد جوان‌تر برای کار در تولید کاکائو و پاکسازی زمین به کار گرفته می‌شوند. نقش اروپا در صنعت

اتحادیه اروپا بزرگترین واردکننده کاکائو در جهان و تولیدکننده اصلی شکلات نهایی است.در سال ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا مقررات جدید جنگل‌زدایی (EUDR) را برای مهار جنگل‌زدایی ایجاد کرد. این مقررات، بازاریابی اروپایی محصولاتی را که به جنگل‌زدایی کمک می‌کنند، یعنی قهوه، کاکائو، کائوچو، روغن پالم، سویا، گوشت گاو و چوب، ممنوع می‌کند.

اگر این قانون به طور مؤثر تصویب شود، می‌تواند به مهار جنگل‌زدایی مرتبط با کاکائو در منطقه کمک کند، زیرا کاکائوی تولید شده از طریق جنگل‌زدایی صادر نخواهد شد. با این حال، این فرآیند دوباره تا دسامبر ۲۰۲۶ به تأخیر افتاده است، که نویسندگان گزارش آن را “بسیار نگران‌کننده” می‌نامند.

ترائوره ​​می‌گوید: «اگرچه اروپا می‌تواند به لطف مقررات خود در مورد جنگل‌زدایی، نقش کلیدی در نجات این جنگل‌ها و کمک به این جوامع ایفا کند، اما به دلیل تعلل مداوم خود، در انجام این کار شکست خورده است. در حالی که اروپا مردد است و اجرای قانون خود را به تعویق می‌اندازد، هیچ جنگلی در لیبریا باقی نخواهد ماند و خیلی دیر خواهد شد.»

https://www.euronews.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *