نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

21 تیر 1404 8:00 ق.ظ

 افزایش بهره‌وری بریتانیا با گذار به انرژی سبز

 افزایش بهره‌وری بریتانیا با گذار به انرژی سبز

۴ جولای ۲۰۲۵-© shutterstock/Flystock

محققان دانشگاه اکستر تأثیرات گذار به انرژی کم کربن در بخش برق، حمل و نقل و گرمایش را بر بهره‌وری بریتانیا تجزیه و تحلیل کرده‌اند.

با توجه به اینکه انرژی تجدیدپذیر اکنون در بیشتر نقاط جهان ارزان‌تر از سوخت‌های فسیلی است – و همچنان ارزان‌تر می‌شود – یافته‌ها نشان می‌دهد که این سه صنعت مستقیماً به بهره‌وری بریتانیا سود می‌رسانند.

تیم تحقیقاتی هشدار می‌دهد که این افزایش بهره‌وری به قیمت‌های ارزان‌تر انرژی بستگی دارد که به مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود، نه اینکه توسط شرکت‌های انرژی به عنوان سود حفظ شود.

این مطالعه همزمان با راه‌اندازی سیاست اقلیمی اکستر منتشر شده است، که به سیاست‌گذاران در مورد دستیابی به آینده‌ای کم کربن توصیه می‌کند.

آیا انرژی ارزان‌تر مستقیماً به بهره‌وری بریتانیا سود می‌رساند؟

دکتر ژان فرانسوا مرکور، رئیس سیاست اقلیمی اکستر، توضیح داد: «صنایع برق، حمل و نقل و گرمایش خود منابع اصلی رشد بهره‌وری در بریتانیا نیستند. با این حال، اگر این خدمات انرژی ارزان‌تر شوند، هر بخش دیگری در کل اقتصاد می‌تواند ارزان‌تر فعالیت کند و درآمد خرج نشده را برای چیزهای دیگر آزاد کند و باعث رشد اقتصادی شود.»

دکتر مرکور در مورد اینکه آیا تولید انرژی ارزان‌تر لزوماً منجر به انرژی ارزان‌تر برای مشاغل و خانوارها می‌شود، گفت: «در حال حاضر همیشه اینطور نیست. به عنوان مثال، تا زمانی که از هزینه گاز برای تعیین قیمت برق استفاده می‌شود، مزایای انرژی خورشیدی و بادی ارزان‌تر همچنان به عنوان سود توسط تولیدکنندگان، اپراتور شبکه یا توزیع‌کنندگان برق به دست می‌آید، که سهامداران آنها ممکن است آن را به عنوان ثروت نگه دارند و لزوماً دوباره آن را خرج نکنند.»

مسابقه جهانی برای برداشت منابع انرژی کم کربن

این مطالعه اقتصاد بریتانیا را از اکنون تا سال ۲۰۳۵ تجزیه و تحلیل می‌کند، اما یافته‌ها برای سایر کشورهایی که انرژی قابل توجهی از سوخت‌های فسیلی وارد می‌کنند نیز مرتبط است.

دیمیتری زنگلیس، از دانشگاه کمبریج، گفت: «این مقاله نه تنها برای سیاست‌های اقلیمی، بلکه برای سیاست‌های اقتصادی هوشمند به طور گسترده‌تر، استدلال می‌کند. ما شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهیم که نشان می‌دهد چگونه این یک مسابقه جهانی برای مزیت رقابتی است که اقتصاد بریتانیا نمی‌تواند از آن چشم‌پوشی کند. برای یک واردکننده انرژی مانند بریتانیا، گذار به انرژی پاک یک برد-برد است. حتی صادرکنندگان سوخت فسیلی نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند، اگرچه زمان آن رسیده است که به سرعت تنوع‌بخشی شود.»

چگونه سیاست اقلیمی اکستر می‌تواند به پیمایش گذار سبز کمک کند

سیاست اقلیمی اکستر (ECP) که در دانشگاه اکستر مستقر است، تجزیه و تحلیل اقتصادی مستقلی را برای کمک به دولت‌ها و وزرای دارایی در ایجاد سیاست‌هایی مقاوم، مؤثر و مختص کشور ارائه می‌دهد.

دکتر مرکور اظهار داشت: «برای هر کشور، آینده کم‌کربن متفاوت به نظر می‌رسد و با منابع محلی، واقعیت‌های سیاسی، جزر و مدهای متغیر، بار بدهی، نابرابری‌های موجود و ساختارهای اقتصادی محدود می‌شود. برای پیشرفت، دولت‌ها باید به مدل‌های اقتصادی-آب و هوایی متناسب با منطقه خود و مشکلات خاصی که با آن مواجه هستند، دسترسی داشته باشند تا تجسم کنند که چگونه گزینه‌های مختلف سیاستی می‌توانند در عمل اجرا شوند.»

تیم ECP در به‌کارگیری این مدل‌ها و همکاری با شرکای سیاست‌گذاری بین‌المللی، از جمله دولت بریتانیا، کمیسیون اروپا، وزارت دارایی برزیل و بانک جهانی، تجربه دارد.

آنها با اتخاذ رویکردی مشارکتی و مستقل، می‌توانند با دولت‌ها برای ایجاد مشترک ابزارها و مداخلات سیاستی مورد نیازشان همکاری کنند.

پروفسور لیزا رابرتز، رئیس و معاون دانشگاه اکستر، در پایان گفت: «سیاست اقلیمی اکستر با همکاری سیاست‌گذاران، طراحی سیاست عملی برای کربن‌زدایی مؤثر، تحول اقتصادی و آینده‌ای بدون کربن، منصفانه و انعطاف‌پذیر را ارائه خواهد داد.»

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *