نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

7 خرداد 1404 10:56 ب.ظ

دانشمند چینی ابررایانه در مدار ، خواستار استفاده مشترک از هوش مصنوعی در فضا شد

دانشمند چینی ابررایانه در مدار ، خواستار استفاده مشترک از هوش مصنوعی در فضا شد

وانگ جیان، مدیر آزمایشگاه ژجیانگ و بنیانگذار Alibaba Cloud، در مراسم افتتاحیه Beyond Expo 2025 در ماکائو سخنرانی می کند. – ونسی چنین شانگهای-22 مه 2025

وانگ جیان، محقق مشهور هوش مصنوعی چینی (AI) خواستار ادغام بیشتر این فناوری در اکتشاف فضا شده است، زیرا او دیدگاه خود را در مورد برنامه آزمایشگاه ژجیانگ تحت حمایت دولت برای ساخت یک صورت فلکی محاسباتی متشکل از 1000 ماهواره، طراحی شده برای پردازش داده ها در مدار به جای زیرساخت های زمینی به اشتراک گذاشته است.

وانگ، مدیر آزمایشگاه ژجیانگ و موسس واحد محاسبات ابری هلدینگ علی‌بابا، در جریان یک سخنرانی کلیدی در کنفرانس فناوری Beyond Expo در ماکائو در روز چهارشنبه گفت: «زمان خوبی است که به این فکر کنیم که چگونه می‌توانیم هوش مصنوعی را نه فقط در لپ‌تاپ یا تلفن همراه خود در فضا قرار دهیم.

او گفت: «فضا دوباره به مرزی تبدیل شده است که ما به این فکر کنیم که در 10، 20 یا 50 سال آینده چه کاری می‌توانیم انجام دهیم» و افزود: «ما نمی‌خواهیم هوش مصنوعی در فضا گم شود».

در 14 مه، چین اولین دسته از ماهواره ها را برای صورت فلکی محاسبات فضایی خود با موشک Long March 2D از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان چین به مدار زمین پرتاب کرد. این 12 ماهواره بخشی از صورت فلکی محاسباتی سه بدنه هستند که توسط آزمایشگاه ژجیانگ توسعه داده شده است و مأموریت آن انجام ارتباطات لیزری و مشاهدات نجومی است.

پروژه Three-Body برای اولین بار در نوامبر در کنفرانس جهانی اینترنت در Wuzhen در شرق استان ژجیانگ رونمایی شد و هدف آن ایجاد زیرساخت در فضا برای افزایش کارایی محاسباتی در مقایسه با پردازش داده های مبتنی بر زمین است. هدف نهایی دستیابی به توان محاسباتی 1000 پتافلاپ است که معادل یک کوینتیلیون محاسبه در ثانیه است.آزمایشگاه ژجیانگ قصد دارد با همکاری شرکای جهانی، این صورت فلکی را تا پایان سال جاری به 50 ماهواره افزایش دهد.

وانگ که در سال 2019 به عضویت آکادمی مهندسی چین درآمد، نام پروژه را در سخنرانی خود با عنوان «محاسبات بی پایان، اکتشاف مرزی بی پایان» توضیح داد.

این به “مسئله سه جسم” دانشمند مشهور اسحاق نیوتن اشاره دارد، یک مسئله کلاسیک در فیزیک و ریاضیات که شامل پیش بینی حرکت سه جرم آسمانی است که از طریق گرانش با یکدیگر در تعامل هستند. این اصطلاح الهام بخش یک سه گانه علمی-تخیلی برنده جایزه هوگو بود که توسط نویسنده چینی لیو سیسین نوشته شد و یک سریال درام نتفلیکس را ایجاد کرد که سال گذشته برای اولین بار عرضه شد.

به گفته وانگ که خواستار افزایش همکاری بین‌المللی و بین‌رشته‌ای شد، نام Three-Body نمادی از پیچیدگی‌های موجود در همکاری با نهادهای متعدد است.

وانگ پروژه Three-Body را از شبکه ماهواره ای Starlink اسپیس ایکس با برجسته کردن باز بودن آن متمایز کرد. او گفت ابتکار چین به سازمان های مختلف در سراسر جهان اجازه می دهد تا منابع محاسباتی آن را بسازند و از آن استفاده کنند. وانگ گفت: “ما مطمئن خواهیم شد که با این صورت فلکی، می توانیم ارزش تک تک ماهواره ها را درک کنیم.”

سخنرانی او سیر تکامل فناوری‌های محاسباتی، از رایانه‌های اولیه و رایانش ابری گرفته تا ماهواره‌ها را به‌عنوان «وسایل نقلیه» برای توسعه محاسباتی دنبال کرد.هوش مصنوعی، مراکز داده و واحدهای پردازش گرافیکی پایان فناوری و آنچه ما باید می‌گفتیم، نبودند.

او گفت که ay تنها آغاز یک دوره فناوری جدید بود و نقطه لاگرانژ 5 یا L5 را به عنوان “مکانی بکر برای اکتشاف” معرفی کرد.

در مکانیک سماوی، L5 یکی از پنج نقطه لاگرانژ در مسئله سه جسم محدود است. این یک موقعیت تعادلی پایدار برای یک جسم کوچک است که تحت تأثیر کشش گرانشی دو جسم بزرگتر مانند زمین و خورشید قرار می گیرد.

در طول جلسه پرسش و پاسخ بعدی، وانگ بر اهمیت فناوری‌های مخرب تأکید کرد – نوآوری‌هایی که درک آن‌ها در ابتدا ممکن است دشوار باشد اما در نهایت به دست خواهند آمد. او با اشاره به مورد استارت‌آپ پیشرو در حوزه هوش مصنوعی چینی DeepSeek گفت: «سخت‌ترین چالش‌ها همیشه برای نسل جوان باقی می‌ماند.

وانگ گفت: «من همه را تشویق می‌کنم که به طور مداوم قابلیت‌های مدل‌های هوش مصنوعی را بدون نگرانی در مورد قابلیت‌ها و محدودیت‌های فوری کشف کنند. این تنها راه رو به جلو است.»

https://www.scmp.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *