
جسیکا برن در 24 آوریل 2018
تجزیه و تحلیل SWOT یک ابزار قدرتمند برای توسعه استراتژی های تجاری برای شرکت های تازه تاسیس و همچنین برای شرکت های موجود است. این چارچوب ساده برای ارزیابی موقعیت یک شرکت در بازار رقابتی استفاده می شود. تجزیه و تحلیل SWOT پلت فرم نوآوری باز Innocentive می تواند شرکت را به سمت ایجاد استراتژی های تجاری موثر و عاقلانه سوق دهد.
SWOT مخفف عبارت های زیر است :
- نقاط قوت
- نقاط ضعف
- فرصت ها
- تهدیدات
تجزیه و تحلیل محیط داخلی می تواند به سازمان کمک کند تا نقاط قوت و ضعف اصلی خود را شناسایی کند. در حالی که تجزیه و تحلیل محیط خارجی می تواند به سازمان کمک کند تا فرصت ها و تهدیدهایی را شناسایی کند که باید برای اطمینان از بقای بلندمدت کسب و کار در نظر گرفته شود. پلتفرم نوآوری باز Innocentive میتواند نقاط قوت و ضعف خود را تطبیق داده و کنترل کند (عوامل داخلی)، اما نمیتواند عوامل خارجی (فرصتها و تهدیدها) را کنترل کند:
- برخی از نمونههایی از عوامل داخلی (نقاط قوت/ ضعف) عبارتند از: شایستگیهای رهبری، حقوق مالکیت معنوی، مزایای مکانی و حضور جغرافیایی.
- چند نمونه از عوامل خارجی (فرصت ها/تهدیدها) عبارتند از: تغییر ذائقه و علایق مشتریان، روندهای رقابتی، تورم و رشد جمعیت.
پلتفرم نوآوری باز Innocentive میتواند از ماتریس SWOT برای بهرهبرداری از فرصتها و به حداقل رساندن تهدیدها با استفاده از نقاط قوت و غلبه بر نقاط ضعف خود استفاده کند. معمولاً به صورت گرید دو در دو ارائه می شود. این چارچوب مبتنی بر توسعه چهار نوع استراتژی است، از جمله:
- استفاده از نقاط قوت برای بهره برداری از فرصت های خارجی.
- غلبه بر نقاط ضعف برای بهره برداری از فرصت های بیرونی.
- استفاده از نقاط قوت برای به حداقل رساندن تهدیدها.
- غلبه بر نقاط ضعف برای به حداقل رساندن تهدیدات.
چگونه تحلیل SWOT انجام دهیم؟
تحلیل SWOT یک رویکرد ذهنی است و هیچ راه استانداردی برای انجام تحلیل وجود ندارد. معمولاً تجزیه و تحلیل SWOT شامل سه مرحله است که در زیر آورده شده است:
- مرحله اول شامل جمع آوری افراد مناسب برای گرفتن ورودی از آنها است. افراد مناسب ممکن است از میان کارکنان، مدیران، مشتریان و سایر ذینفعان مهم که اطلاعات دقیقی از محیط داخلی و/یا بیرونی سازمان دارند، مشارکت داشته باشند.
- مرحله دوم شامل ترتیب دادن جلسه طوفان فکری با افراد شناسایی شده و درخواست از آنها برای شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها است. بهتر است تیم های کوچک تشکیل دهید و از همه اعضای تیم بخواهید که لیست ها را به صورت جداگانه تهیه کنند.
- پس از به دست آوردن اطلاعات و فهرست طولانی از عوامل داخلی و خارجی شناسایی شده، پر کردن شکاف ها، اجتناب از تکرار و ارائه توضیحات اضافی در صورت لزوم بسیار مهم است.
تجزیه و تحلیل SWOT از پلتفرم نوآوری باز
تجزیه و تحلیل SWOT از پلتفرم نوآوری باز Innocentive می تواند برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک مهم و دستیابی به اهداف تجاری باشد. چهار مؤلفه تحلیل SWOT پلتفرم نوآوری باز Innocentive در زیر آورده شده است.
نقاط قوت پلتفرم نوآوری باز Innocentive اولین عنصر ماتریس SWOT است.
- حضور جغرافیایی در مناطق مختلف می تواند به عنوان یکی از نقاط قوت اصلی سازمان عمل کند. دسترسی کسب و کار به بازار هدف را تعیین می کند و دسترسی آسان را تضمین می کند.
- سبد محصولات گسترده می تواند به سازمان اجازه دهد تا پایگاه مشتری را گسترش دهد و زیان های یک دسته محصول را با مزایای به دست آمده از دسته دیگر جبران کند.
- حضور آنلاین قوی در سایتهای مختلف شبکههای اجتماعی و مدیریت کارآمد رسانههای اجتماعی میتواند تأثیر e-WOM مثبت را افزایش دهد و روابط قوی با مشتریان ایجاد کند.
- موقعیت مالی و سلامت قوی می تواند به شرکت اجازه دهد تا سرمایه گذاری بیشتری انجام دهد.
- دسترسی به تامین کنندگانی که مواد خام را با هزینه کمتر ارائه می کنند، می تواند کارایی کلی کسب و کار را بهبود بخشد.
- مزیت موقعیت مکانی می تواند موقعیت رقابتی شرکت را به طرق مختلف بهبود بخشد، مانند هزینه کمتر، دسترسی بهتر یا بهبود تصویر برند.
- زیرساختهای فناوری اطلاعات به خوبی توسعهیافته و یکپارچه میتوانند کارایی عملیاتی را بهبود بخشند و دانش آخرین روندهای بازار را افزایش دهند.
- سرمایه انسانی شایسته و متعهد می تواند به عنوان منبع قدرتمندی از مزیت رقابتی عمل کند، به ویژه زمانی که تجارت ماهیتاً خدمات گرا باشد.
- کیفیت بالای محصول وفاداری به برند را افزایش می دهد و عملکرد پلت فرم نوآوری باز Innocentive را در بازار رقابتی بهبود می بخشد.
- تنوع محیط کار همچنین می تواند به عنوان یک نقطه قوت تجاری اصلی عمل کند، به ویژه زمانی که سازمان قصد دارد در سطح بین المللی فعالیت کند.
- یکپارچهسازی افقی و/یا عمودی میتواند کنترل را بر کل زنجیره ارزش افزایش دهد، منجر به بهبود دسترسی به مواد خام و تحویل سریع محصول به مشتری نهایی شود.
- یک سازمان ممکن است دارای حقوق مالکیت معنوی متفاوتی باشد که می تواند محصولات ارائه شده را منحصر به فرد و منحصر به فرد کند و تقلید از رقبا را دشوار کند.
نقاط ضعف پلتفرم نوآوری باز Innocentive دومین عنصر ماتریس SWOT است.
- این سازمان می تواند انتقاد طرفداران محیط زیست را به دلیل شیوه های ضعیف مدیریت ضایعات و ناتوانی در ادغام پایداری در عملیات تجاری جلب کند.
- ممکن است شرکت به دلیل شیوه های ضعیف مدیریت موجودی، کارایی خود را از دست بدهد.
- کمبود نقدینگی یا داراییهای جاری ناکافی بر وضعیت نقدینگی تأثیر منفی میگذارد و به عملکرد کلی تجاری آسیب میزند.
- بودجه ناکافی برای فعالیت های بازاریابی و ترویج، توانایی شرکت ها را برای گسترش پایگاه مشتری و تشویق به خرید مجدد تضعیف می کند.
- هزینه های کمتر در فعالیت های تحقیق و توسعه می تواند عملکرد شرکت را به دلیل دانش ضعیف بازار محلی/بین المللی تضعیف کند.
- ناتوانی در درک نیازها و انتظارات مشتریان منجر به یک فرآیند تصمیم گیری استراتژیک ناکارآمد می شود. با این ضعف، سازمان ممکن است نتواند زمینه های بالقوه جستجوی بهبود در ترکیب محصول/خدمت را شناسایی کند.
- قیمتهایی که کسبوکار در نظر میگیرد ممکن است در مقایسه با ویژگیهای محصول/خدمات موجه تلقی نشود. این نشان دهنده نیاز به تجدید نظر در استراتژی قیمت گذاری است.
- خدمات ضعیف به مشتری (مانند رسیدگی ناکارآمد به شکایات مشتری) می تواند باعث ایجاد تبلیغات شفاهی منفی در مورد تجارت شود و بر رشد کسب و کار تأثیر بگذارد.
- تصمیمگیری در پلتفرم نوآوری باز Innocentive زمان زیادی میبرد و باعث تاخیرهای پرهزینه در معرفی محصولات جدید در بازار میشود.
- شیوههای ضعیف مدیریت پروژه میتواند توانایی سازمان را برای افتتاح موفقیتآمیز شعب جدید یا گسترش خط تولید تضعیف کند.
- عدم تعهد سازمانی و جابجایی بالای کارکنان می تواند هزینه های استخدام را افزایش داده و بهره وری سازمان را کاهش دهد.
- استرس شغلی زیاد و در نتیجه روحیه پایین کارگران باعث می شود نیروی کار بازدهی کمتری داشته باشد.
- ناهماهنگی بین سبک رهبری سازمان و اهداف استراتژیک اصلی آن می تواند سازمان تجاری را بی جهت کند.
- فرهنگ سازمانی نیز زمانی که با اهداف استراتژیک/تجاری همسو نباشد به یک ضعف داخلی بزرگ تبدیل می شود. به عنوان مثال، هدف استراتژیک اصلی سازمان تجاری منتخب، عرضه محصولات نوآورانه و جدید در بازار است. اما یک نگرش ریسک گریزی در فرهنگ سازمانی حاکم است که کارکنان را از تفکر خلاق منصرف می کند.
فرصت های پلتفرم نوآوری باز Innocentive در ستون سوم ماتریس SWOT قرار می گیرد. پلتفرم نوآوری باز بی گناه. این سازمان در حال حاضر فرصت های زیر را در بازار دارد:
- رشد تصاعدی در جمعیت، و به ویژه در بخشهای مشتریان موجود یا بالقوه، یک فرصت رشد عالی برای سازمان تجاری است.
- تغییر نیازها، سلایق و ترجیحات مشتری می تواند به عنوان یک فرصت عمل کند در صورتی که سازمان تجاری از دانش بازار خوبی برخوردار باشد.
- توسعه فن آوری های جدید برای کمک به فرآیند تولید و تحویل محصول/خدمات می تواند برای جاسازی نوآوری در عملیات تجاری مورد سوء استفاده قرار گیرد. ادغام فناوری پیشرفته می تواند هزینه ها را کاهش دهد، کارایی را بهبود بخشد و منجر به معرفی سریع محصولات نوآورانه شود.
- افزایش درآمد قابل تصرف مشتریان و افزایش پایگاه مشتریان مرفه را می توان به عنوان فرصتی برای معرفی محصولات پیشرفته تر مورد استفاده قرار داد.
- کاهش نرخ بهره، جمع آوری وجوه و تامین مالی با هزینه کمتر را برای سازمان تجاری آسان تر می کند.
- مشتریان ممکن است محصولات/خدمات جدید و خلاقانه را در نتیجه تغییر سلیقه ترجیح دهند.
- ظهور تجارت الکترونیک و بازاریابی رسانه های اجتماعی به عنوان یک روند می تواند فرصتی عالی برای پلتفرم نوآوری باز Innocentive باشد، اگر بتواند حضور آنلاین قوی در سایت های مختلف شبکه های اجتماعی را تضمین کند.
- ظهور بخشهای جدید بازار و جایگاههای جدید فرصتهای توسعه تجارت و خط تولید را فراهم میکند.
- کاهش مرزها و افزایش پیوستگی جهانی به سازمان اجازه می دهد تا وارد بازار بین المللی شود. پایگاه مشتریان پراکنده جغرافیایی و افزایش سودآوری را هدف قرار دهید.
- یارانه های ارائه شده توسط دولت و سایر سیاست ها برای دوستی بیشتر فضای کسب و کار یک نکته مثبت است
عامل محیطی خارجی برای پلتفرم نوآوری باز Innocentive.
بهبود در شیوه زندگی و استانداردها به معنای مصرف بیشتر کالاها و خدمات مصرفی و فرصت های بیشتر برای تشویق خرید است.پلتفرم نوآوری باز Innocentive می تواند عملکرد خود را با بهره برداری از فرصت های ذکر شده بهبود بخشد. با این حال، باید تهدیدهای ارائه شده در بخش بعدی را نیز بشناسد.
تهدیدات پلتفرم نوآوری باز
تهدیدات پلتفرم نوآوری باز Innocentive وارد ستون چهارم ماتریس SWOT می شود. پلتفرم نوآوری باز بی گناه. علاوه بر فرصتهای متفاوتی که محیط کسبوکار خارجی ارائه میکند، سازمان با تهدیداتی نیز مواجه است که در زیر ارائه میشود:
- تغییر چارچوب نظارتی و معرفی مقررات سختگیرانهتر، تهدیدی بزرگ برای پلتفرم نوآوری باز Innocentive ایجاد میکند. انطباق با استانداردهای قانونی را برای سازمان تجاری پیچیده تر و چالش برانگیزتر می کند. ناتوانی در انطباق با مقررات تغییر یافته خطر طرح دعاوی حقوقی گران قیمت را افزایش می دهد.
- کمبود نیروی کار ماهر در بازار می تواند جذب استعدادها با مجموعه مهارت های مناسب را برای سازمان دشوار کند.
- افزایش تعداد رقبای مستقیم و/یا غیرمستقیم بر توانایی سازمان برای حفظ و گسترش پایگاه مشتری تأثیر می گذارد.
- شرایط اقتصادی رو به وخامت زمانی بر عملکرد کسب و کار تأثیر می گذارد که مستقیماً بر الگوهای هزینه و قدرت خرید مشتریان تأثیر بگذارد.
- افزایش تورم هزینه تولید را افزایش می دهد و سودآوری کسب و کار را تحت تاثیر قرار می دهد.
- روند رو به رشد پایداری زیست محیطی زمانی به عنوان یک تهدید بزرگ عمل می کند که محصولات/خدمات ارائه شده سازگار با محیط زیست نباشند. این امر تبلیغات و انتقادات منفی را از طرف محیط بانان می گیرد و بر تصویر برند در بازار رقابتی تأثیر می گذارد.
- جهانی شدن سازمان را به عبور از مرزهای ملی و مقابله با تنوع فرهنگی سوق می دهد که اگر سازمان فاقد هوش فرهنگی باشد، ممکن است تأثیر مخربی داشته باشد.
تجزیه و تحلیل SWOT پلتفرم نوآوری باز Innocentive به پلتفرم نوآوری باز Innocentive نیاز دارد تا بین تهدیدهایی که پیامدهای کوتاه مدت یا بلندمدت دارند تمایز قائل شود. تهدیدات با پیامدهای فوری باید بر اساس اولویت مورد بررسی قرار گیرند تا از هر گونه آسیب احتمالی جلوگیری شود. در حالی که تهدیدات با پیامدهای بلندمدت را می توان پس از پرداختن به عوامل تهدید کننده فوری مقابله کرد.
مزایا و محدودیت های تجزیه و تحلیل SWOT برای پلتفرم نوآوری باز Innocentive
تجزیه و تحلیل دقیق SWOT می تواند به پلتفرم نوآوری باز Innocentive کمک کند تا از فرصت ها با استفاده از نقاط قوت داخلی سریعتر از رقبا استفاده کند. تجزیه و تحلیل SWOT مزایای مختلفی را برای پلتفرم نوآوری باز Innocentive ارائه می دهد که در زیر توضیح داده شده است:
- می تواند اطلاعات مفیدی را برای توسعه استراتژی های تجاری عاقلانه ارائه دهد.
- این پلتفرم نوآوری باز Innocentive را قادر میسازد تا نقاط قوت خود را به حداکثر برساند، بر نقاط ضعف غلبه کند، تهدیدها را کاهش دهد و از فرصتها استفاده کند.
- پلتفرم نوآوری باز Innocentive می تواند شایستگی های اصلی را شناسایی کند، پیش بینی های بازار را انجام دهد و برنامه ریزی آینده را انجام دهد.
با این حال، تجزیه و تحلیل SWOT پلت فرم نوآوری باز Innocentive دارای محدودیت های خاصی است که شرکت باید برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود در نظر بگیرد.
- گاهی اوقات، تشخیص تفاوت بین فرصت ها و تهدیدها دشوار است، زیرا اگر شرکت نتواند به موقع از آن بهره برداری کند، همان فرصت می تواند به عنوان یک تهدید بزرگ عمل کند.
- فرآیند شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها را بیش از حد ساده می کند. فاکتورهای شناسایی شده بر اساس اهمیت و فوریت آنها رتبه بندی نشده اند، به همین دلیل SWOT اطلاعات محدودی را ارائه می دهد.
- وابستگی متقابل پیچیده بین عوامل محیطی داخلی (نقاط قوت / ضعف) و خارجی (فرصت ها / تهدیدها) تجزیه و تحلیل را دشوارتر می کند.
- تجزیه و تحلیل SWOT ماهیت پویا یک محیط به سرعت در حال تغییر را در نظر نمی گیرد.
- تجزیه و تحلیل SWOT راه حل یا استراتژی های جایگزین ارائه نمی دهد.
- شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها حجم زیادی از اطلاعات را تولید می کند که ممکن است فقط در حد محدودی مفید باشد.
محدودیت های فوق الذکر تجزیه و تحلیل SWOT برای پلتفرم نوآوری باز بی گناه، نیاز به اتخاذ یک دیدگاه کل نگر را نشان می دهد. شناخت و درک این محدودیت ها می تواند فرآیند تصمیم گیری استراتژیک را بیشتر بهبود بخشد.
تجزیه و تحلیل SWOT وزنی
- رویکرد وزنی به تحلیل SWOT پلتفرم نوآوری باز Innocentive برای تعیین وزنها پس از شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها استفاده میشود.
- تصمیم گیری بر اساس تحلیل SWOT وزنی می تواند رقابت استراتژیک پلتفرم نوآوری باز Innocentive را تقویت کند و به سمت تجزیه و تحلیل استراتژیک آموزنده تر هدایت شود.
- وزن ها با در نظر گرفتن احتمال وقوع، شدت و تاثیر بر محیط تعیین می شوند.
تخصیص وزن به پلتفرم نوآوری باز Innocentive اجازه می دهد تا تعیین کند که کدام مناطق باید متمرکز شوند، کدام مناطق را می توان برای کوتاه مدت اجتناب کرد و کدام مناطق را می توان برای طولانی مدت به دلیل اهمیت کم اجتناب کرد.
اگرچه تحلیل SWOT وزنی رویکرد بهتری نسبت به تحلیل SWOT بدون وزن است. با این حال، تجزیه و تحلیل SWOT وزنی نیز بدون محدودیت نیست. به عنوان مثال، این رویکرد یک نمای کلی از اینکه چگونه عوامل محیطی داخلی و خارجی به طور جمعی بر تجارت در کوتاه مدت و بلندمدت تأثیر میگذارند، ارائه نمیکند.