نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

13 تیر 1404 5:34 ب.ظ

۸۳ درصد از کودکان ۵ ساله در طول زندگی خود در معرض گرمای شدید «بی‌سابقه» قرار خواهند گرفت

۸۳ درصد از کودکان ۵ ساله در طول زندگی خود در معرض گرمای شدید «بی‌سابقه» قرار خواهند گرفت

نوشته یورونیوز گرین-کپی‌رایت عکس از AP/راجش کومار سینگ -۷/۰۵/۲۰۲۵ 

حدود ۱۰۰ میلیون از ۱۲۰ میلیون کودک تخمینی متولد شده در سال ۲۰۲۰، تحت برنامه‌های اقلیمی فعلی جهان، با قرار گرفتن در معرض گرمای شدید «بی‌سابقه» مواجه هستند.این بر اساس گزارش جدیدی از موسسه خیریه بین‌المللی «نجات کودکان» است که نشان می‌دهد پایبندی به هدف توافق‌شده جهانی برای افزایش ۱.۵ درجه سانتیگرادی دما نسبت به سطوح پیش از صنعتی شدن، چه تفاوت بزرگی می‌تواند ایجاد کند.

تقریباً ده سال پس از آنکه توافق‌نامه پاریس این هدف را تعیین کرد، سیاست‌های اقلیمی کشورها ما را در مسیر گرمایش ۲.۷ درجه سانتیگراد قرار داد. از آنجایی که حتی این تعهدات نیز محقق نمی‌شوند، جهان در حال حاضر در مسیر افزایش حدود ۳.۱ درجه سانتیگرادی دما قرار دارد.

اینگر اشینگ، مدیرعامل موسسه بین‌المللی «نجات کودکان»، می‌گوید: «در سراسر جهان، کودکان مجبورند بار بحرانی را که مسئول آن نیستند، تحمل کنند. گرمای خطرناکی که سلامت و یادگیری آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد؛ طوفان‌هایی که خانه‌ها و مدارس آنها را در هم می‌کوبد؛ خشکسالی‌های خزنده‌ای که محصولات کشاورزی را از بین می‌برد و آنچه در بشقاب آنهاست را کاهش می‌دهد.در میان این طبل روزانه فجایع، کودکان از ما التماس می‌کنند که خاموش نشویم.»

این گزارش که امروز توسط این موسسه خیریه و محققان دانشگاه وریج بروکسل (VUB) منتشر شد، نشان می‌دهد که رسیدن به ۱.۵ درجه سانتیگراد، تعداد کودکان پنج ساله امروزی که تحت تأثیر گرمای شدید قرار گرفته‌اند را به ۶۲ میلیون نفر کاهش می‌دهد – اختلافی ۳۸ میلیونی. این تقریباً یک سوم کودکان پنج ساله است.

گرمایش جهانی چگونه بر کودکان تأثیر خواهد گذاشت؟

موج گرما با افزایش خطرات کم‌آبی بدن، بیماری‌های تنفسی و در نهایت مرگ و میر، به طور نامتناسبی بر سلامت کودکان خردسال تأثیر می‌گذارد.گرمای شدید همچنین دسترسی به غذا و آب تمیز را مختل می‌کند و مدارس را مجبور به تعطیلی می‌کند – همانطور که اوایل امسال پس از اینکه برخی از دانش‌آموزان پشت میزهایشان از حال رفتند، به مدت دو هفته در سودان جنوبی رخ داد.

طبق تعهدات فعلی سیاست ملی آب و هوا – که افزایش دمای ۲.۷ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ را پیش‌بینی می‌کند – حتی بزرگسالانی که در سال ۱۹۶۰ متولد شده‌اند، در طول زندگی خود در قاره آمریکا، آفریقا، خاورمیانه و استرالیا با موج گرمای بی‌سابقه‌ای مواجه خواهند شد.کودکانی که در تمام مناطق جهان متولد شده‌اند، در سال ۲۰۲۰ با موج‌های گرمایی بی‌سابقه‌ای روبرو خواهد شد.

محققان، مواجهه «بی‌سابقه» را به عنوان تجربه شرایط آب و هوایی نامساعد تعریف کردند که در جهانی بدون تغییرات اقلیمی ناشی از انسان، احتمال تجربه آن در طول زندگی یک نفر کمتر از ۱ در ۱۰۰۰۰ خواهد بود.

رسیدن به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد، میلیون‌ها کودک متولد ۲۰۲۰ را از شدیدترین تأثیرات سایر بلایای مرتبط با آب و هوا، از جمله از بین رفتن محصولات کشاورزی، سیل، طوفان‌های گرمسیری، خشکسالی و آتش‌سوزی‌های جنگلی، محافظت می‌کند.

کودکان در مورد بحران آب و هوا چه می‌گویند؟

دنیس ۱۶ ساله (اسم واقعی او نیست) و خانواده‌اش سال گذشته هنگامی که بدترین سیل ۸۰ سال اخیر برزیل رخ داد و جامعه آنها را ویران کرد، مجبور به ترک خانه خود در برزیل شدند.خانه آنها، از جمله اتاق خواب دنیس، به شدت آسیب دید و او تقریباً دو ماه از مدرسه دور ماند.

دنیس می‌گوید: «این [سیل] واقعاً از نظر ذهنی و تحصیلی روی من تأثیر گذاشت. جبران تمام نمراتم برای قبولی در دبیرستان واقعاً سخت بود، مخصوصاً در یک مدرسه دولتی. این موضوع تأثیر زیادی روی تکالیف مدرسه‌ام گذاشت. نمراتم بعد از سیل به طور قابل توجهی کاهش یافت.»

به ناچار، کودکانی که تحت تأثیر نابرابری قرار دارند و کودکانی که در کشورهای با درآمد پایین و متوسط ​​هستند، بیشترین آسیب را از تغییرات شدید آب و هوایی می‌بینند. خانواده‌های آنها کمتر قادر به مقابله با شوک‌های آب و هوایی هستند و در حال حاضر در معرض خطر بیشتری از بیماری‌های ناشی از ناقلین و آب، گرسنگی و سوء تغذیه قرار دارند.

هاروکا، که او هم ۱۶ ساله است، اهل وانواتو است که اخیراً سه نوع از شدیدترین طوفان‌ها را تنها در یک سال تجربه کرده است.او می‌گوید: «طوفان‌ها ترسناک هستند. برای من، آنها هر سال خانه‌ام را ویران می‌کنند – ما حتی زحمت تعمیر سقف را هم به خودمان نمی‌دهیم. در چند سال گذشته، شاهد تخریب بی‌وقفه و بازسازی مداوم بوده‌ام. این چرخه به ظاهر بی‌پایان به واقعیت ما تبدیل شده است و اکثر مردم حتی نمی‌دانند که این فقط طبیعت نیست که کار خود را انجام می‌دهد، بلکه این ما هستیم که بار بحرانی را که خودمان باعث آن نبوده‌ایم، به دوش می‌کشیم.»

این گزارش نشان می‌دهد که اگر جهان بتواند افزایش دمای جهانی را به ۱.۵ درجه سانتیگراد به جای ۲.۷ درجه سانتیگراد محدود کند، حدود پنج میلیون کودک متولد شده در سال ۲۰۲۰ از قرار گرفتن در معرض طوفان‌های گرمسیری که به طور بی‌سابقه‌ای در تمام طول عمرشان رخ می‌دهد، در امان خواهند ماند.

تعداد مشابهی نیز از قرار گرفتن در معرض سیل رودخانه‌ها که به طور بی‌سابقه‌ای در تمام طول عمرشان رخ می‌دهد، جلوگیری خواهند کرد.

اینگرسن می‌گوید: «این تحقیقات جدید نشان می‌دهد که هنوز امیدی وجود دارد، اما تنها در صورتی که به سرعت و با جدیت برای محدود کردن دمای گرمایش به ۱.۵ درجه سانتیگراد اقدام کنیم و واقعاً کودکان را در هر سطحی در مرکز و محور پاسخ خود به تغییرات اقلیمی قرار دهیم.»

اساساً، این موسسه خیریه خواستار حذف سریع سوخت‌های فسیلی است و کشورهای پردرآمد و با انتشار بالای گازهای گلخانه‌ای در این مسیر پیشرو هستند.همچنین می‌خواهد شاهد تغییر اساسی در تأمین بودجه سازگاری و جبران خسارت باشد، با تأمین مالی جدید اقلیمی که خدمات حیاتی کودکان – مانند بهداشت و تغذیه، آب، فاضلاب و بهداشت (WASH)، آموزش، حمایت از کودکان و حمایت اجتماعی – را در اولویت قرار می‌دهد.

سازمان «نجات کودکان» اضافه می‌کند که کودکان باید در برنامه‌های بین‌المللی اقلیمی، از جمله در طرح‌های جدید «مشارکت‌های ملی تعیین‌شده» (NDC) که قرار بود امسال ارائه شوند، در مرکز توجه قرار گیرند.

https://www.euronews.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *