نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

7 اردیبهشت 1404 3:24 ب.ظ

حذف سوخت‌های فسیلی امنیت انرژی را برای بیشتر کشورها بهبود می‌بخشد

حذف سوخت‌های فسیلی امنیت انرژی را برای بیشتر کشورها بهبود می‌بخشد

توسط ربکا آن هیوز -10/04/2025 – خطرات مرتبط با تجارت برای امنیت انرژی در سناریوهای صفر خالص به طور متوسط ​​19 درصد کاهش می یابد.

بر اساس یک مطالعه جدید، چرخش از سوخت های فسیلی به انرژی پاک تا سال 2060، امنیت انرژی را بهبود می بخشد و خطرات تجاری را برای اکثر کشورها کاهش می دهد.لیتیوم، نیکل، کبالت، مس، و مواد معدنی خاکی کمیاب از جمله مواد ارزشمند برای کشورها و شرکت‌هایی هستند که برای تامین منابع برای سیستم‌های انرژی با انتشار صفر تلاش می‌کنند.برخلاف سوخت‌های فسیلی، ذخایر طبیعی این مواد بیشتر در جنوب جهانی متمرکز است.

بر اساس پژوهشی که در مجله Nature Climate Change منتشر شده است، عجله برای تهیه این منابع کلیدی می‌تواند به معنای به هم ریختن ژئوپلیتیک انرژی و تجارت جهانی باشد.

استیو دیویس، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد علوم سیستم زمین در دانشکده پایداری استنفورد دوئر، می‌گوید: «بیشتر مردم بر روی چیزهای جدیدی تمرکز می‌کنند که می‌تواند یک مشکل باشد و واقعاً مزایای امنیتی دور شدن از سوخت‌های فسیلی را در نظر نمی‌گیرند.

برای اکثر کشورهایی که در آینده دارای سیستم انتشار خالص صفر هستند، مبادله با کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی و افزایش وابستگی به این مواد جدید در واقع یک پیروزی برای امنیت انرژی است.

دانشمندان پشت این مطالعه، آسیب‌پذیری‌های جدید بالقوه هر کشور را تحت کربن‌زدایی در مقایسه با آسیب‌پذیری‌های مرتبط با اتکای مداوم به سوخت‌های فسیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این شامل ایجاد پایگاه داده ای از کشورهای دارای ذخایر نفت، گاز، زغال سنگ، اورانیوم، سوخت های زیستی و هر یک از 16 ماده ای است که برای فناوری های انرژی پاک حیاتی هستند، همراه با نحوه تجارت این منابع بین کشورها.

محققان محاسبه کردند که چه مقدار از این منابع برای برآوردن تقاضای انرژی در هر یک از 236 کشور در 1092 سناریو مختلف برای رسیدن به انتشار خالص کربن در سطح جهان تا سال 2060 مورد نیاز است.سناریوهای احتمالی شامل وابستگی بیشتر به انرژی هسته ای، به عنوان مثال، یا ترکیب بیشتر انرژی خورشیدی یا بادی بود.

آنها سپس «شاخص ریسک تجاری» را بر اساس در دسترس بودن ذخایر انرژی داخلی، سهم تقاضا برای سوخت یا ماده معینی که با واردات تامین می‌شد، ارزش اقتصادی واردات و معیاری از تمرکز بازار ایجاد کردند که به طور گسترده برای تعیین کمیت امنیت انرژی استفاده می‌شود.

بیشتر کشورها از کاهش عمیق‌تر اتکا به سوخت‌های فسیلی سود می‌برند

محققان دریافتند که اگر همه کشورها شبکه های فعلی خود را حفظ کنند، خطرات مرتبط با تجارت برای امنیت انرژی در سناریوهای صفر خالص به طور متوسط ​​19 درصد کاهش می یابد.اگر کشورها شبکه های خود را گسترش دهند و با همه صاحبان منابع تجارت کنند، ریسک تجاری به طور متوسط ​​به نصف کاهش می یابد.

کاهش نیاز به مواد اولیه وارداتی – چه با ماندگاری بیشتر فناوری‌ها، افزایش بازیافت یا توسعه طرح‌های کم‌مصرف مواد – راه دیگری برای کشورهای فقیر معدنی برای به حداقل رساندن خطرات تجاری و در عین حال حذف سوخت‌های فسیلی است.

بر اساس این مطالعه، اگر نرخ بازیافت ناچیز امروزی برای مواد معدنی حیاتی مانند لیتیوم، نیکل و ایندیم چهار برابر شود، خطرات تجاری به طور متوسط ​​17 درصد کاهش می یابد.

نویسندگان می گویند، نکته کلیدی این است که از قرار دادن تمام تخم مرغ های خود در یک سبد خودداری کنید.

دیویس گفت: “اگر بخش بزرگی از آنچه را که نیاز دارید وارد می کنید، این یک آسیب پذیری است. اگر همه آن ها از یک طرف دیگر باشد، خطر زیادی وجود دارد که برخی بلایای طبیعی یا درگیری های ژئوپلیتیکی این عرضه را مختل کنند.” “شما می خواهید واردات را از میان منابع متعددی که می توانید متنوع کنید.”

با این حال، مزایای امنیتی تنوع محدودیت هایی دارد. نتایج مطالعه نشان می دهد که حفظ سوخت های فسیلی در ترکیب به طور کلی امنیت انرژی کشورها را کاهش می دهد.

نویسندگان نتیجه می‌گیرند: «این در نهایت دلگرم‌کننده است که ریسک‌های تجاری بیشتر کشورها در سناریوهای صفر خالص کاهش می‌یابد، و این که بیشترین پیشرفت‌ها اغلب در کشورهایی اتفاق می‌افتد که وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی به شدت کاهش می‌دهند».

https://www.euronews.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *