
8 آوریل 2025-© shutterstock/Black Salmon
گزارش جدیدی که تحقیقات و نوآوری های مورد نیاز برای حمایت از بریتانیا در مسیر سازگاری با آب و هوا را شناسایی می کند، منتشر شده است.چارچوب پژوهشی و نوآوری سازگاری با اقلیم (CARIF) که توسط دفتر دولتی علوم و وزارت محیط زیست، غذا و امور روستایی تهیه شده است، تحقیقات و نوآوری های مورد نیاز در مورد سازگاری آب و هوا را مشخص می کند.
CARIF طراحی شده است تا همکاری دولت، صنعت و جوامع تحقیقاتی را برای مقابله با چالشهایی که در زمینه سازگاری با تغییرات آب و هوایی با آن روبرو هستیم، آسانتر کند.
چارچوب جدید اولین بار است که نیازهای تحقیقاتی بریتانیا در سراسر دولت و بخشها در یک مکان گرد هم آمده است.
ما در حال حاضر شاهد تأثیرات شدید آب و هوا در سراسر جهان به عنوان پیامد گرمایش جهانی هستیم، با افزایش مشاهده شده در فراوانی و شدت امواج گرما، خشکسالی، آتشسوزیهای جنگلی و رویدادهای باران شدید که منجر به سیل میشود.علاوه بر این، اقیانوسها در حال گرم شدن هستند و یخچالهای طبیعی و صفحات یخی در حال ذوب شدن هستند و باعث میشوند که سطح دریاها با سرعت فزایندهای بالا برود. شواهد علمی به طور فزاینده ای واضح است که تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان، احتمال بسیاری از رویدادهای شدید آب و هوایی را در سراسر جهان افزایش داده است.
تأثیر افزایش دمای جهانی نیز مستقیماً در بریتانیا تجربه می شود. در ژوئیه 2022، رکوردهای دما در سراسر بریتانیا با بالاترین رکورد 40.3 درجه سانتیگراد در Coningsby، Lincolnshire ثبت شد. در آب و هوای بدون تأثیر انسان، تقریباً غیرممکن است که درجه حرارت در انگلستان به سطوح 40 درجه سانتیگراد و بالاتر برسد.
پیشبینیهای اقلیمی بریتانیا به ما میگویند که بریتانیا در آینده با افزایش فراوانی و شدت جا های گرم به گرم شدن ادامه خواهد داد. احتمال بیش از 40 درجه سانتیگراد در جایی در بریتانیا در یک سال مشخص در حال افزایش است و چنین رویدادهای شدید ممکن است هر چند سال یک بار در آب و هوای 2100 تحت سناریوی انتشار بالا رخ دهد.
این چارچوب تحقیق و نوآوری سازگاری با اقلیم، تحقیقات و نوآوری های مورد نیاز برای رسیدگی به خطرات و حمایت از طرح های سازگاری آب و هوا در سراسر دولت و بخش های بریتانیا را تشریح می کند.اما هاردی وزیر محیط زیست توضیح داد: «ما در حال حاضر شاهد تأثیر تغییرات آب و هوا و آب و هوای شدید بر زندگی مردم هستیم، از اختلال در حمل و نقل گرفته تا سیل در خانه های مردم.به همین دلیل است که در کنار تحقیقات خود در مورد سازگاری با آب و هوا، در حال بررسی این موضوع هستیم که چگونه میتوانیم اهداف قویتری را برای پیشبرد اقدامات برای افزایش آمادگی خود برای تأثیرات تغییرات آب و هوایی تا برنامه ملی سازگاری بعدی در سال 2028 تعیین کنیم.»
این چارچوب چالشهای R&I را در 11 بخش بر اساس چارچوب نظارتی CCRA3 تعیین میکند که عبارتند از:
طبیعت
زمین کار و دریا
امنیت غذایی
تامین آب
انرژی
مخابرات
حمل و نقل
شهرها
ساختمان ها
سلامتی
تجارت و امور مالی
چارچوب همچنین مسائل بین بخشی و سیستمی و پیوندهای بین بخش ها را مشخص می کند. در نهایت، سرمایهگذاری برای توسعه راهحلهای انطباق و مکانیسمهای سیاستی لازم است تا اطمینان حاصل شود که بریتانیا به طور مؤثر و عادلانه با تغییرات آب و هوایی سازگار میشود.
چالش های تحقیق و نوآوری بخشی
نیازهای تحقیق و نوآوری شناسایی شده برای هر بخش در سه حوزه چالشی طبقه بندی می شوند.
ارزیابی ریسک: این به شواهد و روشهای مورد نیاز برای درک خوبی از خطر در حال تغییر، از جمله احتمال، بزرگی و وسعت رویدادهای شدید آب و هوایی، در کنار تغییر مواجهه و آسیبپذیری مربوط میشود. ارزیابی ریسک همچنین شامل سناریوهایی برای تست استرس آستانههای موجود و گزینههای بالقوه سازگاری با آب و هوا، در کنار در نظر گرفتن عدم قطعیت گستردهتر برای اهداف طراحی است.
پشتیبانی تصمیمگیری و راهحلها: این به شواهد مورد نیاز تصمیمگیرندگان، چه در دولتها یا کسبوکارها، و همچنین به نوآوری، طراحی، آزمایش، تجزیه و تحلیل هزینه-فایده و ارزیابی مداخلات سازگاری مربوط میشود.
نیازهای داده: این شامل در دسترس بودن و دسترسی به شواهدی است که مبنای ارزیابی و مدیریت خطرات آب و هوایی است.
پروفسور دیم آنجلا مکلین، مشاور ارشد علمی دولت، نتیجهگیری کرد: «ما به تحقیقات جدیدی نیاز داریم تا بریتانیا را در برابر تغییرات آبوهوایی انعطافپذیرتر کنیم، و به نوآوریهایی برای بهبود نحوه آمادهسازی سیستمها برای تغییرات مؤثر و مقرون به صرفه نیاز داریم.بریتانیا دارای قابلیتهای علمی پیشرو در جهان است که میتوانیم از آنها برای اطمینان از آمادگی برای تأثیرات آب و هوایی آینده استفاده کنیم.»