نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

25 فروردین 1404 9:54 ق.ظ

احیای صنعت بازیافت باتری: نیاز به زنجیره تامین حلقه بسته و بازیافت

احیای صنعت بازیافت باتری: نیاز به زنجیره تامین حلقه بسته و بازیافت

3 آوریل 2025-© shutterstock/StudioFI

Cirba Solutions رشد صنعت بازیافت باتری را مورد توجه قرار می دهد و بر اهمیت همکاری و سرمایه گذاری استراتژیک در ایجاد عرضه پایدار و رقابتی مواد حیاتی تاکید می کند.

همانطور که صنعت باتری به رشد خود ادامه می دهد، اهمیت توسعه زنجیره تامین مواد خام حلقه بسته هرگز به این اندازه حیاتی نبوده است. صنعت پردازش مواد حیاتی که فلزات درجه باتری را برای باتری‌های جدید تولید می‌کند، برای تامین امنیت زنجیره‌های تامین، افزایش رقابت جهانی و به کارگیری فناوری‌های انرژی پیشرفته حیاتی است. یک بخش رشد کلیدی در سراسر جهان بازیافت باتری است.

توسعه صنعت بازیافت باتری جهانی

انتقال از بازیافت باتری‌های شناخته شده تاریخی در حال حرکت به سمت تولیدات شیمیایی پیچیده است و این موضوع در بازار کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا ظرفیت در این بخش در مقایسه با مواد اولیه هنوز کوچک است. با این حال، بدون راه‌های جدید مواد حیاتی، نمی‌توانیم نیازهای آینده را برآورده کنیم و این انتقال نیازمند سرمایه‌گذاری است. صنعت بازیافت بدون بازگشت سرمایه قابل قبول رونق نخواهد گرفت. با این حال، قدرت‌های جهانی که امروز بازار را کنترل می‌کنند از نفوذ استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که کنترل در زنجیره تامین قوی باقی می‌ماند. سرمایه گذاری در آن مناطق باید جذاب تلقی شود تا راه های جدیدی از منابع محدود ایجاد شود.

در حال حاضر، 85 درصد از فلزات خاکی کمیاب در چین امروزی پالایش می‌شوند، همچنین 70 درصد ظرفیت جهانی برای کاتد باتری و 70 درصد سلول‌های لیتیوم یونی. همانطور که این اعداد نشان می‌دهند، چین پیشتاز جهان در بازیافت باتری و پالایش مواد معدنی حیاتی است و ایالات متحده و اروپا عقب‌تر هستند. در نتیجه، تورم بی‌سابقه‌ای در هزینه‌های خرید باتری هنگام خرید در بازار وجود دارد. این به دوام درازمدت این بخش در مقیاس جهانی آسیب می‌زند و انتظارات نابجا را برای مشتریان از جمله کارخانه‌های بزرگ، سازندگان تجهیزات اصلی (OEM) و غیره در درازمدت ایجاد می‌کند.

بدون دخالت بازارهای جدید، چین در بخش مواد معدنی حیاتی قدرتمندتر خواهد شد. برای رقابتی شدن بازارهای جدید، آنها باید دارای مطلوبیتی باشند که بازدهی سودآور و جذب سرمایه را فراهم کند.

رشد صنعت بازیافت باتری

مطمئناً اتحادیه اروپا (EU) برای حفظ مواد حیاتی در داخل کشور خود و افزایش بازیافت باتری و اصلاح مواد با اتخاذ مقررات جدید باتری گام‌هایی برداشته است. تا سال 2030، بیش از 1200 گیگاوات ساعت ظرفیت در ایالات متحده ساخته خواهد شد و تولیدکنندگان سلول، کارخانه های گیگ و سازندگان تجهیزات اصلی به مواد خام بیشتری از آنچه در حال حاضر در دسترس است برای برآورده کردن تقاضای باتری مورد انتظار نیاز دارند (Benchmark Minerals Intelligence).

برای اینکه این بخش به مسیر رشد خود ادامه دهد، باید هم در زنجیره تامین و هم بین نهادهای دولتی و خصوصی برای سرمایه گذاری در بازیابی هزینه های بازار این مواد در داخل، همکاری بیشتری وجود داشته باشد. اکنون باید برای اطمینان از امنیت آینده این صنعت اقدامی انجام شود.

راه حل های بالقوه

هر صنعتی با چالش های منحصر به فردی مواجه است و بخش بازیافت باتری نیز تفاوتی ندارد. منبع یابی مواد معدنی حیاتی و تنوع بخشیدن به زنجیره تامین یک مسئله امنیت ملی است که بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد و برای رقابتی شدن در بخش مواد حیاتی، طیف وسیعی از گزینه ها باید مورد ارزیابی قرار گیرند، مانند:

  • یک رویکرد استراتژیک و مشارکتی بین بخش های دولتی و خصوصی برای سرمایه گذاری در سراسر زنجیره تامین باتری برای رقابت با بازارهای موجود و بالغ تر.
  • چگونه می توان ملاحظات بازار متعادل را از هزینه های خرید باتری گرفته تا مواد پردازشی مانند سولفات ها ترویج کرد که بازدهی مثبت سرمایه سرمایه گذاری شده را نشان می دهد.
  • افزایش سرمایه گذاری در سراسر زنجیره تامین باتری. این امر می تواند با تغییر استانداردهای صنعتی برای هماهنگی با سایر دفع زباله های خطرناک، که شامل پرداخت هزینه حذف مواد خطرناک است، رخ دهد.
  • تنوع بخشیدن به زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی برای اطمینان از کارآمدترین استفاده از این فلزات و همچنین افزایش سریع دسترسی در بازار بسیار مهم است.

نتیجه گیری

شرکت های مستقر در آمریکای شمالی و اروپا به شدت به واردات مواد خام مانند لیتیوم، کبالت، نیکل، منگنز و غیره برای حمایت از نیازهای باتری و اولویت های انتقال انرژی مربوطه متکی هستند.برای تنوع بخشیدن به منابع این مواد در داخل کشور و ایجاد زنجیره تامین پایدارتر، باید انتظارات روشنی برای بازار امروز داشت. این به صنعت اجازه می دهد تا بازاری پر رونق و متنوع در حال و آینده ایجاد کند.

همکاری با نهادهای دولتی و خصوصی ضروری است. بدون قیمت گذاری معقول بازار، این بخش برای سرمایه گذاری جذاب نخواهد بود. و مهمتر از آن، باتری ها به محل های دفن زباله یا در کنترل نهادهای خارجی ختم می شوند

بازیافت و بازیابی این مواد امروزه امکان پذیر است، اگر ما به طور کامل همکاری کنیم و از راه ها برای راه های جدید مواد معدنی حیاتی، از جمله بازیافت باتری، حمایت کنیم.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *