
20 نوامبر 2024
مرکز تحقیقات PAN سوئد از سلامت پایدار از طریق پروتئینهای گیاهی حمایت میکند و بر فواید سلامتی و ویژگیهای حسی آنها تمرکز میکند و هدف آن این است که غذای پایدار را به انتخاب ارجح تبدیل کند.
تلاشها برای محدود کردن اثرات زیستمحیطی مواد غذایی حیوانی شامل تغییر به سمت تولید و مصرف پروتئینهای گیاهی است. با این حال، پروتئینهای گیاهی ممکن است از جنبههای خاصی نسبت به پروتئینهای حیوانی با توجه به اثرات سلامتی و طعم درک شده پایینتر در نظر گرفته شوند.
هدف PAN Sweden روشن کردن رابطه بین پردازش، ساختار، فراهمی زیستی، هضم و تخمیر پروتئین ها و فیبر غذایی و اثرات سلامتی از نظر روده، متابولیک و سلامت روان است. علاوه بر این، جنبههای رفتاری حسی و مصرفکننده، و همچنین اینکه چگونه سیاستها، استراتژیها و مقررات میتوانند از انتقال به سمت پروتئینهای گیاهی حمایت کنند، نیز مورد مطالعه قرار میگیرند.
رویکرد اصلی توسعه و بکارگیری مداوم یک مدل و روش جامع و یکپارچه “جعبه ابزار” است که نوآوری در محصولات گیاهی و فیبر رژیمی را با مزایای اثبات شده برای سلامتی و تندرستی تسهیل میکند و به افزایش پذیرش مصرفکنندگان از محصولات جدید مبتنی بر گیاه کمک میکند.
چشم انداز PAN سوئد این است که “غذای تولید شده پایدار با فواید سلامتی، انتخاب ترجیحی مصرف کننده است.” ماموریت ما این است که با دانش مبتنی بر تحقیق، به ویژه در رابطه با پروتئین های گیاهی در ترکیب با فیبر غذایی، در تحقق این چشم انداز مشارکت کنیم و این دانش به طور گسترده در جامعه اعمال خواهد شد. این دانش و همچنین شایستگی و سرمایه انسانی که توسط PAN سوئد ایجاد شده است، انتقال سیستم غذایی به سمت پایداری بیشتر را از منظر زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی تقویت می کند. این امر مستلزم یک رویکرد بینرشتهای واقعی، اما همچنین اقدام بین بخشی یکپارچه سازمانهای تحقیقاتی دانشگاهی و غیر دانشگاهی، صنعت، و همچنین بخش عمومی و مدنی است که با گروههای هدف مختلف سازگار است.
چالش ها
با توجه به تغییر مداوم سیستم غذایی به سمت محصولات گیاهی بیشتر، تعدادی از چالش های عمده شناسایی شده است که PAN سوئد به آنها رسیدگی خواهد کرد.
اول
اگرچه تغییر به سمت پروتئین های گیاهی از منظر زیست محیطی و پایداری آب و هوا بسیار مثبت است، تأثیر سلامتی مصرف پروتئین های گیاهی هنوز به اندازه کافی بررسی نشده است و بسیار به ماده و محصول خاص و همچنین ویژگی های بیولوژیکی مصرف کننده فردی بستگی دارد. PAN سوئد در تلاش است تا رابطه بین پروتئینهای گیاهی مختلف، فیبر غذایی و سلامت فردی را مشخص کند، مخصوصاً مربوط به روده، متابولیک و سلامت روان.
دوم
به خصوص در کشورهای شمال اروپا، یک تحول پایدار و موثر در منابع در کل زنجیره غذایی پروتئین گیاهی باید بر محصولات نوردیک، پروتئینهای آن و سایر مواد تشکیل دهنده مانند فیبر غذایی متمرکز شود. نقطه ضعف بالقوه این محصولات این است که اغلب به طور طبیعی حاوی مواد ضد مغذی هستند و محصولات مبتنی بر این محصولات طعم تلخ خاصی داشتند که مورد استقبال همه مصرف کنندگان قرار نمی گیرد. تحقیقات و فعالیتهای PAN Sweden به این مسائل میپردازد تا بفهمد چگونه تکنیکهای مختلف پردازش و همچنین افزودن و/یا ادغام فیبر رژیمی بر ارزش غذایی و حسی محصولات غذایی پروتئینی مبتنی بر گیاه شمال اروپا تأثیر میگذارد.
سوم
انتقال موفقیت آمیز به سمت پروتئین های گیاهی مستلزم یک رویکرد بین رشته ای است که مواد غذایی، تغذیه و علم مصرف را ادغام می کند. PAN سوئد نشان داده است که این رویکرد را می توان در یک محیط سوئدی تحقق بخشید، و ما مشتاقیم که در یک چشم انداز جهانی گسترده تر آن را ارزش گذاری کنیم.
اعتقاد قوی ما این است که این دسترسی جامع به رشته های مختلف و زیرساخت های آنها یک پیش نیاز اساسی برای دستیابی موفق به تأثیر اجتماعی است. از این رو، شرکای ما شامل سازمانهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی و همچنین صنعت و شرکتهای کوچک و متوسط و همچنین بخشهای عمومی و مدنی است که هم تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان مواد غذایی را پوشش میدهند. با هم، ما درک گسترده ای از نیازها و چالش های بخش های مختلف داریم. علاوه بر این، ما از این برای ادغام تحقیقات بنیادی و کاربردی استفاده می کنیم.
PAN سوئد به آموزش نسل های جدید محققان برای رویارویی با چالش های پیچیده و مرتبط در علوم غذایی و تغذیه ای مرتبط با پروتئین های گیاهی کمک می کند. ما با تخصیص وظایف محققین اولیه شغلی خود در فاز بین رشتههای مختلف و بستههای کاری به این امر دست مییابیم.
چهارم
ما تحقیقات خود را بر روی پروتئینهای گیاهی در رابطه مستقیم با فیبر غذایی متمرکز میکنیم، زیرا معتقدیم این ترکیب تأثیر آنها بر سلامتی را بهبود میبخشد.
طراحی مفهومی eden علوم غذایی، تغذیه و اجتماعی را از منظر بین رشته ای و بین بخشی ادغام می کند. توسعه و کاربرد جعبه ابزار ترکیبی از تحقیقات پیش رقابتی و رقابتی را امکان پذیر می کند. تکنیکهای کم تهاجمی جدید، مانند تجزیه و تحلیل نفس به عنوان نماینده عملکرد میکروبیوتای روده، متابولومیک در مقیاس وسیع بر اساس نمونه لکههای خون خشک شده با یک انگشت ساده، و تصویربرداری عصبی کاربردی پیچیده، یک رویکرد سلامت شخصی را امکانپذیر میسازد. ترکیبی از معیارهای فردی زیست پزشکی و ادراک حسی، بینشی عمیق در مورد اینکه چگونه محصولات گیاهی می توانند سلامت را از دیدگاه شخصی بهبود بخشند، ارائه می دهد. علاوه بر این، ما در علوم سیاسی و جنبههای نظارتی مربوط به انتقال از مصرف پروتئین حیوانی به مصرف پروتئین گیاهی مشارکت میکنیم.
نتایج حاصل از پروژه های تحقیقاتی در PAN سوئد به طور مستقیم با نتایج ذکر شده در ستون سمت چپ در شکل بالا مرتبط است. اینها سنگ بنای دستیابی به نتایجی هستند که در یک دوره چهار ساله ایجاد می شوند و پس از آن توسط ارتباطات، انتقال دانش و فعالیت های انتشار ما تقویت می شوند. تأثیر به تأثیرات بلندمدت گسترده تر PAN سوئد بر جامعه به طور کلی شباهت دارد و با دیدگاه ما و اهداف برنامه تحقیقاتی ملی برای غذا مطابقت دارد. این تأثیر هم سهم ما در تقویت رقابت پذیری یک سیستم غذایی در حال گذار و هم سهم ما در بهبود سلامت عمومی را در بر می گیرد.