نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 اسفند 1403 10:44 ب.ظ

مجموعه ابزار جدید برای مدیریت پایدار منابع دریایی

مجموعه ابزار جدید برای مدیریت پایدار منابع دریایی

حمایت شده توسط: پروژه Blue-Cloud 2026-13 فوریه 2025 -نوشته میکالا نسواروا

اطلس جهانی شیلات (GFA) محققان را قادر می سازد تا وضعیت ذخایر و شیلات در سراسر جهان را بررسی و ارزیابی کنند. اطلس که توسط فائو (سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد)، IRD (موسسه تحقیقات ملی فرانسه) و FORTH (بنیاد تحقیقات و فناوری) توسعه یافته است، برای حمایت از تصمیم گیری آگاهانه و مدیریت منابع شیلات طراحی شده است.

جولین بارد، مهندس تحقیقات فناوری اطلاعات در IRD و یکی از توسعه‌دهندگان اصلی GFA می‌گوید: «ما به اطلس جهانی شیلات نیاز داریم زیرا باید به دنیا غذا بدهیم. این یک موضوع امنیت غذایی جهانی است. در واقع، به گفته فائو، از آنجایی که غذاهای حیوانی آبزی 15 درصد پروتئین حیوانی را در سراسر جهان تامین می کنند، درک اینکه آیا و چگونه استفاده از منابع دریایی پایدار است یا خیر، بسیار مهم است.

آنتون النبروک، توسعه‌دهنده GFA از فائو، می‌گوید: «تقاضای زیادی از سوی مصرف‌کنندگان وجود دارد که بدانند غذایشان از کجا می‌آید». نگرانی‌های بزرگی در رابطه با تولید مواد غذایی و شیلات وجود دارد، اما برای پاسخ به اینکه آیا آنچه مردم می‌خورند سالم و پایدار است، به اطلاعات واضح و قابل ردیابی نیاز داریم.

این همان جایی است که GFA وارد می شود. این داده ها را از کشورهای سراسر جهان گرد هم می آورد تا یک نمای کلی ایجاد کند که به طور مداوم به روز می شود. بارد توضیح می دهد که این کار کوچکی نیست. «در حالی که برای کشورها اجباری است که داده‌های مربوط به ماهیگیری و صید را به سازمان‌های شیلات منطقه‌ای خود گزارش دهند، داده‌ها در همه جا به یک شکل گزارش نمی‌شوند.»

این ناهمگونی داده‌ها می‌تواند چالش‌های زیادی ایجاد کند. بارد خاطرنشان می کند: «برای به دست آوردن یک دید کلی، ما به استانداردسازی داده ها نیاز داریم. “کاری که ما انجام می دهیم. ما داده های گزارش شده توسط کشورها را به سازمان های منطقه ای استاندارد می کنیم.

مارک تاکونت، رهبر تیم مدیریت اطلاعات و دانش در بخش شیلات و آبزی پروری فائو، می‌افزاید: «ما یک استاندارد بین‌المللی برای گزارش‌دهی داده‌ها ساخته و پذیرفته‌ایم. GFA از این نظر بسیار نوآورانه است. این یک نمونه برجسته از کارایی توافق نامه های اشتراک گذاری داده ها بر اساس استانداردها است.

Taconet ادامه می دهد که یکی از اهداف پشت اطلس جهانی شیلات، ترویج نوآوری دیجیتال و تسهیل در جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل و گزارش دهی به طور کلی است. ما می‌خواستیم وسیله‌ای برای درک الگوهای موجود در ذخایر و تنوع تولید گونه‌ها در طول زمان فراهم کنیم. هنگامی که این داده ها و تجزیه و تحلیل در دسترس باشد، می تواند به توسعه سیاست ها کمک کند.

به لطف حمایت مالی و زیرساخت ارائه شده توسط پروژه Blue-Cloud 2026، اطلس جهانی شیلات منطبق با FAIR اکنون راه اندازی شده و در دسترس همه است. این مبتنی بر اصول علم باز است، به این معنی که داده‌ها و کد تا حد امکان شفاف هستند، با مجموعه داده‌هایی که در Zenodo به صورت رایگان در دسترس هستند.

اطلس جهانی شیلات ترکیبی از رکورد جهانی ذخایر و ماهیگیری (GRSF) و اطلس جهانی ماهی تن است که بیش از دو دهه در حال توسعه بوده است. بارد می‌گوید: «اطلس جهانی ماهیگیری با اطلس جهانی ماهی تن آغاز شد تا در آینده همه ماهیگیری‌ها را شامل شود.

اکنون، GFA طیف وسیعی از گونه‌های مهم جهانی را پوشش می‌دهد و به کاربران اجازه می‌دهد صیدها را در یک منطقه یا کشور مشخص نظارت کنند. در حالی که مجموعه داده ها را می توان برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار داد، فائو به ویژه از داده ها برای کمک به کشورها در مدیریت اطلاعات شیلات استفاده می کند.

النبروک می گوید: «هدف اصلی فائو تغذیه جهان است. بنابراین ما از داده‌های GFA برای کمک به بهبود شیلات در کشورهای خاص استفاده می‌کنیم، زیرا برای کمک و بهبود، اولین قدم همیشه درک وضعیت ذخایر و میزان صید ماهی است. شما فقط می توانید آنچه را که می توانید اندازه گیری کنید مدیریت کنید.

اطلس جهانی شیلات مورد توجه سازمان های غیر دولتی و جامعه علمی گسترده و همچنین تصمیم گیرندگان است. داده های با کیفیتی را ارائه می دهد که می تواند برای هر نوع مطالعه استفاده شود. به عنوان مثال، دانشمندان می توانند از آن برای ایجاد پیش بینی در سناریوهای مختلف تغییر آب و هوا و درک نحوه محافظت بهتر از گونه های آسیب پذیر استفاده کنند. النبروک می‌افزاید: «این می‌تواند به ما کمک کند تا بهتر بفهمیم ماهی‌های ما امروز از کجا می‌آیند و آینده چه چیزی در انتظار ماست.

توسعه دهندگان GFA معتقدند که مرور جهانی می تواند تأثیر علمی و اجتماعی عمده ای داشته باشد. النبروک می‌گوید: «اگر بتوانیم سیاستی داشته باشیم که اطمینان حاصل شود همه ماهی‌ها باید از منابع پایدار تأمین شوند، شیلات می‌تواند سهم بزرگی در اقیانوس‌های پایدار و حفاظت از محیط زیست داشته باشد.»

https://sciencebusiness.net

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *