نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 اسفند 1403 6:24 ب.ظ

آلمان به آرامی در تحقیقات دفاعی و امنیتی تجدید نظر می کند

آلمان به آرامی در تحقیقات دفاعی و امنیتی تجدید نظر می کند

13 فوریه 2025 -توسط Table.Media-توسط رالف نستلر-مرکز تحقیقات الکترون سنکروترون آلمان (DESY). اعتبار عکس: DESY

از آغاز جنگ در اوکراین، تحقیقات امنیتی و دفاعی به طور فزاینده ای در جامعه علمی آلمان مورد بحث قرار گرفته است. اولین نتایج اکنون قابل مشاهده است، اما تغییر همچنان کند است.به عنوان مثال، مرکز تحقیقات الکترون سنکروترون آلمان (DESY) می‌خواهد در موضع محدودکننده خود تجدید نظر کند و بندهای مدنی که کار بر روی پروژه‌های نظامی مرتبط را ممنوع می‌کند، در دانشگاه‌ها زیر سوال رفته است.

با این حال، طبق گفته انجمن Fraunhofer، شبکه ای از مراکز تحقیقات کاربردی، هنوز افزایش محسوسی در بودجه وجود نداشته است. یورگن بایرر، رئیس بخش دفاع و امنیت فراونهوفر، در مصاحبه با Table.Briefings گفت: «این بر عهده سیاستمداران است که پول لازم را برای تحقیق و فناوری در بودجه دفاعی فراهم کنند. وی گفت: حداقل بودجه تحقیقاتی باید متناسب با افزایش هزینه های دفاعی اعلام شده افزایش یابد.

درخواست برای رویکرد کمتر صلح طلبانه جدید نیست. صلح نیاز به دفاع مدرن دارد. یوهان دیتریش ورنر، رئیس آکاچک، آکادمی ملی علوم و مهندسی آلمان، در سال 2023، گفت: به همین دلیل است که بندهای مدنی موجود باید به طور انتقادی از نظر تحقیقات حفظ صلح مورد بازنگری قرار گیرند.

در حال حاضر 76 دانشگاه دارای بند مدنی هستند. نظرسنجی Table.Briefings از برخی از این دانشگاه ها نشان داد که این موضوع به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است. دانشگاه صنعتی کمنیتس بیان می کند که بند مدنی قرار است “در راستای زمان در روند اصلاح مقررات اساسی دانشگاه صنعتی کمنیتس تطبیق داده شود. اما هنوز مشخص نیست چه زمانی.

مذاکرات در دانشگاه فنی برلین نیز در حال انجام است. در ابتدای سال 2024، استفان ولکر، معاون رئیس جمهور، از کمیسیون اخلاق دانشگاه درخواست مشاوره کرد. پس از بحث های اولیه در سال 2024، قرار است یک موضع مشخص در سال 2025 ترسیم شود.

دانشگاه فنی دارمشتات پاسخ داد: “اهداف [تحقیق] باید صلح آمیز باشد.” این دانشگاه توضیح داد، اما همکاری با ارتش آلمان به عنوان یک نیروی دفاعی در اصل منتفی نیست.

مداخلات در سطح دولتی توسط سیاستمداران برای لغو بندهای مدنی تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است. یک قانون جدید در بایرن قوانین مدنی را ممنوع می کند، اما آنها حتی به این شکل در ایالت وجود نداشتند. در برمن، گروه پارلمانی محافظه کار اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) سال گذشته طرحی را برای لغو بند مدنی در قانون آموزش عالی این ایالت ارائه کرد. به گفته CDU اما در ماه دسامبر با رای مخالف حزب سوسیال دموکرات، سبزها و حزب چپ رد شد.

وضعیت برای موسسات تحقیقاتی غیر دانشگاهی تا حدودی متفاوت است. مرکز هوافضای آلمان (DLR) برای چندین دهه در زمینه دفاعی و امنیتی فعال بوده است. اما بین تحقیقات امنیت مدنی که به عنوان مثال در مرکز اطلاعات بحران مبتنی بر ماهواره انجام می شود و تحقیقات دفاعی تمایز قائل می شود. این شامل، برای مثال، آزمایش فناوری راداری جدید برای یوروفایتر با ایرباس است.

آنکه کیسر-پیزالا، مدیر اجرایی DLR در مصاحبه با Table.Briefings گفت: «در تغییر و تشدید وضعیت امنیتی، همکاری برقرار شده بین نیروهای مسلح، مقامات، سهامداران، تحقیقات و صنعت ارزش خود را ثابت کرده است.

در زمانی که بسیاری از فناوری‌ها در بخش‌های غیرنظامی و نظامی استفاده می‌شوند، رویکرد عمل‌گرایانه‌تر منطقی است. این همان چیزی است که انجمن فراونهوفر آن را در یک مقاله موضعی که اخیراً منتشر شده، با عنوان تحقیقات دفاعی در Zeitenwende بیان می‌کند، اصطلاحی که توسط صدراعظم اولاف شولز پس از حمله به اوکراین برای توصیف یک دوره ژئوپلیتیکی جدید رایج شد.

نویسندگان از جمله Beyerer می نویسند: «شکستن موانع بین تحقیقات غیرنظامی و نظامی به کارآمدتر کردن تحقیقات دفاعی و نوآوری های بخش غیرنظامی سریعتر توسط ارتش کمک می کند.

فراونهوفر روی موضوعات مختلفی کار می کند، از حسگرهای کوانتومی که تصاویر دقیقی از محیط اطراف خود ارائه می دهند تا محاسبات کوانتومی که نوید قدرت محاسباتی انقلابی برای بهینه سازی تصمیمات در میدان جنگ را می دهد.

بایرر گفت، در مجموع، فراونهوفر سالانه حدود 130 میلیون یورو برای تحقیقات دفاعی دریافت می کند. “این نشده است.با وجود Zeitenwende، در سال های اخیر رشد کرده است. به منظور حفظ حاکمیت تکنولوژیکی، تجهیزات بیشتری نیاز فوری است. “تحقیقات دفاعی امروز توانایی دفاعی فردا است.” در جامعه علمی نشانه هایی می بیند که خلق و خو در حال تغییر است.

با این حال، هنوز هم برخی از منتقدان درون موسسات، به عنوان مثال در مرکز تحقیقات DESY در هامبورگ وجود دارد. تا به امروز، هیچ تحقیقی که بتواند اهداف نظامی را انجام دهد در منبع پرتو ایکس پترا، یکی از تأسیسات DESY، مجاز نبوده است. در تابستان، ریاست مرکز بررسی کرد که آیا این هنوز مناسب است یا خیر. در بین کارکنان هم موافقت و هم مخالفت وجود داشت. در مخالفت، گروهی به نام Science4Peace@DESY تأسیس شد و خواستار تشدید تحقیقات غیرنظامی و صلح‌ساز به جای باز کردن تأسیسات غیرنظامی برای تحقیقات نظامی شد.

سخنگوی DESY توضیح داد که هیئت مدیره DESY یک طرح اولیه را طراحی کرده است که چگونه این مرکز می تواند تحقیقات مرتبط با امنیت را انجام دهد، اما بدون اینکه بر ماهیت اصلی غیرنظامی DESY تأثیر بگذارد. آنها گفتند: “در حال حاضر یک کارگروه داخلی برای شناسایی سوالات باز و اتخاذ موضع دقیق در حال تشکیل است.” این امر با رایزنی های بیشتر، از جمله جلسه تالار شهر در ماه مه دنبال خواهد شد.

ورنر رئیس آکاتک اکنون از دانشگاه ها می خواهد. او اخیراً به Handelsblatt گفت: «تاکنون، قراردادهای تحقیقاتی وزارت دفاع و نیروهای مسلح عمدتاً به مؤسساتی مانند Fraunhofer و DLR داده شده است». دانشگاه‌ها کمک می‌کنند، اما مطمئناً می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند، از هوش مصنوعی گرفته تا تحقیقات کوانتومی و مواد.» بعید است که این تنها به دلیل بندهای مدنی باشد. Acatech قصد دارد مطالعه ای را برای تعیین موانع خاص انجام دهد که قرار است در ماه ژوئن منتشر شود.

https://sciencebusiness.net

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *