نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

18 دی 1403 11:45 ق.ظ

هنر، بهترین کانون برای بروز معجزه توسعه پایدار

24-9-1403

در رسانه| هنر، بهترین کانون برای بروز معجزه توسعه پایدار

رییس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز با حضور در اختتامیه جشنواره تئاتر منطقه ای «طلوع» ویژه افراد دارای معلولیت، از جایگاه هنر و تاثیر آن در شکوفایی استعداد های افراد دارای معلولیت گفت و از راه اندازی خانه های هنر در تمامی مراکز و استان ها خبر داد.

به گزارش نصر، «سید جواد حسینی» معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور، در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای افراد دارای معلولیت با عنوان «طلوع» در خصوص جایگاه فرهنگ و هنر گفت: فرهنگ و هنر از دیربار مهمترین ابزار بیان ایده ها، احساسات و تبدیل ایده به پدیده ها بوده و از همین رو شرافت انسانی به آن اتکا دارد. از سوی دیگر ما با جامعه بزرگترین اقلیت دنیا روبرو هستیم که ۱۱ درصد جمعیت ایران و بیش از ۹/۵ میلیون نفر را تشکیل می دهند. لذا هنر با آفرینش زمینه ظهور استعداد ها، نقش مضاعف بر زیست این افراد دارد و می تواند برای افراد دارای معلولیت موجب ادغام و تلفیق اجتماعی شود و برای آنها منزلت آفرین و هویت آفرین باشد.


وی با اشاره به نظریه دارای مبنا در مقابل نظریه کمبود اذعان داشت: گرچه مطابق نظریه کمبود مبنا، ما باید به فکر کمبودهای افراد دارای معلولیت باشیم و سعی در تامین آنها کنیم اما اساس تفکر امروز ما در سازمان بهزیستی بر پایه نظریه دارای مبنا شکل می گیرد.


 معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: بر اساس این نظریه هر انسانی از میان بیش از چهل استعداد، حداقل یک استعداد دارد و وظیفه ما به شکوفا ساختن این استعداد و مهارت است. لذا اگر زمینه هنر و دانش و ورزش و … در یک جامعه فراهم آید، موجب ظهور این استعداد های بالقوه می شود و آنجاست که معجزه توسعه پایدار با شکوفایی استعداد ها بالفعل می گردد و کمبود های ناشی از معلولیت در حاشیه قرار می گیرد. هنر بهترین کانون برای ظهور چنین ایده و نظریه ای است.


وی افزود: هنر می تواند کیفیت زندگی مطلوب را برای افراد دارای معلولیت به ارمغان بیاورد. معتقدیم هنردرمانی پایدارترین راه درمان برای این افراد است و به همین جهت با توجه خاصی، سیاست های سازمان بهزیستی بر این مبنا تنظیم می شود. 


حسینی از برنامه توسعه خانه های هنر گفت: در راستای کشف و پرورش استعدادها، تا کنون ۱۶۱۰ خانه هنر در مراکز توانبخشی راه اندازی کرده ایم و تا پایان سال در استان هایی که خانه هنر ندارند، این مراکز ایجاد خواهند شد. ما توانستیم با نمایش درمانی شصت هزار توان خواه را در سال جاری تحت پوشش خود قرار دهیم. همچنین با این هنردروانی توانستیم ۳۵۰۰ مربی جهت تسهیل جریان فراگیر سازی هنر برای ۸ میلیون مددجوی سازمان بهزیستی در سطح کشور آموزش دهیم. 

وی افزود: در روستاها نیز ۱۳۰ پایگاه ثابت و سیار هنر ایجاد شده تا ده هزار و ۴۰۰ توانخواه روستایی را با هنردرمانی تحت پوشش قرار دهیم. 


حسینی با اشاره به برگزاری جشنواره های منطقه ای و ملی هنری برای افراد دارای معلولیت گفت: این جشنواره ها بستر مناسب تعادل بخشی را در مناطق به وجود خواهند آورد. علاوه بر این موجب ایجاد انگیزه و روحیه در مددجویان می شود به همین علت باید به دنبال حضور در جشنواره های بین المللی نیز باشیم. جشنواره های هنری علاوه بر توانبخشی، منجر به اجتماعی شدن افراد دارای معلولیت می گردند و اوقات فراغت آنها را پر می کنند. در کنار جشنواره برگزاری بازارچه ها برای عرضه محصولات تولیدی مددجویان نباید فراموش شود.


دکتر حسینی در پایان با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی مصمم به راه اندازی خانه های هنر در تمامی مراکز و استانها است بیان داشت: ما مصمم هستیم که جریان جوشیده از کانون شهرستان ها به سطح ملی را ارتقا دهیم. لذا در این راستا اعتبارات هنری سال جاری را ۳۰ درصد افزایش خواهیم داد تا برنامه های هنردرمانی در پایگاه های روستایی ارتقا یابند و همچنین نمایشگاه کشوری هنر های تجسمی برگزار شود. تخصیص اعتبار ویژه برای برگزاری نمایشگاه های هتلی با محوریت هنر و توانبخشی هنری برای اولین بار در کشور هم در برنامه های آتی سازمان قرار گرفته است. 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *