27 نوامبر 2024 – توسط باب یرکا، پزشکی Xpress-میانگین نسبت غذای دریافتی روزانه از گروه های غذایی فرعی: الف Nova 1; بNova 2 و Nova 3; و ج) گروه غذایی Nova 4. Nova 1 شامل غذاهای فرآوری نشده و حداقل فرآوری شده، Nova 2 شامل مواد آشپزی فرآوری شده، Nova 3 نشان دهنده غذاهای فرآوری شده، Nova 4 نشان دهنده غذاهای فوق فرآوری شده است. اعتبار: eClinicalMedicine (2024
تیم کوچکی از مقامات بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن که با همکاران دانشگاه سائوپائولو و آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان مستقر در فرانسه کار میکنند، شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد مردم در بریتانیا که عمدتاً از رژیم غذایی گیاهی استفاده میکنند،.نسبت به کسانی که گوشت می خورند بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده بخورند.
در مقاله خود که در eClinicalMedicine منتشر شده است، این گروه نحوه مطالعه دادهها را در پروژه Biobank بریتانیا و آنچه از آن در مورد مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در بریتانیا آموختهاند را شرح میدهند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که مصرف کنندگان در بسیاری از کشورهای غربی مصرف گوشت را کاهش می دهند و به همین دلیل به سمت رژیم غذایی گیاهی می روند. دلایل این حرکت از تمایل به غذای سالمتر تا تمایل به خوردن اخلاقیتر یا به دلیل افزایش قیمت گوشت تا حدی است که بیش از حد گران است.
متأسفانه، چنین حرکتی همیشه سالم تر نیست. در این تلاش جدید، تیم تحقیقاتی دریافت که گیاهخواران و وگانها در بریتانیا نسبت به افرادی که گوشت میخورند، غذاهای فرافرآوریشده بیشتری میخورند.
گیاهخواری اغلب با خوردن مقدار زیادی میوه، آجیل و سبزیجات برابر است. در عمل، ممکن است چنین باشد، اما اغلب شامل مصرف غذاهای فوق فرآوری شده مانند غلات صبحانه، آب نبات، نودل، گوشت های تقلبی و پیتزا نیز می شود.
مشخص شده است که چنین غذاهایی حاوی مجموعه ای از ترکیبات و مواد شیمیایی اضافه شده، گاهی اوقات ناسالم، برای افزایش طعم، بهبود بافت، کمک به طراوت و یا به سادگی اشتها آور به نظر رسیدن آنها هستند. از سوی دیگر، گوشت تمایل به پردازش کمتری دارد زیرا در حالت طبیعی خود ظاهر و طعم خوبی دارد.
محققان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عادات غذایی در بریتانیا، سالم و غیره، دادههای 200000 نفر را بررسی کردند که اطلاعات بیماران در مورد عادات غذایی آنها در پروژه Biobank بریتانیا ذخیره شده است. آنها دریافتند که افرادی که رژیم گیاهخواری یا گیاهخواری دارند، نسبت به افرادی که به طور منظم گوشت می خورند، غذاهای فوق فراوری شده بیشتری مصرف می کنند. چنین یافته ای نشان می دهد که دستاوردهای سلامتی ناشی از مصرف کمتر گوشت قرمز به دلیل خطرات سلامتی موجود در غذاهای فوق فرآوری شده از بین رفته است.