نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

22 آذر 1403 11:09 ق.ظ

چهاردهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری


توسعه پایدار به عنوان حرکتی مؤثر در برابر ناملایمات دنیای مدرن و در راستای سامان دادن و امن و ایمن کردن دنیای آینده گام برمی‌ دارد. همانطور که در تعریف کمیسیون جهانی محیط زیست آمده است توسعه پایدار ضمن تأمین نیازهای نسل فعلی، نسل آینده را نیز در نظر دارد. در هرصورت، هدف آن ارتقای کیفیت زندگی انسانها بر روی زمین است و این امر از هماهنگی و همکاری شاخه‌های مختلف توسعه پایدار ازجمله توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی به دست می‌ آید.
برنامه ریزی فضایی یکی از رویکردهایی است که میتواند در ابعاد مختلف پایداری شامل اقتصاد، اجتماع، فرهنگ، محیط زیست و حمکرانی موثر واقع شود. بنابراین اگر به مفهوم و ماهیت برنامـه ریـزی راهبردی – فضـایی بـه توسـعه ی کلانشهرها مبادرت شود، به واسطه ی تعادل در انتشار فضـایی پیامـدهای مثبت و همچنین توجه به جنبه های مختلف توسعه می تواند به پایداری شهرها کمک نماید. طرح جامع اصفهان به عنوان یکی از مهمترین طرح های توسعه شهری از سال 1402 شروع به تهیه شده است. رویکرد فضایی – راهبردی و مشارکتی این طرح موجب شد که موسسه دانش پژوهان پیشرو به عنوان یکی از ارکان علمی توسعه پایدار شهری اصفهان در پیشبرد اهداف این طرح به جامعه ی تهیه کننده آن کمک نماید. لذا در چهاردهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری خود،  موضوع ‘برنامه ریزی فضایی و توسعه پایدار کلانشهرها’ را یکی از موضوعات ویژه قرار داد که در تاریخ 21 و 22 آذر ماه 1403، نتایج مطالعات و بررسی های انجام شده را در ارتباط با شهر اصفهان به بحث خواهد گذاشت و تلاش دارد از دیدگاه صاحبنظران این حوزه و تجارب داخلی و خارجی بهره ببرد.
 همچنین این کنفرانس، موضوع فناوری های جدید از جمله هوش مصنوعی به عنوان یکی از نوآیندهایی که طرح های توسعه، چه شهری، صنعتی و تجاری با آن روبرو هستند و خواه ناخواه با چالش ها و پتانسیل های آن در مسیر توسعه مواجه خواهند شد را نیز مورد توجه قرار داده است. این فناوری ها، از جمله هوش مصنوعی شدیدا پتانسیل عمیق‌تر کردن بحران‌های زیست‌محیطی، افزایش بلایای ناشی از آب و هوا، گسترش نابرابری‌ها، گسترش درگیری‌ها را دارد و حتی خطرناک‌تر در مواضعی چون جنگ، اخبار جعلی و … مورد استفاده قرار گیرد. در حالی که مسیر دیگر کاربرد این فناوری می تواند به پایداری، پایان فقر، صلح جهانی و پیشرفت بشر در زمینه های مختلف صنعتی و تجاری و در دسترسی برای همه، منتهی شود. لذا استفاده صلح جویانه و هماهنگ با اهداف توسعه پایدار از نوآوری ها و فناورهای جدید و دیجیتال، نویدبخش آینده‌ای با انعطاف‌پذیری، توسعه پایدار و رفاه عمومی است.
بر این اساس مؤسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو که همواره در دنبال کردن اهداف توسعه پایدار در چاچوب اهداف آموزشی و علمی پیشتاز بوده است، جهت بکارگیری دیدگاه ها و ایده های نو در توسعه پایدار شهری در تلاش است که این دوره از کنفرانس را با دو موضوع ویژه دنبال کند. بنابراین موضوع ویژه دوم ‘ فناوری های نوین در توسعه پایدار ‘ را نیز در تاریخ های 21 و 22 آذر ماه 1403 پیش خواهد برد.

برای اطلاعات بیشتر :

https://sduc14.daneshpajoohan.ac.ir

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *