نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

10 آذر 1403 4:09 ب.ظ

خوردن بیش از 45 درصد کالری دریافتی بعد از ساعت 5 بعد از ظهر پیامدهای جدی برای سلامتی دارد

خوردن بیش از 45 درصد کالری دریافتی بعد از ساعت 5 بعد از ظهر پیامدهای جدی برای سلامتی دارد

19 نوامبر 2024-توسط ترزا باو و سونیا آرمنگو، دانشگاه آزاد کاتالونیا

اگرچه مردم همیشه گفته‌اند که خوردن یک شام سبک و زودتر بهتر است، اما مطالعه‌ای که توسط دانشگاه اوبرتا د کاتالونیا (UOC) و دانشگاه کلمبیا انجام شد، زمینه‌های علمی این استدلال را فراهم کرده است.

طبق مطالعه ای که در Nutrition & Diabetes منتشر شده است، مصرف بیش از 45 درصد از کالری دریافتی روزانه بعد از ساعت 5 بعد از ظهر. با افزایش سطح گلوکز همراه است، با عواقب مضری که این امر بدون توجه به وزن و چربی بدن فرد برای سلامتی دارد.

این مطالعه در مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا در نیویورک انجام شد و توسط دکتر دیانا دیاز ریزولو، محقق فوق دکترا و عضو دانشکده علوم بهداشت در UOC رهبری شد.

حفظ سطوح بالای گلوکز در مدت زمان طولانی می‌تواند پیامدهایی از جمله خطر بالاتر پیشرفت به دیابت نوع 2، افزایش خطر قلبی عروقی به دلیل آسیبی که سطح بالای گلوکز به رگ‌های خونی وارد می‌کند و افزایش التهاب مزمن، که تشدید می‌کند، داشته باشد.

کارشناسان پیش از این معتقد بودند که نتیجه اصلی خوردن شام در اواخر روز افزایش وزن است. این با این واقعیت مرتبط بود که مردم تمایل دارند در شب انتخاب‌های غذایی ضعیف‌تری داشته باشند، مانند مصرف غذاهای فرافرآوری‌شده بیشتر، زیرا هورمون‌هایی که گرسنگی و سیری را تنظیم می‌کنند، زمانی که افراد در ساعات روز غذا نمی‌خورند، تغییر می‌کنند.

اهمیت مطالعه در این واقعیت نهفته است که نشان می‌دهد زمانی از روز که وعده‌های غذایی خورده می‌شود، به خودی خود می‌تواند تأثیر منفی بر متابولیسم گلوکز داشته باشد، صرف نظر از میزان کالری مصرفی در طول روز و وزن و چربی بدن فرد.

این مطالعه شامل 26 شرکت کننده بین 50 تا 70 ساله بود که اضافه وزن یا چاقی داشتند و پیش دیابت یا دیابت نوع 2 داشتند. سطوح تحمل گلوکز شرکت‌کنندگان مورد مقایسه قرار گرفت و آنها به دو گروه تقسیم شدند: افرادی که زود غذا می‌خوردند، که بیشتر کالری‌های روزانه خود را قبل از عصر مصرف می‌کردند، و افرادی که دیر می‌خوردند، که 45٪ یا بیشتر از کالری خود را بعد از ساعت 5 بعد از ظهر مصرف کردند.

دو گروه در طول روز به میزان یکسان کالری و مواد غذایی مشابهی مصرف کردند، اما این کار را در زمان های مختلف انجام دادند. شرکت کنندگان از یک اپلیکیشن موبایل برای ضبط وعده های غذایی خود در زمان واقعی استفاده کردند.

یافته اصلی این مطالعه این است که افرادی که دیر می‌خورند، بدون در نظر گرفتن وزن یا ترکیب رژیم غذایی، تحمل ضعیف‌تری نسبت به گلوکز داشتند. همچنین مشخص شد که آنها تمایل به خوردن مقادیر بیشتری کربوهیدرات و چربی در طول عصر داشتند.

دیاز ریزولو، متخصص مسائل مربوط به چاقی، دیابت و پیری، توضیح داد که «توانایی بدن برای متابولیسم گلوکز در شب محدود است، زیرا ترشح انسولین کاهش می‌یابد و حساسیت سلول‌های ما به این هورمون کاهش می‌یابد. ریتم شبانه روزی، که توسط یک ساعت مرکزی در مغز ما تعیین می شود که با ساعات روز و شب هماهنگ است.”

بنابراین این مطالعه شامل یک یافته مهم از نظر پیامدهای آن برای سلامتی و زمانی از روز است که افراد وعده‌های غذایی خود را می‌خورند. “تا به حال، تصمیمات شخصی در تغذیه بر اساس دو سوال اصلی بوده است: چقدر می خوریم، و چه غذاهایی را انتخاب کنیم. با این مطالعه، یک عامل جدید در سلامت متابولیک قلب شروع به اهمیت فزاینده ای می کند: زمانی که غذا می خوریم.”

با توجه به نتایج مطالعه و در نظر گرفتن آنها با احتیاط لازم، از آنجایی که تحقیقات بیشتری برای دستیابی به درک بیشتر از موضوع مورد نیاز است، محقق توصیه می کند که غذا عمدتاً در ساعات روشنایی روز مصرف شود و “بالاترین سطوح کالری دریافتی در طول روز باید در صبحانه و ناهار باشد، نه در وقت چای و شام. دیاز ریزولو همچنین توصیه می کند از خوردن محصولات فوق فرآوری شده، فست فودها و غذاهای غنی از کربوهیدرات به خصوص در شب خودداری کنید.

https://medicalxpress.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *