20 نوامبر 2024 -توسط دانشگاه گرونینگن-نمایی از PigeonBot II بدون پوشش، که پرها و برخی از مکانیک ها را نشان می دهد. اعتبار: اریک چانگ، آزمایشگاه لنتینک
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا یک هواپیما دارای دم عمودی است؟ هواپیما برای تثبیت پرواز خود به آن نیاز دارد. از آنجایی که پرواز بدون دم عمودی از نظر انرژی بسیار کارآمدتر است، صنعت هوانوردی برای انجام این کار – تا کنون بدون موفقیت زیاد سخت کار کرده است. با این حال، پرندگان نیازی به باله عمودی ندارند، که این سوال را ایجاد می کند: چگونه این کار را انجام می دهند؟
دیوید لنتینک، پروفسور بیومیمتیک در دانشگاه گرونینگن، یک مدل پرنده روباتیک با پرهای واقعی کبوتر ساخته است تا نشان دهد که چگونه این کار را انجام می دهند. در کار قبلی، او متوجه شد که پرندگان به طور مداوم شکل بال و دم خود را تنظیم می کنند. او در آخرین مقاله خود نشان می دهد که ربات کبوتر مانندش می تواند این حرکات را تکرار کند.
این مطالعه در مجله Science Robotics منتشر شده است.
یک الگوریتم نه موتور سروو را کنترل می کند که پرها را حرکت می دهند تا به طور مداوم شکل بال ها و دم را تغییر دهند. این الگوریتم بازتاب هایی را تقلید می کند که تصور می شود پرندگان برای تثبیت خود از آنها استفاده می کنند.
در سال 1929، دانشمند آلمانی فرانتس گروبلز پیشنهاد کرد که این امر به پرندگان امکان می دهد مانند “هواپیماهای خودکار” پرواز کنند. تقریباً یک قرن بعد، پرنده روباتیک «PigeonBot II» ایده خود را تأیید کرد، زیرا با موفقیت در یک تونل باد آزمایش شد و سپس به طور مستقل در هوای آزاد پرواز کرد.
لنتینک علاوه بر نشان دادن اینکه چگونه پرندگان بدون دم باله عمودی پرواز می کنند، راه را برای طراحی هواپیماهای کم مصرف تر باز کرد. “گروه اروپایی ایرباس مفهومی را ایجاد کرد و تجسم کرد که چگونه چنین هواپیمای باید ظاهر شود. مطالعه ما دانشی را برای تحقق ایده های آنها فراهم می کند.”
علاوه بر این، مفهوم طراحی جدید، امضای رادار هواپیما را کاهش می دهد، که می تواند عملیات جنگنده جت را بهبود بخشد.