نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

4 آذر 1403 9:08 ب.ظ

اولین ماهواره چوبی جهان با راه حلی پایدار با مشکل زباله های فضایی مقابله می کند

اولین ماهواره چوبی جهان با راه حلی پایدار با مشکل زباله های فضایی مقابله می کند

اندی کوربلی -13 نوامبر 2024– برداشت یک هنرمند از LignoSat، اعتبار دانشگاه کیوتو.

ممکن است محیط سخت و خصمانه فضا به عنوان یک خبر بد برای هر مولکول آلی تصور شود.با این حال، مهندسان ژاپنی به تازگی یک ماهواره چوبی به نام LignoSat را با آماده سازی برای پرتاب در تابستان 2025 ساخته اند.

هدف از این مأموریت نمایشی از ظرفیت های این ماده برای زندگی طولانی و شکوفایی در خلاء فضا است.

در فضا، نه اکسیژنی وجود دارد که چوب را روشن کند، نه رطوبتی که باعث پوسیدگی آن شود، و نه میکروبی که آن را بخورد. بزرگ‌ترین خطر برای یکپارچگی ساختاری سلول‌های لیگنان سوختن در اتمسفر است که دقیقاً همان کاری است که LignoSat برای انجام آن طراحی شده است.

تاکائو دوی، فضانورد و مهندس هوافضای ژاپنی در دانشگاه کیوتو اخیرا هشدار داد: «تمامی ماهواره‌هایی که دوباره وارد جو زمین می‌شوند می‌سوزند و ذرات ریز آلومینا را ایجاد می‌کنند که برای سال‌های زیادی در اتمسفر بالایی شناور خواهند بود». در نهایت، محیط زیست زمین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

LignoSat از چوب ماگنولیا ساخته شده است، انتخابی که بر اساس یک سال آزمایش دقیق در محیط ها و شرایط مختلف از جمله ISS انجام شده است. این آزمایش‌ها توسط دانشگاه کیوتو و با مشارکت یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های ژاپنی، Sumitomo Forestry انجام شد.

کوجی موراتا، رئیس پروژه، به گاردین گفت: «توانایی وود برای تحمل این شرایط ما را شگفت زده کرد.

موراتا به آبزرور گفت که یکی از ماموریت های ماهواره اندازه گیری تغییر شکل ساختار چوبی در فضا است.

وی گفت: “چوب از یک جهت بادوام و پایدار است اما ممکن است در جهت دیگر مستعد تغییرات ابعادی و ترک خوردن باشد.”

قبل از اینکه کسی ایده ایستگاه های فضایی چوبی را پیدا کند، LignoSat به اندازه یک لیوان قهوه بزرگ بوده و قبل از سقوط به اتمسفر، یک دوره مداری 6 ماهه خواهد داشت.

اگر LignoSat عملکرد خوبی داشته باشد، الوار فضایی می‌تواند در سال‌های آینده به یک محصول استاندارد جنگل‌داری تبدیل شود. اکنون کشورهای بیشتری در حال پرتاب ماهواره به فضا هستند و تخمین زده می شود که سالانه 2000 پرتاب در نیم دهه آینده انجام شود.تمام آلومینیومی که در اتمسفر متلاشی می شود ممکن است برخی از پیشرفت هایی را که بشر در ترمیم سوراخ لایه اوزون انجام داده است، خنثی کند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *