نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 آذر 1403 1:01 ق.ظ

اولین رویداد ملی «صنعت یاران» در کرمانشاه برگزار شد

اولین رویداد ملی «صنعت یاران» به همت سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه و با همکاری پارک علم و فناوری و شرکت شتابدهنده «شیمی یار کوشا» برگزار شد . 2-8-1403

اولین رویداد ملی «صنعت یاران» در کرمانشاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر مسلم حدیدی رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در این مراسم با بیان این که ساختارهای حوزه پژوهش در دنیا در حال تغییر است، گفت: با توجه به این تغییرات باید بتوانیم حوزه پژوهش کشور را به روز کنیم، اقدامی که در سازمان جهاددانشگاهی استان از دو سال پیش آغاز شده است.

حدیدی گفت: از دو سال پیش فرایند تحولی در حوزه پژوهش سازمان جهاددانشگاهی استان شکل گرفته و مولود آن «هسته های فن پژوه» هستند.

وی افزود: در جهاددانشگاهی به جای پژوهش صرف، «فناوری» را چاشنی کار کرده و تلاش کرده‌ایم با استفاده از تفکر فناورانه کار پژوهش را پیش ببریم.

حدیدی در ادامه با اشاره به شکل گیری زیست بوم نوآوری و فناوری در استان، گفت: این زیست بوم در حال حاضر بازیگران قوی دارد که از جمله آن می توان به مراکز نوآوری، شتابدهنده ها و … اشاره کرد و در تلاشیم سایر بازیگران را وارد این زیست بوم کنیم.

وی به برگزاری رویداد ملی صنعت یاران اشاره کرد و افزود: ما در این رویداد به دنبال برقراری ارتباط میان دانشگاه و صنعت هستیم.

رشته‌های دانشگاهی کشور و ظرفیت پذیرش آنها باید به روزرسانی شود

پروفسور خدایی مشاور استاندار در امور علم و فناوری هم در این مراسم با تقدیر از سازمان جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری استان در برگزاری این رویداد گفت: حقیقت این است که ما در زمینه فناوری عقب هستیم و باید نخبگان را پای کار آورده تا بتوانیم مسیر را با سرعت بیشتری طی کنیم.

خدایی گفت: قطعا اقدام جهاددانشگاهی در برگزاری این رویداد ارزشمند است چرا که زمینه حضور نخبگان و صاحبان ایده را در کنار صنایع فراهم و راه رفع نیاز صنایع را با بهره گیری از توان و نبوغ نخبگان ایجاد کرده است.

مشاور استاندار در امور علم و فناوری در ادامه با اشاره به سرعت پیشرفت علم در دنیا، گفت: در همین راستا نیاز است که برنامه‌ها و ساختارهای علمی در فواصل کوتاه زمانی به روز رسانی شوند.

خدایی با تاکید بر بروزرسانی رشته‌های دانشگاهی و ظرفیت‌های آنها، گفت: زمانی که به رشته‌ای نیاز نداریم، پذیرش بالای دانشجو عملا بی معنی است و باید این وضعیت ساماندهی و اصلاح شود.

خدایی با تاکید بر لزوم جذب دانشجو در رشته های مورد نیاز کشور، گفت: باید رشته های مورد نیاز کشور را گسترش داده و جذب دانشجو در این رشته ها افزایش یابد و از طرف دیگر پذیرش دانشجو در رشته هایی که کاربرد چندانی برای کشور ندارند، محدود شود.

باید پایِ صاحبان صنایع را به «زیست بوم نوآوری و فناوری» کرمانشاه باز کنیم

دکتر سیامک آزادی رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه هم دراین رویداد با اشاره به وجود 50 هزار دانش آموخته دانشگاهی جویای کار در استان، گفت: اگر نتوانیم این افراد را وارد فرآیند توسعه استان کنیم قطعا صحبت از توسعه هدفمند در استان بی معنی خواهد بود.

آزادی تاکید کرد: اگر نتوانیم این ظرفیت بالقوه را بالفعل کنیم، تنها با توسعه زیرساخت های صرف و گسترش سخت افزارها، به توسعه پایدار و واقعی نخواهیم رسید.

آزادی گفت: یکی از راهکارها برای بهره گیری از این ظرفیت بالقوه برقراری ارتباط میان نخبگان و صاحبان ایده با بخش صنعت است.

وی افزود: اگر بتوانیم ارتباط صاحبان ایده با صنایع را برقرار کنیم، هم معضلات و مشکلات صنایع مرتفع شده و هم زمینه ای برای بهره گیری توان و ظرفیت فارغ التحصیلان دانشگاهی و نخبگان استان فراهم می شود.

رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه گفت: اگر رفع نیاز صنایع بر پایه ایده و فعالیت دانش بنیان ها باشد زمینه حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان فراهم می شود و این اتفاق بزرگی است که همه باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم.

آزادی با تاکید بر لزوم ورود صنایع به زیست بوم نوآوری وفناوری استان گفت: جهاددانشگاهی کرمانشاه گام بزرگی در ایجاد این زیست بوم برداشته است و نیاز است که بازیگران آن افزایش یابند و یکی از مهم ترین بازیگران این زیست بوم قطعا صاحبان صنایع خواهند بود و یکی از ابزارهای ورود آنها به این زیست بوم برگزاری همین رویدادهاست.

رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه گفت: اگر بتوانیم اطمینان صنایع را جلب کرده و نیاز آنها از طریق صاحبان ایده و دانش بنیان ها رفع شود قطعا زیست بوم نوآوری و فناوری استان توسعه پیدا کرده و به اهداف حقیقی خود نزدیک می شود.

وی افزود: در کنار صاحبان صنایع، نیاز است که زمینه ورود اعضای هیات علمی استان را هم به زیست بوم نوآوری و فناوری فراهم کنیم.

آزادی افزود: در حال حاضر 2000 عضو هیات علمی در استان داریم که کمتر از 10 درصد آنها به این حوزه وارد شده اند و باید تلاش های بیشتری در زمینه جذب آنها و ورود به کسب و کارهای دانش بنیان استان صورت گیرد.

آزادی در ادامه از سه رقمی شدن دانش بنیان های استان خبر داد و افزود: کرمانشاه ظرفیت‌های بسیاری در حوزه دانش بنیان دارد و خوشبختانه مهرماه امسال تعداد شرکت‌های دانش بنیان استان به 100 شرکت رسیده است.

وی افزود: در کنار توسعه کمی، توسعه کیفی هم در دستور کار قرار دارد و شرکت هایی در استان داریم که حرف های زیادی برای گفتن در سطح ملی و حتی بین المللی دارند، شرکت هایی که سایر کشورها متقاضی خرید فناوری از آنها هستند.

ارسال 33 طرح به دبیرخانه اولین رویداد ملی «صنعت یاران»

دکتر زهرا فدایی دبیر علمی اولین رویداد ملی صنعت یاران هم در این مراسم با اشاره به لزوم ورود نخبگان و صاحبان ایده به حوزه صنعت، گفت: اگر بتوانیم نخبگان را برای رفع نیاز صنایع پای کار بیاوریم قطعا بسیاری از معضلات و مشکلات صنایع و کشور رفع شده و از طرفی زمینه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی هم فراهم می شود.

وی با اشاره به فعالیت بسیاری صنایع غذایی و کشاورزی در استان، گفت: یکی از معضلات صنایع این حوزه، ضایعات و پسماند که اگر مدیریت شود قطعا نقش بسزایی در حفظ محیط زیست خواهد داشت.

فدایی گفت: در همین راستا در گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاددانشگاهی استان به این نتیجه رسیدیم که با صنایع وابسته کشاورزی استان مذاکره کرده و نیاز سنجی انجام دهیم تا بتوانیم از صاحبان ایده برای رفع نیازهای آنها بهره بگیریم.

دبیر علمی اولین رویداد ملی صنعت یاران گفت: در این مسیر پارک علم و فناوری استان و شرکت شتابدهنده شیمی یار کوشا هم در کنار جهاددانشگاهی قرار گرفتند تا بتوانیم این رویداد را برگزار کنیم. فدایی از ارسال 33 طرح در هشت محور به دبیرخانه این رویداد خبر دادو افزود: امروز با داوری اولیه صورت گرفته 10 طرح به که به مرحله نهایی راه یافته اند طرح های خود را ارائه داده و از میان آنها طرح های برگزیده انتخاب می‌شوند.

در پایان این رویداد ایده «سید محمد علی شیخ الاسلامی» با عنوان «فرآوری ضایعات کارخانجات پسته پاک کنی با هدف تولید خوراک دام ارزان قیمت»، اید «محمد مهدوی و صبا زنده چشم» با عنوان «شناسایی و اندازه گیری سم ماترین در گیاه تلخ بیان، ایده «فاطمه نظری و زهرا کاظمی زاده» با عنوان «تولید اسانس و پکتین از پسماند مرکبات با قابلیت کاربرد درصنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی» و ایده «صبا رحیمی» با عنوان «تبدیل پسماند مایسیلیوم کارخانه اسیدسیتریک به محصولات کاربردی شامل گلوکز آمین، کیتوسان و کیتین» به عنوان ایده‌های برتر اولین رویداد ملی صنعت یاران در استان کرمانشاه معرفی شدند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *