15 اکتبر 2024 -توسط سایما می سیدیک، ایوس-اعتبار: CC0 دامنه عمومی
ذوب شدن یخچال های طبیعی بیش از قبل آب آزاد می کند. مواد آلی زمانی که در یخ محبوس میشوند، میتوانند به رودخانهها وارد شوند و در آنجا تبدیل به غذای میکروبها میشوند. این موجودات، مواد آلی را به شکل دی اکسید کربن به اتمسفر باز میگردانند که پیامدهای بالقوهای برای تغییرات آب و هوایی دارد.
با وجود اهمیت آن در چرخه کربن، ماده آلی یخبندان به خوبی شناخته نشده است. هولت و همکارانش این شکاف را با استفاده از طیفسنجی جرمی با وضوح فوقالعاده بالا برای توصیف مواد آلی در 136 رودخانه آبهای ذوب یخبندان در شش قاره بررسی کردند. آنها به طور خاص روی مواد آلی محلول با قطر کمتر از 0.7 میکرومتر تمرکز کردند.
تجزیه و تحلیل این تیم مجموعه وسیعی از مولکولهای آلی را با بیش از 35000 فرمول شیمیایی متمایز نشان داد – که هر کدام ممکن است به میزانهای مختلف و با سرعتهای متفاوتی تجزیه شوند – بدون اینکه دو یخچال طبیعی مجموعهای از مولکولها را حمل کنند.
محققان خاطرنشان کردند که فعالیت انسان در اطراف یخچال های طبیعی اغلب بر انواع مواد آلی که آزاد می کنند تأثیر می گذارد. برخی مکانها، از جمله آلاسکا و نپال، حاوی نشانههایی از احتراق سوختهای فسیلی بودند، زیرا مواد را از مراکز صنعتی دریافت میکردند. سایرین، مانند مناطق دورافتاده گرینلند و نیوزلند، به نظر میرسد که عمدتاً حامل مواد آلی ساخته شده توسط میکروبهای ساکن در اکوسیستم یخچال هستند.
ذوب یخبندان در سراسر جهان شتاب می گیرد و منبع فزاینده ای از گازهای گلخانه ای در جو ایجاد می کند. اما این کار نشان میدهد که سهم یخچالها همه یکسان نیست. نویسندگان پیشنهاد می کنند که هنگام ارزیابی چگونگی تأثیر یخچال ها بر تغییرات آب و هوا و اکوسیستم، دانشمندان باید یخچال های مختلف را به طور مستقل در نظر بگیرند.
این مقاله در مجله Global Biogeochemical Cycles منتشر شده است.