۲۶ مهر ۱۴۰۳
دور دوم رویداد جایزه نوآوری آزاده با هدف شناسایی و معرفی بانوان توانمند و مستعد در مشاغل فناورانه و نوآورانه و برقراری شبکههای ارتباطی موثر کاری میان کارآفرینان و فعلان این حوزه برگزار شد. زهرا بهروزآذر، معاونت زنان ریاست جمهوری در این رویداد از تمایل و نقش پررنگ بانوان ایرانی به رشتهها و مشاغل مهندسی گفت و با اظهار امیدواری از حمایت بخش دولتی از کسب و کار بانوان کارآفرین اظهار امیدواری کرد تا سال آینده تعداد شرکتهای دانشبنیان با مدیران زن به ۳۰ درصد برسد.
به گزارش پیوست، از ۳۶ تیم راهیافته به دور مسابقات جایزه نوآوری آزاده مجموعا ۹ تیم از سه شاخه جوانه، استارتآپها و شرکتها موفق به کسب جایزه نوآوری آزاده شدند.
عزم همت برای گسترش درصد مدیریتی بانوان
سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، اعلام کرد که تعداد شرکتهای دانشبنیان از مرز ۱۰هزار عبور کرده است. او با استناد به این آمار، سهم شرکتهای دانشبنیان را از اقتصاد دیجیتال و اقتصاد کشور قابل توجه توصیف کرد.
ملکی فرد در رابطه با نقش بانوان در سطوح مدیریتی شرکتهای دانشبنیان گفت: ۱۲ درصد از مدیران شرکتهای دانشبنیان رابانوان تشکیل میدهند.
او از استقبال صندوق نوآوری و شکوفایی برای میزبانی از رویدادهایی مانند رویداد جایزه نوآوری آزاده و همچنین برقراری ارتباط ودسترسی تیمهای مختلف فعال در حوزه فناوری و نوآوری به منابع مالی و فعالان این حوزه خبر داد.
زهرا بهروزآذر، معاونت زنان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاههای کشور رابانوان تشکیل میدهند، حضور و فعالیت آنها را در رشتهها و زمینههای مهندسی افزایشی دانست و با پیشتاز خواندن فعالیت بانوان دراین رشتهها با لحاظ آمار ۱۲ درصدی مدیریتی بانوان شرایط کنونی را با آمار مطلوب و توانمندی و ظرفیت واقعی بانوان کشور فاصلهداردانست.
معاونت زنان ریاست جمهوری نقش و حمایتهای نهادهای دولتی از فعالیتهای مستقل کارآفرینان در پیشبرد فعالیتشان و کاهش موانع این مسیر مهم و موثر دانست.
بهروزآذر در این رویداد گفت: من از هیچ تلاشی برای رسیدن به اهداف کارآفرینی زنان و کارآفرینی بانوان و کاهش موانع این مسیرفروگذار نخواهم بود.
او نسبت به افزایش حضور مدیریتی بانوان و به ۳۰ درصد رسیدن این عدد تا سال آینده ابراز امیدواری کرد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از جایزه نوآوری آزاده به عنوان عطر اصالت یاد کرد. او در رابطه اثری که مرحوم داننده در زمینه کارآفرینی داشتند، اشتغالزایی، ارزشآفرینی و منزلت اجتماعی را نتایج رویکرد و رفتاری دانست که تا مدتها پایدار است.
پویا سامانی فرزند مرحوم آزاده داننده نسبت به تاثیرگذاری برگزاری این رویدادها برای افراد و مجموعههای مختلف ابراز امیدواری کردو گفت: امیدوارم رویداد جایزه نوآوری آزاده برای شما تجربه خوبی باشد.
هدف، شناسایی و دسترسی به منابع است
مریم خاوازی، رئیس کمیته راهبردی یکی از اهداف اصلی برگزاری این رویداد را دسترسی دختران استارتآپی ساکن در مناطق کمترتوسعه یافته عنوان کرد و گفت: از سری نخست رویداد آزاده تا کنون د حد توان و مبتنی بر دغدغههایی که داشتیم سعی و با وجود کم وکاستیها سعی کردیم تا با شناسایی و جذب زنان توانمند و تسهیل مسیر دستیابی به منابع مالی و شبکهسازی این امر محقق شود.
خاوازی از حمایت ۲۴ حامی مالی صنعت فاوا در دومین سری از رویداد جایزه نوآوری آزاده خبر داد. او وجود حامیان را بسیار موثردانست که اگر این همراهی اتفاق نمیفتاد مشکلات دیگری بهوجود میآمد.
رئیس کمیته راهبردی جایزه نوآوری آزاده تشکیل دبیرخانه انجمن را از دیگر تفاوتهای عمده این سری از رویداد برشمرد.
خاوازی تعداد تیمهای ثبتنام در این سری از رویداد را ۱۳۵ تیم اعلام کرد که رقابت میان ۳۶ تیم انجام شده است. او اشاره کرد که ازهر گروه سه تیم و مجموعا ۹ تیم به مرحله نهایی راه خواهند یافت.
تاثیر مشاوران باسواد در موفقیت
در پنلی که تحت عنوان مشاوران برگزار شد، فیروزه صابر، موسس انجمن زنان کارآفرین گفت: تمرکز در تخصص یکی ازپارامترهای حرفهایگری است که فرد را در مسیر فعالیت به سمت مرجعیت میبرد. صابر رسیدن به این نقطه را نیازمند آزادی عمل واستقلال رای دانست. او این دو ویژگی را ویژگیهای مهم مرحوم داننده خواند.
فیروزه موفقیت در مسیر کسب و کاری داننده را متعلق به زمانی دانست که شرایط برای راهاندازی کسب و کار و داشتن مشاغل حرفهایمانند اکنون نبود.
او نسبت به دستیابی دختران کشور به موقعیتها و موفقیتهای شغلی ابراز امیدواری کرد.
صائبه سلوکی، عضو کمیته راهبری رویداد جایزه نوآوری آزاده اولین آمار حضور مشاوران در سازمان نظام صنفی را ۳۳۰ نفر اعلام کرد که این عدد در حال حاضر به ۴۰۱۱ نفر از ۲۹ استان کشور افزایش یافته است.
سلوکی اشاره کرد ۳۰ درصد مشاوران تخصصی حوزه آیتی سازمان زنان هستند.
سلوکی نقش و تاثیر مشاوران تخصصی در این زمینه بر تسهیل فرآیندها، چابکسازی و استفاده از تکنولوژیهای نوین برای استارتاپهاموثر خواند.
علی آذرکار، عضو هیات مدیره دوره چهارم و پنجم نصر تهران در رابطه با نقش مشاوران گفت: ماهیت حضور مشاوران همراهی در گذر از چالشها است. مشاوران باید از دانش و مهارت برخوردار باشند و آشنایی با روندهای روز دنیا و موضوعات مرتبط با کسب و کار درافزایش بهرهوری مشاغل تاثیرگذار است.
رضا کرمی، عضو هیئتمدیره دوره سوم و پنجم نصر تهران با توجه به اهمیت رشتههای مرتبط با فناوری اطلاعات و خدماتی که از این رشته حاصل میشود نیاز و استلزام سازمان نظام حرفه در این رشته احساس شد که شاخه مشاوران هم در آن ایجاد شده است.
کرمی اشاره کرد که انجمن حرفهای در این زمینه یکی از شاخههایی است که مغفول مانده است.
او بر ضرورت برخورداری مشاوران نظام حرفهای مشاوران فناوری اطلاعات از دانش، مهارتهایی که از طریق تجربه کاری بهدستمیآید و وجوب نهاد صلاحیتسنجش برای ارائه خدمات حرفهای اشاره کرد.
برندگان جایزه نوآوری آزاده
اسامی برندگان جایزه نوآوری آزاده که در سه شاخص اهدا شد به شرح زیر است:
آرتینا از زنجان برای NFT و متاورس، مایاتک از تهران برای تگهای هوشمند قفسههای فروشگاهی، توانیسم از تهران برای پلتفرم کاریابی برای افراد معلول و همچنین گروه شایسته این بخش برای آوانما (دستگاه مبدل صدا به نور برایافراد ناشنوا و کمشنوا).
برگزیدگان بخش استارتاپها، مامکیت از بندرعباس، زرنگ علوم از تبریز برای پلتفرم هوشمند آموزش علوم و دستیاردکتر از گلپایگان برای پلتفرم هوشمند ثبت سابقه بیمار.
برگزیدگان بخش شرکتها، داهیر برای پلتفرم آبزیپروری هوشمند، دژینو برای پلتفرم تشخیص تقلب تبلیغات کلیکی و آرمو برای تجهیزات واقعیتافزوده.