18 سپتامبر 2024 -توسط آژانس بین المللی انرژی-شش مرحله ادغام انرژی های تجدیدپذیر متغیر اعتبار: ادغام خورشید و باد: تجربه جهانی و چالش های نوظهور (2024)
طبق گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی، از آنجایی که خورشیدی فتوولتائیک و باد با سرعتی در سرتاسر جهان رشد میکنند، دولتها باید برای اطمینان از اینکه به خوبی در سیستمهای برق ادغام شدهاند، اقدام کنند و در غیر این صورت خطر از دست دادن مزایای قابلتوجهی وجود دارد.
ادغام خورشید و باد: تجربه جهانی و چالش های نوظهور، که منتشر شد، یکی از بزرگترین موانع را برای سیاست گذاران بررسی می کند، زیرا انتقال انرژی پاک با سرعت بیشتری در حال افزایش است. بین سالهای 2018 تا 2023، ظرفیت خورشیدی PV و باد در سراسر جهان بیش از دو برابر شد و سهم آنها در تولید برق تقریباً دو برابر شد.
با توجه به سیاستهای حمایتی دولت و کاهش مستمر هزینهها، ظرفیت این منابع تجدیدپذیر تا سال 2030 به سرعت در حال گسترش خواهد بود. فتوولتائیک خورشیدی و باد فنآوریهای حیاتی برای کربنزدایی هستند – بهویژه در بخش برق، جایی که دو سوم کاهشها را در انتشار دی اکسید کربن (CO2) در مسیری به سمت صفر خالص تا اواسط قرن.تشکیل میدهند.
با این حال، برای به حداکثر رساندن مزایای این ظرفیت اضافی، این منابع انرژی تجدیدپذیر متغیر (VRE) باید به خوبی در سیستمهای قدرت در حین استقرار ادغام شوند. بر اساس این گزارش، تاخیر در اجرای اقدامات برای حمایت از یکپارچگی میتواند منجر به کاهش 15 درصدی تولید برق از PV خورشیدی و باد در سال 2030 و کاهش پنج درصدی سهم آنها از ترکیب برق جهانی شود.
کیسوکه ساداموری، مدیر بازارهای انرژی و امنیت آژانس بینالمللی انرژی گفت:
“در سالهای اخیر، جهان شاهد افزایش قابل توجه ظرفیت خورشیدی و بادی بوده است زیرا کشورها به دنبال تقویت امنیت انرژی خود و کاهش انتشار گازهای گلخانهای بودهاند. اما بدون تلاشهای قویتر برای حمایت از ادغام این فنآوریها در تولید گازهای گلخانهای، از مزایای کامل برخوردار نخواهند شد. “این گزارش مهم جدید چالشهای پیش رو و همچنین نحوه مقابله با آنها را نشان میدهد. با رشد تجربه جهانی، درک ما از چگونگی حفظ امنیت انتقال انرژی پاک به جلو نیز افزایش مییابد.”
این گزارش اولین در نوع خود ذخیره جهانی اقدامات یکپارچه سازی در بین 50 سیستم قدرت را نشان می دهد که روی هم تقریبا 90 درصد از تولید برق خورشیدی خورشیدی و باد در جهان امروز را تشکیل می دهند. این شامل ارزیابی های به روز شده کشور با استفاده از چارچوب آژانس بین المللی انرژی برای مراحل یکپارچه سازی انرژی های تجدیدپذیر متغیر است که در ابتدا در سال 2017 توسعه یافت و آخرین بار در سال 2019 به روز شد.
بر اساس این تحلیل، در سناریویی که در آن کشورها به اهداف اعلام شده خود در زمینه انرژی و اقلیم دست مییابند، کشورهایی که در حال حاضر سهم کمی از انرژی تجدیدپذیر متغیر در ترکیبات برق خود دارند، دو سوم رشد تولید تا سال 2030 را تشکیل میدهند. اعمال تغییرات گسترده و در سطح سیستم. اقدامات شناخته شده و آزمایش شده مانند افزایش انعطاف پذیری دارایی های موجود و پیش بینی بهبود یافته – که در صورت نیاز به تدریج اجرا می شوند – کافی هستند.
چالشهای سختتر معمولاً در سطوح بالاتری از PV خورشیدی و نفوذ باد تحقق مییابند. با این حال، سیستمهای پیشتاز – از جمله دانمارک، ایرلند، استرالیای جنوبی و اسپانیا – در حال یافتن راههایی برای رسیدگی به این مسائل هستند و راه را برای دیگران هموار میکنند. برای مثال، توسعه ذخیرهسازی و فناوریهای جدید شبکه برق، نقش مهمی در مدیریت تغییرات PV خورشیدی و خروجی باد در طول روز و در فصول سال ایفا میکند.
بر اساس این گزارش، اکثر راهحلهای فنآوری برای مقابله با موانع در حال ظهور – یعنی نیاز بیشتر به ثبات و انعطافپذیری – یا بالغ هستند یا به بلوغ نزدیک میشوند و عرضه موفقیتآمیز آنها اغلب در سیاستگذاری مناسب و اقدامات نظارتی نهفته است تا پیشرفتهای فناوری جدید.
با این حال، ترکیب سطوح بالاتری از انرژیهای تجدیدپذیر متغیر در سیستمهای قدرت مستلزم بازنگری در روشهایی است که بهطور سنتی برنامهریزی و عملیاتی شدهاند. این امر مستلزم اقدامات پیشگیرانه در سطح جهانی است زیرا جذب انرژی های تجدیدپذیر به سرعت ادامه می یابد.